Craft Commerce

Een webshop met Craft Commerce

  • Home
  • Craft Commerce

Een webshop met Craft Commerce

Wesley 1
Wesley - 5 minuten


Craft CMS is een contentmanagementsysteem wat naast websites ook de mogelijkheid aanbiedt om webshops te bouwen. Het cms onderscheidt zich van andere cms-en door de grote flexibiliteit, intuïtief gebruik en eenvoud. Je kunt door middel van bouwstenen makkelijk content bouwen. Hierdoor behoudt je de controle over de opbouw zonder technische kennis nodig te hebben. Maar welke voordelen brengt Craft Commerce met zich mee en wat kost het? Wij lichten het voor je uit.

Voordelen Craft Commerce

Met Craft Commerce is het mogelijk om een integrale oplossing neer te zetten waarbij website en shop naadloos in elkaar overgaan. Het biedt de juiste marketing opties aan, zoals het het aanmaken van promoties. Door de maatwerk voorkant van Craft Commerce is het platform erg flexibel waardoor developers de interface kunnen inrichten zoals de klant en de designers hebben bedacht. Ook kun je een webshop met meerdere valuta’s bouwen, koppelingen met verschillende payment methodes maken en heeft het uitgebreide btw instellingen.

Craft Commerce plugins

Je kunt in de Craft Plugin Store verschillende plugins aan je webshop installeren. Je kunt bijvoorbeeld een wishlist plugin installeren die bezoekers de kans geeft om een favorietenlijstje samen te stellen met producten. Waar je wel op moet letten is dat je niet te veel plugins installeert aan je Craft Commerce webshop. Hierdoor wordt je webshop trager en bepaalde plugins kunnen elkaar gaan tegenwerken.

Craft Commerce prijzen


De Craft Commerce prijzen verschillen per abonnement. Je hebt 2 verschillende abonnement; Lite en Pro. Voor de Lite versie van Craft Commerce betaal je $199 per jaar en voor de Pro versie $999. Uiteraard krijg je bij de Pro versies meer opties om je webshop mee uit te breiden. Zo kan je bijvoorbeeld btw regels customizen met flexibele opties en meerdere shipping opties aanbieden gebaseerd op een bepaalde categorie. Ook kan je klanten de mogelijkheid geven om hun winkelmandje aan te passen. Wil je het dus echt goed doen? Dan is Craft Commerce Pro een goede optie.


Craft Commerce templates


Voor je Craft Commerce webshop kun je geen gebruik maken van templates. Door de flexibiliteit kan je je gehele webshop customizen en precies bouwen zoals je wilt. Zo is elke Craft Commerce webshop uniek.

craft-commerce-templates.jpg#asset:4536:transform535x350

Hoe Craft Commerce is opgebouwd


Craft Commerce vs Shopify


Shopify is een gehost Ecommerce platform waarmee je een robuuste webshop kunt bouwen door middel van sjablonen en thema’s. Voor het aanpassen van deze thema’s kun je een internetbureau inschakelen. Craft Commerce is een open source platform waar je als gebruiker van de software ook de code kan aanpassen. Ook hier kun je voor een maatwerk webshop een internetbureau inschakelen. Beide platforms gebruiken een code taal in ‘stuur’ stijl, waardoor migratie van de een naar de ander makkelijk gaat.

Wil jij een Craft Commerce webshop laten bouwen of twijfel je nog tussen andere platformen zoals Shopify? Neem eens contact met ons op voor vrijblijvend advies voor jouw bedrijf.

Sfeerplaat voor de 3D Configurator met Magento en Three.js

Onze projecten met Craft bekijken?

Bekijk onze Craft projecten hier!

Projecten bekijken

Webshop bouwen met Craft Commerce?

Wij helpen je graag!

Begin vandaag nog