Magento Header

Magento 2 migratie

Overstappen naar Magento 2

Elham 1
Elham - 3 minuten


Op 1 juni 2020 werd de support van Magento 1 definitief stilgelegd. Er zal zeker nog wat rek zijn vanuit de community met allerlei tijdelijke oplossingen. Desalniettemin kan de conclusie al worden getrokken dat doorgaan met een Magento 1 shop onverstandig is. In dit artikel beschrijven we wat er allemaal komt kijken bij overstappen naar magento 2.


Over Magento 2

Overstappen naar Magento 2 is niet een kwestie van een update of upgrade. Het is een volledig uniek platform en per definitie niet vergelijkbaar met Magento 1.

Magento 2 is in vergelijking met andere platformen een van de meest uitgebreide systemen. Gezien het ook open source is, kan je er alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan een complexe 3D configurator in jouw webshop. Verder kan je ook denken aan geavanceerd zoeken (Elastic Search), iets wat je op andere platformen niet snel tegenkomt. Kortom: Magento 2 is een uitstekende keuze als je net iets meer wilt op jouw webshop. Meer producten, meer zoekmogelijkheden en meer maatwerk.


Kosten Magento 2 migratie

Qua kosten is het natuurlijk voor een internetbureau ontzettend moeilijk om een vast bedrag of vanaf prijs te benoemen. Afhankelijk van je wensen kunnen de kosten worden bepaald. Om toch een indicatie te geven hebben we de volgende steunpunten voor je:

- Een Magento 2 shop onder de €15.000 is ambitieus.

- Als vuistregel kan je 80% van de kosten die je voor Magento 1 hebt gemaakt terug verwachten voor Magento 2.

Waar moet je op letten bij Magento2 migratie

Bij het overstappen naar een nieuwe Magento 2 webshop is het belangrijk om je wensen goed in kaart te brengen. We hebben hieronder een lijst opgesteld met zaken waar je aan moet denken voor je aan je nieuwe webshop begint.

Update het design van jouw Magento 2 webshop

Een beter moment om je User Experience (UX) en Usability te verbeteren is er eigenlijk niet. Probeer aan een paar klanten en kennissen te vragen wat zij van je webshop vinden. Mocht je er een objectieve kijk op willen gebruik dan onze gratis UX Specialist Review. Hierin hebben we 64 criteria ondergebracht in 10 categorieën waar je webshop minimaal aan zou moeten voldoen.

Met bovenstaande informatie kan je met gerust hart in gesprek gaan met een eventuele partner over overstappen naar Magento 2. Zij zouden je met bovenstaande informatie goed moeten kunnen helpen bij het aanbieden van oplossingen, het afbakenen van een scope en uiteraard duidelijke budgetten afgeven! 

Overweeg je om over te stappen naar een ander platform? Lees meer over de migratie naar een platform als Lightspeed of Shopify.

Magento 2 als webshop gebruiken

Wij helpen je met overstappen naar Magento 2.

Neem contact op