Magento Header

Magento migratie

Magento migreren naar Lightspeed of Shopify?

Elham 1
Elham - 6 minuten leestijd

Magento migreren

Magento 1 is per 1 juni 2020 officieel gestopt. Naar Magento 2 migreren is natuurlijk voor de hand liggend maar er zijn ook andere opties. Om je een beetje op weg te helpen in je keuze proberen we je een beeld te geven welke opties je hebt bij jouw migratie traject van Magento naar een SaaS platform als Lightspeed of Shopify.

Migreren van Magento naar Lightspeed en Shopify

Je kunt van Magento migreren naar SaaS platformen zoals Lightspeed of Shopify. Lightspeed en Shopify lijken in eerste instantie veel op elkaar. Beide zijn SaaS (Software As A Service) oplossingen, wat inhoudt dat je je geen zorgen hoeft te maken om de hosting en updates van de basis van het systeem. In ruil hiervoor lever je wel iets in op gebied van flexibiliteit en maatwerk mogelijkheden. Desondanks is je webshop pakket makkelijk uitbreidbaar met allerlei betaalde en gratis apps.

Ook hebben beide platformen een passend kassasysteem en een zeer sterke API om maatwerk, automatiseringen, integraties en bijvoorbeeld configurable products te kunnen bouwen.

Echter zijn er ook verschillen tussen Lightspeed en Shopify. Zo heb je bij Lightspeed een limiet aan producten, filter en categorieën. Shopify heeft hierin geen beperkingen. Beide platformen hebben veel apps in de app store staan. Lightspeed heeft hierin meer te bieden voor de Nederlandse markt aangezien Lightspeed veel Nederlandse app aanbiedt.

Stel je requirements op voor je partners

Bij de migratie naar een SaaS platform is het belangrijk om je wensen goed in kaart te hebben. Neem de volgende punten mee in je beslissing:

Magento migratie service

Doorgaan op Magento 1 is onverstandig. Naast dat je shop niet meer goed zal werken, treden er een groot aantal beveiligingsrisico’s op. Jouw gegevens of die van je klanten kunnen worden gestolen.

Met bovenstaande informatie hopen we dat je een beter inzicht hebt gekregen in de mogelijkheden om over te stappen naar een SaaS webshop. Wil je jouw webshop migreren naar een SaaS platform? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Overweeg je om over te stappen naar een Magento 2? Lees meer over de migratie naar Magento 2

Migreren van Magento?

Wij helpen je graag!

Migreer jouw platform