Mollie Payments

Lightspeed app voor Mollie

De opdracht

Mollie is een pionier in de payments industrie. Ze zijn in Europa inmiddels een van de snelst groeiende betalingsverwerkers. Ze helpen grote en kleine bedrijven om te schalen en te groeien door verschillende betaalmethodes te gebruiken. Je kunt met Mollie namelijk meerdere betaalmethodes op een uniforme manier aanbieden. Mollie heeft op dit moment al bijna 100.000 klanten die gebruik maken van hun diensten. Met ruim 300 man aan personeel verdeeld over verschillende Europese landen zijn de hard op weg om de meest geliefde PSP van Europa te worden.

Mollie was op zoek naar een manier om producten die op een Lightspeed webshop staan te verkopen in een abonnementsvorm. Daarvoor maakte zij al gebruik van eCurring. Wij hebben voor Mollie Payments een Lightspeed plugin/app gemaakt die het mogelijk maakt om producten die op een Lightspeed webshop staan in een abonnementsvorm te verkopen. Als een klant een aankoop doet in de Lightspeed webshop wordt er een abonnement aangemaakt binnen eCurring. Ecurring zorgt ervoor dat terugkerende betaalprocessen eenvoudig geautomatiseerd en geoptimaliseerd worden.

Mollie Case Web Ap

Geen extra stappen doorlopen

Voor het kopen van zo'n abonnementsproduct zijn geen extra stappen vereist voor de consument, deze is geheel geïntegreerd in de reguliere checkout. Vervolgens wordt er automatisch elke periode een betaling afgeschreven bij de klant én een vervolgorder aangemaakt binnen Lightspeed. De techniek is serverless, wat betekent dat je geen operations op het beheer van je applicatie hebt en de app mee schaalt ongeacht de hoeveelheid verkeer dat de plugin gebruikt. Hierdoor hoef je je niet druk te maken om pieken waarbij de hoeveelheid transacties veel hoger zijn, zoals bijvoorbeeld op Black Friday.


Resultaat

Dankzij de koppeling tussen Lightspeed en eCurring is het verkopen van abonnementen nog nooit zo makkelijk geweest! Zo kunnen ondernemers met een Lightspeed webshop hun producten in een abonnementsvorm verkopen zonder dat webshop bezoekers extra stappen moeten doorlopen. Ook op drukke dagen schaalt de app mee, waardoor hij altijd stabiel is.

Ben jij ook op zoek naar een Lightspeed koppeling?

Wij kunnen jou helpen!

Neem contact op