IT Innovation Partner

Onbemande winkels: hoe, wat en waar!

In een tijdperk waarin efficiëntie en technische vooruitgang centraal staan in de detailhandel, bieden onbemande winkels een nieuwe benadering. Deze geautomatiseerde winkels combineren kostenbesparing met een verbeterde klantbeleving, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor moderne ondernemers. Lees verder want we gaan je alles vertellen over onbemande winkels.
Scroll

Hoe werkt een onbemande winkel?

Het bezitten van een onbemande winkel is een innovatieve stap naar de toekomst van retail, waarbij technologie de belangrijkste rol heeft in het dagelijks beheer. Klanten krijgen toegang tot de winkel via de app, een naadloze integratie van toegankelijkheid en veiligheid. 

Eenmaal binnen kunnen ze vrij rondkijken en hun gewenste producten selecteren. Heb je producten die gewogen moeten worden om de prijs te bepalen? De klanten kunnen gemakkelijk zelf hun producten wegen en betalen met de app. Dit systeem biedt niet alleen gemak voor de klant, maar ook een efficiënte en veilige manier van transactieverwerking voor de ondernemer.

Onbemande winkel betekent dus geen personeel

Onbemande winkels ontnemen de noodzaak van dagelijks personeel, wat resulteert in een efficiëntere en kosteneffectieve bedrijfsvoering. Klanten genieten van een naadloze winkelervaring, ondersteund door geavanceerde technologie zoals zelfscankassa's en apps voor toegang en betaling.

Deze aanpak biedt niet alleen flexibiliteit en gemak voor de consument, maar verlaagt ook de kosten en maakt het makkelijker voor ondernemers om te groeien. Onbemande winkels staan symbool voor de toekomst van retail, waarbij de focus ligt op technologie, autonomie, en klantgerichtheid.

Breidt gemakkelijk uit

De keuze is reuze! Denk aan gepersonaliseerde aanbiedingen die via de app worden getoond, gebaseerd op het koopgedrag van de klant, of aan real-time voorraadbeheer dat het winkelbeheer vereenvoudigt. 

Deze digitale transformatie van de winkelervaring biedt een unieke kans om de operationele efficiëntie te verhogen, terwijl het tegelijkertijd een moderne en klantgerichte service biedt. Met de flexibiliteit om de functionaliteiten van de app verder uit te breiden, is een onbemande winkel niet alleen een kostenbesparend, maar ook enorm innoverend.

Waar moet je een onbemande winkel starten?

Het maakt niet waar je gebruik wilt maken van een onbemande winkel, of het op een vakantiepark of bruisende stad is, wij maken het mogelijk. Stel een winkel voor die perfect aansluit bij de bruisende sfeer van een vakantiepark of die non-stop beschikbaar is in het hart van een drukke stad, waar klanten altijd terecht kunnen.

Onbemande winkels bieden een kosteneffectieve oplossing door op personeelskosten te besparen, wat leidt tot lagere bedrijfsuitgaven en een nieuwe klantbeleving.

Wat zijn de kosten van een onbemande winkel?

Bij het plannen van een onbemande winkel is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van de bijbehorende kosten. De ontwikkelingskosten voor het opzetten van een dergelijke winkel variëren aanzienlijk, afhankelijk van je specifieke wensen en de mate van maatwerk in de ontwikkeling.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de terugkerende kosten die verbonden zijn aan het koppelen van de app aan een bestaand e-commerce platform zoals Shopify. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het gekozen platform en de omvang van uw operatie. 

Vergeet ook niet de kosten voor het huren van een geschikte locatie voor de onbemande winkel. De huurprijs hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie en grootte van het pand. Door deze kosten in uw initiële budgettering op te nemen, kun je een realistisch en haalbaar plan opstellen voor uw onbemande winkelavontuur.

Vaak gestelde vragen over onbemande winkels: 

  • Hoe werkt de technologie achter een onbemande winkel? Onze technologie omvat een app voor toegangscontrole en betalingen. Klanten gebruiken de app om de winkel te betreden, producten te scannen en te betalen.
  • Hoe worden klantgegevens verzameld en beschermd? Klantgegevens worden verzameld met strikte naleving van privacywetgeving. We gebruiken versleuteling en andere beveiligingsmaatregelen om de data te beschermen.
  • Kan het onbemande winkelsysteem geïntegreerd worden met bestaande systemen? Ja, onze oplossingen zijn ontworpen om naadloos te integreren met bestaande retailbeheersystemen, wat een soepele overgang en operationele continuïteit mogelijk maakt.
  • Hoe wordt de winkelervaring voor de klant in een onbemande winkel? De klantbeleving in een onbemande winkel is gericht op gemak en efficiëntie. Klanten kunnen snel en eenvoudig winkelen zonder wachtrijen, met een gebruiksvriendelijke app voor een naadloze ervaring.
  • Welke soorten producten zijn geschikt voor verkoop in een onbemande winkel? Onbemande winkels gaan gemakkelijk samen met producten die eenvoudig te scannen zijn. Dit betekent dat zowel verpakte goederen als verse artikelen perfect passen. Ook is het mogelijk om niet te hoeven scannen en de producten te vinden via de app en via deze manier te betalen. Ook producten die per gewicht worden verkocht, zoals rijst of pasta, zijn geen probleem. 
  • Hoe worden technische problemen en storingen aangepakt? We bieden uitgebreide ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat eventuele technische problemen snel worden opgelost, waardoor de winkel soepel blijft draaien.
  • Wat zijn de juridische en regelgevende overwegingen bij het runnen van een onbemande winkel? Het runnen van een onbemande winkel vereist naleving van lokale handelswetten, beveiligingsnormen en privacyregelgeving. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ons dan gerust je vraag. We helpen je graag verder.

Onbemande winkel beginnen

Een onbemande winkel beginnen?

Denk je er zelf aan om een onbemande winkel te starten of heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder!
Neem contact op