IT Innovation Partner

Drupal voor non-profit

Non-profitorganisaties staan vaak voor unieke uitdagingen als het gaat om budgetbeheer en het bereiken van hun doelgroepen met beperkte middelen. Een flexibel, krachtig en kosteneffectief CMS is essentieel voor het maximaliseren van hun impact. Drupal biedt een ideale oplossing voor non-profits die hun missie effectief willen communiceren en hun doelstellingen willen bereiken.
Scroll

Kosteneffectiviteit van Drupal

Voor non-profitorganisaties is budgetbeheer essentieel. Drupal biedt een kosteneffectieve oplossing door:

Open Source

Als een open-source platform, biedt Drupal de mogelijkheid om zonder licentiekosten een professionele en volledig functionele website te bouwen en te onderhouden.

Grote Community

Door de uitgebreide Drupal-community zijn er talloze gratis modules beschikbaar die de functionaliteit van de website kunnen uitbreiden zonder extra kosten.

Verminderde Ontwikkelingskosten

Drupal's flexibele aard maakt snelle aanpassingen mogelijk, wat kan helpen om de ontwikkelingskosten laag te houden.

Aanpasbaarheid van Drupal

Drupal staat bekend om zijn aanpasbaarheid, wat het bijzonder nuttig maakt voor non-profits die vaak specifieke behoeften hebben:

Modulaire Opbouw

Non-profits kunnen functies toevoegen of verwijderen naargelang hun behoeften veranderen, zonder dat dit grote investeringen vergt.

Design 

Drupal maakt het mogelijk om de look en feel van de website aan te passen aan de branding en de waarden van de organisatie.

Toegankelijkheid en Meertaligheid

Drupal ondersteunt toegankelijkheidsnormen en meertalige functionaliteiten, essentieel voor organisaties die diverse en internationale gemeenschappen bedienen.

Implementatie van drupal voor non-profits

Het implementeren van Drupal biedt non-profits de mogelijkheid om effectief te communiceren met donateurs, vrijwilligers en de gemeenschappen die ze dienen. Voorbeelden van implementatie omvatten:

Donatiepagina's

Eenvoudig te navigeren en veilige donatiepagina's die geïntegreerd kunnen worden met betalingsverwerkingssystemen.

Evenementenbeheer

Tools voor het beheren en promoten van evenementen, inclusief registratieformulieren en kalenderintegraties.

Community Engagement

Platforms voor vrijwilligersmanagement en forums waar leden met elkaar kunnen communiceren.

Integraties met CRM en ERP

Drupal integreert naadloos met CRM- en ERP-systemen, waardoor non-profits efficiënt hun relaties met donateurs en vrijwilligers kunnen beheren en tegelijkertijd hun operationele processen stroomlijnen.

Sterke Beveiliging

Drupal staat bekend om zijn sterke beveiligingsfuncties, ondersteund door certificeringen zoals ISO9001, ISO27001 en NEN 7510. Dit helpt non-profits om gevoelige gegevens te beschermen en te voldoen aan strenge regelgeving.

Conclusie

Drupal biedt non-profitorganisaties een krachtige, aanpasbare en kosteneffectieve oplossing om hun doelstellingen te bereiken. Met de uitgebreide ondersteuning van een wereldwijde community en de flexibiliteit om te groeien en zich aan te passen aan veranderende behoeften, is Drupal een slimme keuze voor elke non-profit die op zoek is naar een duurzaam en effectief CMS.

Drupal development

Verder met Drupal?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en bespreek de mogelijkheden van Drupal.
Neem contact op

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Lees verder over: