Menstore by Verschoor sfeerplaat

Een Lightspeed webshop voor Menstore

De opdracht

Al sinds 1930 levert familiebedrijf Verschoor de mooiste merken, kledingstukken en verhalen uit de modewereld aan de man. In september 2020 is een gloednieuwe winkel geopend in Sliedrecht onder de naam Menstore by Verschoor. De winkel is gespecialiseerd in mannenmode. Gelijktijdig met deze opening is ook de nieuwe website www.menstore.nl gelanceerd. Menstore biedt een ruim assortiment aan van topmerken en verkoopt naast kleding ook verzorgingsproducten waaronder parfums.

Menstore maakt in de fysieke winkel gebruik van het Lightspeed kassasysteem. Ze waren daarom op zoek naar een partij die voor hen een Lightspeed webshop kon bouwen die gekoppeld kon worden aan het kassasysteem. Daarnaast moet het grote magazijn achter de winkel fungeren als magazijn voor zowel de webshop als de fysieke winkel. Daarom werd ons ook gevraagd om de webshop en winkel naadloos op elkaar aan te sluiten zodat voorraad automatisch bijgewerkt wordt en zo altijd up-to-date is.

Laptop met Mode.nl op het scherm

Uniek webdesign

We hebben voor de webshop gekozen voor een template van Lightspeed die we daarna hebben gecustomized naar een geschikt design die past bij de Menstore. Daarnaast hebben we een aantal unieke elementen toegevoegd. Zo hebben we gebruik gemaakt van speciale 360° afbeeldingen die de kledingstukken vanaf elk mogelijke hoek tonen aan de gebruiker op de productpagina’s. Ook hebben we voldoende ruimte gemaakt voor promoties, pakkende (week)aanbiedingen en uitnodigende ‘shop-the-look’ onderdelen. Wat ook een leuke feature is op de webshop, is dat klanten producten met elkaar kunnen vergelijken.

Alle aandacht is gevestigd op mode. En dat is precies waar Verschoor voor staat! Met het unieke design wat we ontworpen hebben heeft de webshop een optimale gebruikerservaring. Het visueel ontwerp is geïnspireerd door het interieur design van de nieuwe winkel. De kleuren brengen een moderne en stijlvolle look-and-feel met zich mee dat aansluit op de merken en collecties die worden aangeboden.

Resultaat

Dankzij de nieuwe webshop, inclusief synchronisatie met het Lightspeed kassa-systeem in de winkel, is het voor Menstore by Verschoor ontzettend eenvoudig om hun online en offline verkopen inzichtelijk te houden. Doordat het visuele ontwerp aansluit op het interieur van de winkel vormen deze twee verkoopkanalen samen één geheel en wordt het merk krachtig neergezet.

Bezoekers van de webshop van Menstore kunnen gemakkelijk navigeren tussen de verschillende categorieën en producten met elkaar afwegen door de vergelijk functie en de wishlist. Ook staat alle belangrijke informatie voor bezoekers zoals verzending in de header van de shop, zodat bezoekers hier niet naar hoeven te zoeken. Kortom: missie geslaagd!

Bekijk de webshop

Ook een maatwerk webshop laten bouwen?

Wij bouwen graag jouw webshop!

Neem contact op