Sfeerplaat van personeel van Nic. Oud

Tikkie QR voor direct mail

De opdracht

Tikkie QR bestaat al enige tijd, maar in februari 2019 hebben wij in opdracht van Nic. Oud een conversie verhogende online betaaltool voor direct mail ontwikkeld: Tikkie QR voor direct mail. Met de oplossing, QR Direct, is het nu mogelijk om direct vanaf papier een product te bestellen, om vervolgens online af te rekenen via de eigen bank. Super makkelijk én zeer gebruiksvriendelijk!

Voorheen werd via de post een mailing verstuurd met een acceptgiro, voor bijvoorbeeld verlenging van abonnementen of het werven voor goede doelen. Deze zijn, naast dat ze omslachtig zijn voor de consumenten, erg kostbaar voor de klanten van Nic. Oud. Als alternatief wordt er op de brieven ook een QR code aangeboden. Deze kunnen de consumenten gebruiken om direct via Tikkie QR hun abonnement te verlengen of te doneren naar hun favoriete goede doel. Daarnaast stelt de betaalkoppeling klanten van Nic. Oud in staat om up-sells te doen.

Wij hebben een koppeling ontwikkeld die de afgedrukte QR codes verwijst aan een bijbehorende webpagina, waar de consument een bedrag kan doneren of een of meerdere producten kan afrekenen. Vervolgens worden deze unieke gegevens gevormd tot een veilig betaalverzoek dat de consument via Tikkie kan afhandelen en betalen met iDeal.

Papieren acceptgiro's met een smartphone met de Tikkie APP

Multi-inzetbaar en toch uniek

Deze QR conversie verhogende tool is multi-inzetbaar. Of het nu gaat om een donateur wervingscampagne of het verkopen van abonnementen en/of producten. De Tikkie QR codes in de print-uiting zijn uniek, gepersonaliseerd en gekoppeld aan de gegevens van de ontvanger. De ontvanger scant de QR, controleert zijn gegevens, past deze indien nodig aan en betaalt veilig met iDEAL.

Resultaat

“Sinds 1 januari zijn de banken gestopt met de doorgifte van adressen aan goede doelen. Dit gegeven is een flinke uitdaging voor hen. Met deze oplossing is dit probleem opgelost en is er sprake van 100% reconciliatie. De goede doelen zijn razend enthousiast!” zegt Vincent van Nic. Oud. Omdat consumenten een alternatief aangeboden krijgen in de vorm van QR Direct, kunnen de betalingen sneller, goedkoper en eenvoudiger worden afgehandeld. De consument hoeft enkel de QR-code te scannen en kan eenvoudig afrekenen met iDEAL.

Vincent

Vincent Roobeek

Ik ben erg tevreden over de fijne samenwerking en het meedenken vanuit Notive!

Meer over deze case?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op