IT Innovation Partner

Graphic Upload Tool

Fairboost maakt het mogelijk voor standbouwers om zonder tussenkomst van een persoon online een stand te bouwen door middel van de door ons ontwikkelde 3D Configurator.
  • Programmeertaal
    Python, Django, Vue.JS
  • Datum project
    December 2018 - Februari 2019
Scroll

De opdracht

Om haar klanten nòg beter van dienst te kunnen zijn hebben wij een geautomatiseerde upload tool ontwikkeld waarmee gebruikers de afbeeldingen die op de standwanden gedrukt moeten worden eenvoudig online kunnen aanbieden.

De afbeeldingen worden direct gecontroleerd op alle richtlijnen en voorwaarden met betrekking tot het drukken van de grafische uitingen en vervolgens aangeboden bij alle betrokken partijen, zoals de drukkers en standbouwers.

De Graphic Upload Tool maakt gebruik van een koppeling met de Pitstop Server van Enfocus waarmee een eindeloze set aan criteria binnen korte tijd gevalideerd kan worden. Dankzij deze geautomatiseerde terugkoppeling kan het systeem eenvoudig de kwaliteit van het drukwerk waarborgen, zonder dat hiervoor tussenkomst van Fairboost nodig is.

De verschillende criteria kunnen dynamisch worden ingesteld, afhankelijk van bijvoorbeeld het type wand waarop gedrukt moet worden. 

Mockup Graphic Upload Tool

De oplossing

De Graphic Upload Tool houdt rekening met verschillende criteria waar de geüploade afbeelding moet voldoen. Denk hierbij aan DPI, afmetingen, snijranden en kleurgebruik. Wanneer de afbeelding als incorrect wordt beoordeeld, wordt er op gebruiksvriendelijke wijze teruggekoppeld aan welke criteria nog niet wordt voldaan. Zo weet de gebruiker precies wat verbeterd moet worden, zonder hiervoor contact op te hoeven nemen met een drukker.

De tool is voor Fairboost ingezet als koppeling met hun 3D Configurator. Zodra klanten een stand hebben geconfigureerd worden ze door de upload tool gevraagd de bestanden aan te leveren. Na aanleveren van deze bestanden kunnen ze in de 3D Configurator hun stand zien mét hun eigen graphics, om te verifiëren dat het echt is zoals ze het willen.

Dit betekent niet dat deze tool gelimiteerd is aan de 3D Configurator van Fairboost. De Graphic Upload tool is namelijk zo gebouwd dat er zowel handmatig als via een API verzoeken kunnen worden gedaan. Dit maakt de tool breed inzetbaar en biedt de mogelijkheid voor externe partijen om gebruik te maken van de upload tool.

Het resultaat

De Graphic Upload Tool biedt, naast een aanzienlijk verhoogde klanttevredenheid en -beleving, tijd en ruimte voor andere werkzaamheden. Doordat het validatie-proces volledig geautomatiseerd is, hoeft een drukker zich niet meer bezig te houden met beantwoorden van vragen of begeleiden van klanten bij het uploaden van hun bestanden.

Hiernaast voegt de upload tool toe aan de omvang van de klantbeleving die Fairboost biedt bij ontwerpen van een beursstand online.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Uitbreiden met een 3D configurator?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Elham helpt je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten