IT Innovation Partner

Deze betaalmethoden verhogen de omzet van je webshop

Als je een webshop hebt, is het logisch dat er meer bezoekers zullen afrekenen als zij de keuze hebben uit verschillende betaalopties. Niet iedereen kan bijvoorbeeld betalen met een creditcard of PayPal. Als je de juiste betaalmethodes aanbiedt, kan je dus de conversie van je webshop flink verhogen. Maar welke betaalmethodes zijn dit? Wij zoeken het voor je uit.
Scroll

Verhoog conversie

Herkenning is erg belangrijk. iDeal is bijvoorbeeld een hele bekende betaalmethode in Nederland. Bijna elke webshop biedt iDeal aan en klanten zullen zich veilig voelen als ze zien dat ze ermee kunnen betalen.

Als jouw webshop deze betaalmethode niet aanbiedt, zullen bezoekers dus eerder geneigd zijn om bij een concurrent te kopen die het wel aanbiedt, puur uit gemak. Zelfs als jij wel andere betaalmethodes aanbiedt, kunnen ze overstappen naar je concurrent.

Heb je dus klanten uit Duitsland of België, dan zul je moeten kijken naar betaalmethodes die in die landen veel worden gebruikt.

Achteraf betalen steeds populairder

Een betaalmethode die flink is gegroeid, is achteraf betalen. Met achteraf betalen stel je de pijn van betalen uit waardoor consumenten eerder geneigd zijn om een aankoop te doen. Ook kun je hierdoor verschillende angsten bij consumenten wegnemen zoals de gedachte dat een pakket niet aankomt of dat de webshop nep is. Aanbieders van achteraf betalen zijn bijvoorbeeld Klarna en Afterpay.

Wat zijn de meest voorkomende betaalmiddelen?

Zoals hierboven besproken is iDEAL een van de meest gebruikte betaalmethodes in Nederland en om deze reden dus ook onmisbaar op je webshop. Ook betalen met de creditcard wordt veel gebruikt en is ook zeker een betaalmethode die niet mag missen. Na deze betaalmethodes volgen PayPal, AfterPay en Klarna.

Wat kost iDeal op je website?

De kosten voor het aanbieden van iDeal op je website kunnen variëren, afhankelijk van je gekozen betalingsprovider en het type webshop dat je hebt. De meeste betalingsproviders rekenen een maandelijkse vergoeding en transactiekosten per iDeal-betaling. Het is raadzaam om verschillende betalingsproviders te vergelijken om de beste tarieven voor jouw specifieke situatie te vinden.

Het aanbieden van een breed scala aan betaalmethoden en het begrijpen van de kosten die ermee gemoeid zijn, is cruciaal om je webshop aantrekkelijk te maken voor verschillende klanten en om je bedrijf te helpen groeien.

Betaalmethodes voor in België en Duitsland

Verkoop je met je webshop ook aan Duitsland en België? Dan kan je het beste de volgende betaalmethodes aan je webshop toevoegen:

Duitsland

  • Op rekening of achteraf betalen
  • PayPal
  • ELV/Lastschrift
  • Creditcard
  • Amazon payments
  • Sofort

België

  • Bancontact
  • Creditcard
  • PayPal
  • SEPA overboeking

Te veel betaalmogelijkheden

Het aanbieden van te veel betaalmogelijkheden op je webshop kan voor keuzestress zorgen bij je bezoekers. Het is daarom zaak om niet te veel betaalmethodes aan te bieden, maar alleen de juiste.

Doe daarom goed onderzoek naar de markt waarin je je bevindt om te zien welke betaalmethodes veel door je klanten worden gebruikt. Let ook op welke betaalmogelijkheden niet of amper worden gebruikt. Deze kan je na verloop van tijd van je webshop halen.

Hoe betaalmogelijkheden aanbieden?

Je kan op verschillende manieren betaalmogelijkheden aanbieden op je webshop. Het makkelijkst is om gebruik te maken van Mollie Payments. Via deze betaling gateway kun je verschillende betaalmethodes activeren zoals iDEAL en PayPal. Je kunt via ons gratis een account aanmaken en kijken welke tarieven voor jou van toepassing zijn.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Betaalmethodes toevoegen?

Heb jij hulp nodig bij het toevoegen van een betaalmethode aan jouw platform? Wij kunnen je daarbij helpen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Elham helpt je graag verder!

Projecten waar wij trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant