IT Innovation Partner

Shopify Payments

Als je een Shopify webshop hebt, kan je gebruik maken van Shopify Payments. Hiermee kan je gemakkelijk online betalingen accepteren en hoef je niet meer externe betalingsproviders of een verkopersaccount op te zetten. Nadat je een Shopify webshop hebt aangemaakt, zijn belangrijke betaalmethodes automatisch ingesteld. We vertellen je graag hoe Shopify Payments werkt.
Scroll

Vereisten

Helaas is het niet overal mogelijk om Shopify Payments te gebruiken. Op de website van Shopify kan je eenvoudig inzien of Payments te gebruiken is in jouw land. Indien het niet mogelijk is om Payments te gebruiken, kun je andere betaling gateways gebruiken die door Shopify worden ondersteund. Als je gebruik maakt van andere betaling gateways die niet bij Shopify Payments horen, betaal je een percentage wanneer iemand daarmee afrekent.

Persoonlijke informatie

Het is noodzakelijk om informatie over jou en je bedrijf te verstrekken als reactie op wijzigingen in de regelgeving in je land. Zo wordt er geïdentificeerd welke handelaren Shopify Payments gebruiken. Hierdoor wordt er voldaan aan de wettelijke vereisten die bedoeld zijn om witwassen van geld, financiële misdrijven en terrorismefinancieringen tegen te gaan.

Bankrekening vereisten

Voordat je Shopify Payments kan gebruiken, moet je bankrekening voldoen aan een paar eisen. Zo moet de rekening een volledige lopende rekening zijn die de betaling valuta gebruikt van jouw regio. Ook moet de rekening in staat zijn om elektronische bankoverschrijvingen te accepteren. Rekeningen die niet worden geaccepteerd voor Shopify Payments zijn: spaarrekeningen, flex valutarekeningen, virtuele rekeningen en geldovermaking diensten.

Kosten

De kosten voor het gebruik van Shopify Payments hangen af van je abonnement. Zo kan je bijvoorbeeld de tarieven voor creditcard betalingen verlagen door je abonnement te upgraden. Naast de tarieven voor creditcard betalingen en het Shopify abonnement zijn er geen maandelijkse of verborgen (opstartkosten voor Shopify Payments. Ook zijn er geen transactiekosten voor bestellingen in vrijwel alle landen.

Shopify Payments instellen

Voordat je Shopify Payments kan instellen, moet je de valuta bepalen. Dit is de valuta waarmee je je diensten en producten aanbiedt en waar je ook de rapporten in ontvangt. Mocht je al producten hebben verkocht en wil je dan alsnog de valuta veranderen, dan moet je contact opnemen met Shopify Support om de valuta te veranderen.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Meer weten over Shopify?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant