IT Innovation Partner

Shopware voor e-commerce

Shopware, een e-commerceplatform dat de kracht van innovatie en gebruiksgemak combineert. We verkennen de voordelen, functies en mogelijkheden van het e-commerce platform. Of je nu nieuwsgierig bent naar waarom je voor Shopware zou moeten kiezen, wilt begrijpen wat Shopware 6 te bieden heeft, of gewoon meer wilt weten over Shopware in Nederland, je bent op de juiste plek.
Scroll

Wat is Shopware?

Shopware is een Duits e-commerceplatform dat zich onderscheidt door zijn focus op innovatie, aanpasbaarheid en schaalbaarheid. Het biedt een breed scala aan tools en functies die webshophouders in staat stellen om prachtige, krachtige en winstgevende online winkels te creëren en te beheren. Of je nu een kleine online boetiek, een groeiende middelgrote onderneming of een grote e-commercegigant bent, Shopware biedt de flexibiliteit en functionaliteit om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Wat is Shopware 6?

Shopware 6 is de nieuwste evolutie van het Shopware e-commerceplatform. Het biedt een scala aan geavanceerde functies en mogelijkheden om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen. Met Shopware 6 kunnen webshophouders profiteren van een krachtige, schaalbare en modulaire oplossing die aanpasbaar is aan hun specifieke behoeften. Deze nieuwste versie biedt een gebruiksvriendelijke userinterface, uitgebreide marketingtools, responsieve thema's voor een naadloze mobiele ervaring en nog veel meer.

Shopware Nederland

Shopware heeft zijn aanwezigheid in Nederland sinds enkele jaren stevig gevestigd. Met zijn sterke aanpassingsmogelijkheden en krachtige e-commercefunctionaliteiten heeft Shopware een sterke positie verworven in de Nederlandse markt. Veel Nederlandse webwinkels vertrouwen op Shopware vanwege de schaalbaarheid en flexibiliteit die het biedt, wat hen in staat stelt om hun online bedrijven met succes te runnen en te laten groeien. Dit heeft Shopware tot een betrouwbare keuze gemaakt voor Nederlandse ondernemers die streven naar succes in de e-commercewereld.

Doelgroep

Shopware richt zich op op middelgrote bedrijven. Het is geen overdreven complex e-commerce platform, maar het platform vergt wel technische kennis. Ook geeft dit beperkingen qua functionaliteiten. Op enterprise niveau zul je niet genoeg hebben aan Shopware. Platformen zoals Shopify bieden wel pakketten aan die passen bij bedrijven die opereren op enterprise-niveau zoals Shopify Plus.

Functionaliteiten van Shopware

Functionaliteiten

Shopware biedt goede functionaliteiten als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Ook heeft het talloze marketing automation oplossingen die je kan toevoegen aan je webshop. Helaas heeft het platform nog beperkte opties voor internationale belasting en accijns regels. Shopware heeft daar geen kant-en-klare setups voor waardoor je het zelf moet configureren.

Ook is een simpel hosting pakket van Shopware niet genoeg om mee weg te komen. Je zult moeten investeren in serieuze server kracht. Wat ook opvalt is dat het rollen en rechten systeem van Shopware vrij plat is. Dat maakt dat het zonder externe tooling erg lastig is om rechten en rollen goed te onderscheiden.

Plugins en uitbreidingen

Je kan je Shopware webshop uitbreiden met verschillende plugins om bijvoorbeeld banners op je webshop te plaatsen. De hoeveelheid extensies en plugins die beschikbaar zijn in Shopware zijn vergeleken met andere e-commerce platforms wel beperkt. Als je dus op zoek bent naar een platform met een groot aantal plugins, kun je beter kiezen voor Lightspeed of Shopify die dit wel aanbieden.

Kosten

De kosten van Shopware variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en de schaal van je e-commerceproject. Shopware biedt verschillende licentie-opties, waaronder gratis en open-source versies, evenals betaalde licenties voor meer geavanceerde functies en ondersteuning.

  1. Community Edition (CE): Dit is de gratis en open-source versie van Shopware. Het is ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven die een budgetvriendelijke oplossing willen. Met CE kun je een functionele webshop opzetten zonder licentiekosten. Houd er echter rekening mee dat je mogelijk extra kosten hebt voor hosting, thema's en extensies. Shopware is een open-source platform, wat betekent dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor het hosten van je webshop. Naast het maandelijkse abonnementsgeld voor Shopware moet je ook investeren in hostingdiensten en eventuele kosten voor aanvullende plugins. Vergeet niet de ontwikkelingskosten voor het bouwen van een goed presterende Shopware-webshop, die over het algemeen variëren tussen €2.000 en €15.000, afhankelijk van de complexiteit van je project.
  2. Professional Edition (PE): Dit is een betaalde versie van Shopware met geavanceerde functies en meer ondersteuning. De kosten variëren op basis van de grootte van je webshop en de benodigde functies. Als schatting kun je rekenen op een jaarlijkse licentieprijs die begint bij €1.295. Daarnaast moet je rekening houden met de eerder genoemde hosting- en ontwikkelingskosten.
  3. Enterprise Edition (EE): De Enterprise Edition is de meest geavanceerde en krachtige versie van Shopware, ontworpen voor grote bedrijven en organisaties met complexe e-commercebehoeften. De prijs wordt op maat gemaakt en is afhankelijk van de specifieke vereisten van je project.

Het is belangrijk om de kosten van Shopware in de context van je bedrijf te bekijken. Overweeg factoren zoals hostingkosten, ontwikkelingskosten voor aanpassingen, en eventuele kosten voor thema's en extensies. Het goede nieuws is dat Shopware flexibel is, zodat je kunt beginnen met een kosteneffectieve oplossing en kunt upgraden naarmate je groeit. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met een Shopware-partner of -expert om een offerte te ontvangen die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en budget.

Conclusie

Als je niet technisch onderlegd bent, is Shopware niet de juiste keuze voor jou. Ook biedt het voor grote bedrijven niet de juiste functionaliteiten om te groeien. Ben je op zoek naar een e-commerce platform wat gebruiksvriendelijk is, genoeg plugins aanbiedt en waarmee je snel een robuuste webshop in kan bouwen? Dan kan je beter gaan voor platformen als Shopify en Lightspeed.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Shopware webshop laten bouwen?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant