IT Innovation Partner

Shopify

Verken de wereld van Shopify en krijg een compleet overzicht van alle essentiële aspecten. Van kosten en thema’s tot integraties en voordelen, onze pagina biedt een diepgaand inzicht in alles wat je moet weten over Shopify!
 • Built-in SEO
  Built-in SEO
 • Gebruiksvriendelijkheid
  Gebruiksvriendelijkheid
 • Geen limiet aan producten
  Geen limiet aan producten
 • Hoge transactiekosten
  Hoge transactiekosten
 • Extra kosten voor meertaligheid
  Extra kosten voor meertaligheid
Scroll

Wat doet Shopify precies 

Shopify is één van de meest gebruikte e-commerce platformen van dit moment. Het grootste internationale webshop platform heeft een bijzondere groei doorgemaakt. De Canadese aanbieder van webwinkel software is sinds haar geboorte in 2006 uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce software aanbieders ter wereld.

Shopify is geïntegreerd met een enorme hoeveelheid aan betaalde en gratis extensies voor verkoop, rapportage, boekhouding, voorraad en meer. Het platform is door alle nieuwe koppelingen, extensies en mogelijkheden ook voor Nederlandse webshops relevant en interessant. Het is zelfs in Nederland één van de top 3 partijen om het webshop avontuur mee aan te gaan.

Hoe werkt Shopify?

Shopify biedt, net als het vergelijkbare e-commerce platform van Lightspeed, de mogelijkheid om zonder enige technische kennis je eigen webshop te bouwen. Je kunt hierbij gebruik maken van bestaande thema's om de webshop in een passend jasje te stoppen. Toch heeft Shopify ook voldoende ruimte voor een complexere omgeving, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de webshop. Met maatwerk ontwikkeling voor Shopify kunnen functionaliteiten zoals een koppeling met extern voorraadbeheer of kassasystemen door deskundigen eenvoudig en snel geïntegreerd worden. Wij raden daarom ook aan om jouw webshop door professionals te laten maken naar eigen wens.

Voordelen van Shopify

We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje.

Server cloud 

Shopify is flexibel, schaalbaar en betrouwbaar. Shopify biedt een ongelimiteerde bandbreedte en 200TB opslagruimte op hun server.

Launchpad 

Je kunt de Launchpad tool in Shopify gebruiken om voorafgaand aan een flash sale of productlancering een grote hoeveelheid veranderingen inplannen zoals bijvoorbeeld prijs, zichtbaarheid en beschikbaarheid.

Zoekmachine

In Shopify online winkels is SEO ingebouwd en zijn er functies om je te helpen jouw content te optimaliseren.

Extensies

De enorme store aan betaalde en gratis extensies die beschikbaar zijn voor Shopify bieden jou de kans om je webshop helemaal naar eigen zin in te richten.

Kosten Shopify webshop laten maken

Shopify werkt met een abonnementsysteem en kent drie soorten abonnementen: Basic, Shopify en Advanced. Zo kan je al een Shopify webshop beginnen met het Basic abonnement voor €21,- per maand. Als starter is het prima om met het Basic abonnement te beginnen.

Voor ambitieuze en groeiende bedrijven is het interessant om te kijken naar een Shopify of Advanced abonnement. Het Shopify abonnement is €59,- per maand en het Advanced abonnement is €289,- euro per maand.

Het is goed om in acht te nemen wat je bedrijfsdoelen zijn, zo kan je makkelijk bepalen welk Shopify abonnement het beste bij je aspiraties past. Elk abonnement heeft verschillende functionaliteiten.  Verdiep je verder in de Shopify abonnementen en kosten.

Naast de vaste abonnementsvormen die Shopify biedt, zijn er ook twee andere mogelijkheden: Shopify Lite en Shopify Plus. Shopify Lite is een integratie in een reeds bestaande website of social media pagina. Shopify Plus biedt enterprise-oplossingen voor ondernemingen met groot volume en multinationals.

Dit zijn niet de enige kosten waarmee je rekening moet houden bij Shopify. Ontdek meer op onze uitgebreide pagina over Shopify kosten, waar je volledige inzichten krijgt in mogelijke kosten en tarieven die van belang kunnen zijn.

Shopify thema’s

Bij het selecteren van een Shopify thema is ondersteuning van groot belang. Voor simpele aanpassingen, zoals het wijzigen van lettertypen, kun je vaak de thema-ontwikkelaar raadplegen. 

Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met een gratis Shopify thema. Je hebt keuze uit 9 gratis thema’s. Gratis Shopify thema's worden ondersteund door Shopify's team, terwijl betaalde thema's van externe ontwikkelaars ondersteuning van hen vereisen.

Voor een naadloos aansluitend thema met jouw huisstijl is een maatwerk Shopify thema een overweging waard. Onze ervaren UX-designers zetten jouw ideeën om in een uniek ontwerp voor jouw webshop, wat een visueel aantrekkelijke en consistente merkbeleving creëert voor jouw klanten.

Shopify integraties en apps

Verken de veelzijdigheid van het uitbreiden van je Shopify-webshop met een breed scala aan apps en integraties die verder gaan dan de basisfunctionaliteiten. Als je iets specifieks zoekt en het niet ziet, neem dan gerust contact op om je ideeën te bespreken. Hier zijn enkele mogelijkheden: 

 • Betaalkoppelingen
 • Kassasysteem integratie
 • Magazijn en voorraad integratie
 • Boekhouding integratie

Onze op maat gemaakte tussenlaag 'Middleware' fungeert als technische brug tussen verschillende systemen, wat resulteert in gestroomlijnde dashboards en instellingen. Dit alles met de hoogste aandacht voor gegevensbeveiliging en naleving van AVG-wetgeving.

Shopify Payments

Vereenvoudig je betalingsverwerking en verhoog de conversie met Shopify Payments, het geïntegreerde betalingssysteem van Shopify, kun je je betalingsverwerking vereenvoudigen en een naadloze winkelervaring bieden aan je klanten.

Zonder het koppelen van externe betaalmogelijkheden kun je al met Shopify Payments creditcard- en andere betaalmethoden rechtstreeks in je webshop te accepteren. Met veilige transacties en snelle uitbetalingen is Shopify Payments de ideale keuze om de conversie te verhogen en je online verkopen te stimuleren.

Kan je Shopify gebruiken in Nederland?

Shopify is beschikbaar en kan worden gebruikt in Nederland. Het platform ondersteunt Nederlandse winkeliers bij het opzetten en beheren van hun webshops. Het biedt lokale betalingsgateways, taalondersteuning en andere functies die specifiek relevant zijn voor de Nederlandse markt. Shopify is een populaire keuze onder Nederlandse ondernemers die een e-commercebedrijf willen starten.

Wat kost een Shopify Expert?

De kosten van een Shopify expert kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de expertise en ervaring van de expert, het soort werk dat je wilt uitbesteden, de omvang en complexiteit van je Shopify webshop, en de regio waarin de expert zich bevindt. Voor kleinere taken of specifieke taken kan een Shopify expert een uurtarief in rekening brengen dat ergens tussen de €50 en €150 per uur kan liggen. Dit tarief kan hoger zijn voor meer gespecialiseerde expertise of complexe ontwikkelingswerkzaamheden.

Over het algemeen hanteren Shopify experts in Nederland verschillende tariefstructuren, waaronder uurtarieven, projectgebaseerde prijzen of maandelijkse retainerovereenkomsten.

Notive als Shopify partner

Deskundigheid en Ervaring

Als erkende Shopify-partner heeft Notive een bewezen trackrecord in het succesvol ontwikkelen van op maat gemaakte Shopify webshops. Ons team van specialisten heeft diepgaande kennis van Shopify en kan maatwerkoplossingen leveren die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van jouw bedrijf.

Naadloze Migraties

Notive is gespecialiseerd in vlotte en probleemloze migraties naar Shopify. We zorgen ervoor dat je producten, klantgegevens en instellingen veilig worden overgezet naar het nieuwe platform, zodat je snel operationeel bent en kunt profiteren van de voordelen van Shopify.

Volledige Ondersteuning

Als Shopify-partner biedt Notive uitgebreide ondersteuning bij elke stap van het proces. Of het nu gaat om het opzetten van je webshop, het aanpassen van thema's of het integreren van apps en tools, we staan klaar om je te begeleiden en te adviseren.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Een Shopify webshop laten maken?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Neem contact op met Elham!

Ontdek onze Shopify projecten

Bekijk alle cases

Mogelijk vind je dit ook interessant