Sfeerplaat voor Heineken Blade, webshop gemaakt met Lightspeed en een eigen middleware.

De Heineken Blade biertap voor op de zaak

De opdracht

In het verleden werkten wij al vaker samen met Heineken. Dit keer was de opdracht om een webshop te ontwikkelen waarin men de nieuwe Heineken Blade taps en fusten online kan aanschaffen. Met de Heineken Blade kan je de sfeer en kwaliteit van de kroeg naar je zaak halen. Met de kleine tapmachine kan je verschillende biersoorten tappen voor collega's of vrienden. Je hoeft alleen de stekker aan te sluiten en als het vat op is kan je deze makkelijk verwisselen.

We kregen de opdracht om 2 Lightspeed webshops voor Heineken te bouwen. Een voor account managers en een voor ondernemers. De Lightspeed webshops moesten een aantal unieke elementen bevatten. Zo is een van de voorwaarden bij de verkoop van een Blade dat de koper een BTW-nummer op kan geven. Hiermee kan gecontroleerd worden dat de Heineken Blade biertappen op de juiste locaties komen te staan. Ook custom checkout pagina’s en het versnellen van het registratieproces waren belangrijke speerpunten.

Mock-up van de Heineken Blade Lightspeed webshop

De biertap voor op de zaak

Bij het ontwikkelen van de website hebben we het mogelijk gemaakt om aan de hand van het ingevoerde BTW-nummer de persoonlijke gegevens van de klant in te vullen. Dit, maar ook de custom checkout pagina’s voor diverse aangelegenheden en voorraadmanagement, zorgen voor verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de Heineken Blade webshop.

Voor het design van de webshop hebben onze UX Designers een template gecustomized naar de branding van Heineken. De groene kleuren van het merk komen mooi terug op de shop en zijn herkenbaar voor iedereen.

Resultaat

De Heineken Blade webshop maakt het mogelijk om jouw eigen Heineken Blade biertap te bestellen. Ons zorgvuldig samengestelde middleware zorgt ervoor dat er koppelingen zijn met 15 webshops en diverse externe systemen zodat communicatie tussen verschillende platformen soepel kan verlopen. Op deze webshops kunnen bijvoorbeeld reparateurs van de biertappen schroefjes bestellen of kunnen accountmanagers merchandise bestellen.

De Lightspeed webshop waar ondernemers op konden bestellen is later overgegaan op een Shopify webshop. Wij hebben hiervoor de Shopify koppeling met de fulfilment partner gebouwd.

Bekijk website

Ook een gebruiksvriendelijke Lightspeed webshop laten maken?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op