IT Innovation Partner

Heineken Blade

De Heineken Blade biertap voor op de zaak
  • Programmeertaal
    Lightspeed, VIES, Middleware
  • Datum project
    Doorlopend project
Scroll

De opdracht

In het verleden werkten wij al vaker samen met Heineken. Dit keer was de opdracht om een webshop te ontwikkelen waarin men de nieuwe Heineken Blade taps en fusten online kan aanschaffen. Met de Heineken Blade kan je de sfeer en kwaliteit van de kroeg naar je zaak halen.

Met de kleine tapmachine kan je verschillende biersoorten tappen voor collega's of vrienden. Je hoeft alleen de stekker aan te sluiten en als het vat op is kan je deze makkelijk verwisselen.

We kregen de opdracht om twee Lightspeed webshops voor Heineken te bouwen. Eén voor accountmanagers en één voor ondernemers. Deze webshops moesten een aantal unieke elementen bevatten. Zo is één van de voorwaarden bij de verkoop van een Blade dat de koper een BTW-nummer op kan geven.

Hiermee kan gecontroleerd worden dat de Heineken Blade biertappen op de juiste locaties komen te staan. Ook custom checkout pagina’s en het versnellen van het registratieproces waren belangrijke speerpunten.

Mockup website Heineken Blade

De oplossing

Bij het ontwikkelen van de website hebben we het mogelijk gemaakt om aan de hand van het ingevoerde BTW-nummer de persoonlijke gegevens van de klant in te vullen. Samen met de custom checkout pagina’s voor diverse aangelegenheden en voorraadmanagement, zorgde dit voor verhoogde gebruiksvriendelijkheid van de Heineken Blade webshop.

Voor het design van de webshop hebben onze UX-designers een template gecustomized naar de branding van Heineken. De groene kleuren van het merk komen mooi terug op de shop en zijn herkenbaar voor iedereen.

Het resultaat

De Heineken Blade webshop maakt het mogelijk om jouw eigen Heineken Blade biertap te bestellen. Ons zorgvuldig samengestelde middleware zorgt ervoor dat er koppelingen zijn met 15 webshops en diverse externe systemen zodat communicatie tussen verschillende platformen soepel kan verlopen.

Op deze webshops kunnen bijvoorbeeld reparateurs van de biertappen schroefjes bestellen of kunnen accountmanagers merchandise bestellen.

De Lightspeed webshop waar ondernemers op konden bestellen is later overgegaan op een Shopify webshop. Wij hebben hiervoor de Shopify koppeling met de fulfilment partner gebouwd.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Op zoek naar een Lightspeed webshop?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Elham helpt je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten