Sfeerplaat van de Biker Outfit webshop

Geautomatiseerd voorraadbeheer voor Biker Outfit

De opdracht

In bijna 10 jaar tijd is Biker Outfit uitgegroeid tot de meest spraakmakende motorkleding specialist in Nederland. Naast een grote fysieke winkel in Amsterdam, worden haar duizenden producten ook online verkocht in een Lightspeed webshop. Biker Outfit verkoopt de grote bekende motorkleding merken, maar ook niche brands die nergens anders in Nederland te koop zijn.

Annemarie, oprichter van Biker Outfit vertelt: “Destijds ging mijn partner motorrijlessen en merkte ik dat ik motorrijden ook erg leuk vond! Toen ik ging winkelen voor motorkleding vond ik dat de motorkleding winkels weinig beleving hadden. Het was crisis en er was geen aanbod -in de vorm van een winkel- voor 2e hands motorkleding. Toen ben ik op het idee gekomen om een winkel te openen in nieuwe en gebruikte motorkleding.”

Annemarie was zelf al begonnen met het bouwen van een website in Wix. Heel basic, om gewoon online ook een uithangbord te hebben. Ze vertelt: “Na circa 2 jaar waren we al aardig gegroeid en wilden we een webshop om onze collectie te verkopen. Aan kennissen heb ik toen gevraagd welk e-commerce platform ik het beste kon gebruiken. Een kennis zei toen SEO-shop (nu Lightspeed), omdat je daar goed gebruik kan maken van zoekmachine optimalisatie en dat hebben we dus gekozen.”

Door de groei van Biker Outfit werd het belangrijk bepaalde data op 1 centraal punt op te slaan (of te wijzigen), die vervolgens in alle andere back-office programma’s automatisch mee verandert. Zo hoeft dat niet allemaal meer handmatig te worden gedaan. Biker Outfit maakt gebruikt van Lightspeed- omnichannel en indien de winkeladviesprijs wijzigde moest die ook handmatig in de webshop worden gewijzigd. Tijdrovend en foutgevoelig….

Er was vraag naar een geautomatiseerd en geoptimaliseerd platform, dat zich focust op een centraal systeem waar data opgeslagen kan worden en gewijzigd, waarin een koppeling met de voorraad van leveranciers kon worden gemaakt en waar een aantal functionaliteiten in zit die prijzen kunnen manipuleren en ook data kunnen genereren voor uitvoerende werkzaamheden (zoals het draaien van picklijsten).

Mock-up van de voorraadbeheer software van Biker Outfit

volledig geautomatiseerd voorraadbeheer

Notive heeft een innovatief platform ontwikkeld, dat onder andere het proces van het toevoegen van nieuw assortiment vergemakkelijkt. Tevens stelt het platform gebruikersgemak voorop door middel van functionaliteiten zoals het genereren van picklijsten op basis van de binnenkomende orders van de webshop. Dankzij het geautomatiseerd voorraadbeheer kan Biker Outfit zich focussen op de klanttevredenheid, zonder zich zorgen te hoeven maken over technische kwesties. Doordat we continu doorontwikkelen zijn we constant bezig met het onderhouden, verbeteren en uitbreiden van het platform.

Annemarie vertelt: “Ik heb voor Notive gekozen omdat zij eigenlijk de enige waren die mij überhaupt konden helpen. Ook de samenwerking is erg prettig.”

Resultaat

Met behulp van het geautomatiseerde voorraadbeheer wordt catalogus- en orderbeheer teruggedrongen tot het minimale. Vele handelingen zijn door het systeem geautomatiseerd en liggen vast op 1 plek. Biker Outfit kan heel makkelijk alle data in alle systemen up to date kan houden, klanten informeren over beschikbaarheid en orders nóg effectiever leveren.

In de toekomst zullen we voor Biker Outfit de webshop onderhouden en als er nieuwe behoefte bijkomen kunnen wij deze oppakken.

Annemarie Biker Outfit

Annemarie

Notive heeft mij geholpen een centraal systeem te bouwen waarmee wij met enkele klikken op de knop data kunnen genereren en wijzigen.

Jouw webshop ook eenvoudiger managen?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op