Sfeerplaat van de Biker Outfit webshop

Gesmeerd voorraadbeheer voor Biker Outfit

De opdracht

In zeven jaar tijd is Biker Outfit uitgegroeid tot de meest spraakmakende motorkleding specialist in Nederland. Naast een grote fysieke winkel in Amsterdam, worden haar duizenden producten ook online verkocht in een Lightspeed webshop. Door de groei en omvang van Biker Outfit, is het probleem ontstaan dat de webshophouder veelvoudig handmatige processen moet uitvoeren, waardoor veel tijd verloren gaat aan herhalende handelingen zoals het toevoegen of wijzigen van voorraad. Er was vraag naar een geautomatiseerd en geoptimaliseerd platform, dat zich focust op catalogus- en orderbeheer.

Wij hebben een innovatief platform ontwikkeld, dat onder andere het herhalende proces van het toevoegen van nieuw assortiment wegneemt. Tevens stelt het platform gebruikersgemak voorop door middel van functionaliteiten zoals het genereren van pick-lijsten op basis van de binnenkomende orders van de webshop. Dankzij onze automatisering kan Biker Outfit zich focussen op de klanttevredenheid, zonder zich zorgen te hoeven maken over technische kwesties. Doordat we continue doorontwikkelen zijn we constant bezig met het onderhouden, verbeteren en uitbreiden van het platform.

Mock-up van de voorraadbeheer software van Biker Outfit

volledig geautomatiseerd

Het BIKO platform biedt aanvullende functionaliteit welke aansluit op de omnichannel software van Lightspeed. Door het automatisch ophalen en verwerken van product- en voorraadfeeds van diverse grote leveranciers binnen de motorindustrie is de catalogus altijd up-to-date. Naast de catalogus synchronisatie zijn onder andere het automatisch genereren van pick-lijsten en het samenstellen van purchase orders één van de key features van het platform.

Resultaat

Met behulp van het geautomatiseerde platform wordt catalogus- en orderbeheer teruggedrongen tot het minimale. Manuele handelingen worden vervangen door het systeem waardoor de webshophouder zich niet meer druk hoeft te maken of zijn of haar catalogus wel de nieuwste producten bevat en orders kunnen nóg effectiever geleverd worden.

Jouw webshop ook eenvoudiger managen?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op