IT Innovation Partner

Biker Outfit

In bijna 10 jaar tijd is Biker Outfit uitgegroeid tot de meest spraakmakende motorkleding specialist in Nederland. Naast een grote fysieke winkel in Amsterdam, worden haar duizenden producten ook online verkocht in een Lightspeed webshop. Biker Outfit verkoopt de grote bekende motorkleding merken, maar ook niche brands die nergens anders in Nederland te koop zijn. 
  • Programmeertaal
    Django, Redis, Celery, Go, Lightspeed Retail, Lightspeed Ecommerce
  • Datum project
    Doorlopend project
Scroll

De opdracht

Annemarie kreeg een snel groeiende liefde voor motor rijden. Echter vond ze dat de motorkleding winkels weinig beleving hadden en er geen winkelaanbod was van tweedehands motorkleding. Zo ontstond Biker Outfit! Annemarie was zelf al begonnen met het bouwen van een website in Wix. Heel basic, om online ook een uithangbord te hebben.

Ze vertelt: “Na circa 2 jaar waren we al aardig gegroeid en wilden we een webshop om daar onze collectie te verkopen.” Door de zoekoptimalisatie mogelijkheden van Lightspeed had dit ecommerce platform de voorkeur.

Door de groei van Biker Outfit werd het belangrijk bepaalde data op één centraal punt op te slaan (of te wijzigen), die vervolgens in alle andere back-office programma’s automatisch mee verandert. Zo hoeft dat niet meer handmatig te worden gedaan.

Biker Outfit maakt gebruikt van Lightspeed- omnichannel en indien de winkeladviesprijs wijzigde moest die ook handmatig in de webshop worden gewijzigd. Tijdrovend en foutgevoelig. Er was vraag naar een geautomatiseerd en geoptimaliseerd platform, dat zich focust op een centraal systeem waar data opgeslagen kan worden en gewijzigd. 

Waarin een koppeling met de voorraad van leveranciers kon worden gemaakt en waar een aantal functionaliteiten in zit die prijzen kunnen manipuleren en ook data kunnen genereren voor uitvoerende werkzaamheden (zoals het draaien van picklijsten).

Mockup Biker Outfit platform

De oplossing

Notive heeft een innovatief platform ontwikkeld, dat onder andere het proces van het toevoegen van nieuw assortiment vergemakkelijkt. Tevens stelt het platform gebruikersgemak voorop door middel van functionaliteiten zoals het genereren van picklijsten op basis van de binnenkomende orders van de webshop.

Dankzij het geautomatiseerd voorraadbeheer kan Biker Outfit zich focussen op de klanttevredenheid, zonder zich zorgen te hoeven maken over technische kwesties. Doordat we continu doorontwikkelen zijn we constant bezig met het onderhouden, verbeteren en uitbreiden van het platform.

“Ik heb voor Notive gekozen omdat zij eigenlijk de enige waren die mij überhaupt konden helpen. Ook de samenwerking is erg prettig.” - Annemarie

Het resultaat

Met behulp van het geautomatiseerde voorraadbeheer wordt catalogus- en orderbeheer teruggedrongen tot het minimale. Vele handelingen zijn door het systeem geautomatiseerd en liggen vast op 1 plek. Biker Outfit kan heel makkelijk alle data in alle systemen up to date kan houden, klanten informeren over beschikbaarheid en orders nóg effectiever leveren.

In de toekomst zullen we voor Biker Outfit de webshop onderhouden en als er nieuwe behoefte bijkomen kunnen wij deze oppakken.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een webshop in Lightspeed?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten