IT Innovation Partner

API koppelingen

API staat voor Application Programming Interface. Een API-koppeling zorgt ervoor dat verschillende softwareprogramma’s met elkaar kunnen communiceren en data kunnen overdragen.
  • Betere communicatie tussen apps en platforms
    Betere communicatie tussen apps en platforms
  • Versnelde innovatie
    Versnelde innovatie
  • Extra beveiliging
    Extra beveiliging
Scroll

Voordelen

Verbeterde samenwerking

Door een API koppeling kunnen platforms en apps perfect met elkaar communiceren. Dat zorgt er direct ook voor dat bedrijven workflows kunnen automatiseren.

Versnelde innovatie

Door de flexibiliteit die API’s bieden, kunnen bedrijven gemakkelijker hun services en connecties uitbreiden.

Genereren van data-inkomsten

Bedrijven kunnen API’s in het begin gratis aanbieden en zo direct een aanhang op bouwen. Later kunnen ze de toegang verkopen aan hun ontwikkelaars en daar geld mee verdienen.

Extra beveiligd

Doordat er een API-koppeling wordt gebruikt tussen de verschillende softwareprogramma’s, is er ook extra beschermingslaag tussen deze twee platforms. Verder kan de API-beveiliging versterkt worden door gebruik van tokens, TLS-codering en API-gateways.

API koppelingen voor Koninklijke Oosterberg

In de praktijk

API-koppelingen zijn er in vele vormen en voor verschillende doeleinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een login-scherm van een app waar je met je FaceBook of Google account kan inloggen? Of als je een product bestelt in een webshop en daar via iDeal kunt betalen?
Wij hebben al diverse API-koppelingen mogen bouwen voor onze partners zoals Klarna, Verwenboxen en Koninklijke Oosterberg. Is jouw bedrijf de volgende?
Meer weten?

Type API's

Open API’s

Deze koppeling wordt ook wel public API genoemd. Ze worden online gepubliceerd en zijn gratis toegankelijk voor softwareontwikkelaars.

Partner API’s

Deze koppeling is bedoeld om de communicatie tussen twee business partners tot stand te brengen. De data die gecommuniceerd wordt is beveiligd en dus niet vrij toegankelijk via het internet.

Internal API’s

Deze koppeling biedt toegang tot beschermde bronnen binnen een bedrijf, waardoor de data niet toegankelijk is voor andere bedrijven of software ontwikkelaars.

Composite API’s

Deze koppeling zorgt ervoor dat meerdere API verzoeken samen worden gevoegd tot een enkele API call. Dit is efficiënter voor de klant doordat er maar één verzoek ingediend hoeft te worden.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een API koppeling laten bouwen?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.

Onze API koppelingen

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant