IT Innovation Partner

Fairboost 3D Configurator

FairBoost faciliteert event- en beursorganisaties bij het realiseren van uniforme standbouw en benodigde items.
  • Programmeertaal
    Sketch, Magento, Three.js, Fairboost Graphics Upload Tool
  • Datum project
    Doorlopend project
Scroll

De opdracht

Govert-Jan kwam er bij zijn vorige werkgever achter dat er veel tijd wordt besteed aan het calculeren en opnieuw tekenen van stands en het inventariseren van extra wensen van klanten en alle betrokkenen. Hij vertelt dat er ook al exposanten waren die in andere 3D programma’s hun stands aan het vormgeven waren en zelf konden zien wat ze kregen. Toen kwam hij op het idee om die informatie te combineren in een 3D configurator.

Hiervoor zat Govert-Jan bij een andere partij. Dat liep best moeizaam vertelt hij. “Een vriend van mij had een paar klusjes met Ferry en Mitchell gedaan. Die had goede ervaringen met ze dus toen had ik ze uitgenodigd voor een gesprek.

Mockup Fairboost 3D Configurator

De oplossing

Samen met FairBoost zijn we de samenwerking aangegaan en zo hebben we de 3D configurator ontwikkelt, waarmee je je eigen beursstand kan ontwerpen. Hiermee is het mogelijk om zonder tussenkomst van een standbouwer of ontwerper een beursstand in te richten. Na het ontwerpen kan de stand direct besteld en op de beurs geleverd worden. Uiteindelijk hebben we een Magento webshop ontwikkeld en daarboven op de 3D configurator gebouwd.

We hebben modules geschreven binnen Magento waardoor stands bekend werden in het platform. Hierdoor kunnen mensen gekoppeld kunnen worden aan een stand en alle informatie over de stand kan verkrijgen. Hierna hebben we aan elk product wat je kan bestellen voor een stand een 3D model gehangen.

Als je bijvoorbeeld een tv bestelt krijg je ook te zien hoeveel stroom je bij de beurs moet kopen zodat je de tv kan aanzetten. We hebben dus nog een applicatielaag gebouwd om meer vrijheden te krijgen dan Magento aanbiedt. Op het moment dat je de producten toevoegt aan je stand komen ze ook in je winkelwagen te staan.

Na de start van FairBoost in 2017 is het project constant in ontwikkeling. Govert-Jan: “Als we een vraagstuk hebben leggen we dat bij jullie neer. We zijn gestart met Magento en daaromheen is alles op maat gebouwd. Zo heb je een stukje controle en aan de andere kant kan je alle deadlines van een evenement opvolgen. Een evenement heeft namelijk een harde deadline.

Exposanten zijn met van alles en nog wat bezig en vergeten dan de technische dingen van de stand. Ons bedrijf zorgt er dan voor dat als ze alles bestelt hebben ze een uitnodiging krijgen naar de Graphic Upload Tool, die nog in ontwikkeling is, en die geeft dan aan wat er gevraagd wordt inclusief de aannemers specificaties. Zij kunnen dan met die informatie aan de slag.”

"Het verwachtingsmanagement bij jullie is zeer goed, omdat je samen afstemt wat je kan verwachten en wat je gaat bouwen.” - Govert-Jan van den Dool

Het resultaat

Een online beursstand configurator die inzetbaar is bij een grote reeks aan beurzen die samenwerken met FairBoost. Samen met FairBoost en haar partners kunnen de klanten snel en eenvoudig online de stand ontwerpen en worden 3D tekeningen werkelijkheid gemaakt.

Voor Fair Boost is dit een flinke automatiseringsslag. Het scheelt veel tijd voor de organisatie want anders zouden ze alle standaard stand producten moeten intekenen en daarna de beurs pas contacteren. Nu is dat allemaal verplaatst naar 1 webshop door onze 3D configurator!

Na de livegang van het project blijven we doorontwikkelen. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van een Graphic Upload Tool die het mogelijk maakt om grafische beelden te uploaden.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Meer weten over deze case?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten