Een website met Craft CMS bouwen

Het Craft CMS

Elham - 4 min


Craft CMS is een content management systeem dat content managers de mogelijkheid geeft eenvoudig hun website te beheren. Het framework is in 2012 voor het eerste gereleased en wordt steeds populairder onder internetbureaus en bedrijven. Craft CMS onderscheidt zich vooral in flexibiliteit en de mogelijkheid om snel complexe lay-outs te ontwikkelen.

Een van de meest unieke functionaliteiten van Craft, is dat de website als het ware op het framework wordt gebouwd. Dit betekent dat Craft de basis vormt van de website, en alle componenten en vormgeving los daarvan worden opgebouwd. Er wordt geen gebruik gemaakt van thema’s die geïnstalleerd en aangepast of omgebouwd moeten worden. Dit zorgt voor minder onnodige code en dus makkelijker onderhoud en efficiëntere realisatie. Omdat het CMS op elke website op unieke wijze wordt toegepast, is de code lastiger te bereiken voor hackers. Dit betekent dat de algehele veiligheid van jouw website én persoonlijke gegevens standaard beter beveiligd zijn. Het bouwen van een website met Craft CMS is dus iets meer werk, maar je houdt er wel een stabiele en veilige website aan over.

Wil je een professionele website met CraftCMS laten bouwen? We helpen je graag verder.

De voordelen van het Craft CMS

We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje.

Al met al is Craft CMS dus een echte maatwerk oplossing dat, ondanks het gebruik van een framework, toch een unieke visuele uitstraling kan bevatten. Alles is mogelijk, omdat er geen restricties zijn van een bestaand thema of template. Waarbij je met andere systemen afhankelijk bent van externe plug-ins om wijzingen of aanvullingen toe te passen, biedt Craft CMS deze mogelijkheid al standaard aan. Helaas wordt Craft CMS niet gratis aangeboden voor professionele websites. De aanschaf van een eenmalige licentie kost omgerekend €266. Wel zijn er wel veel plugins beschikbaar die gratis te installeren zijn.

Als gecertificeerd Craft CMS partner hebben wij jarenlange ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van websites die gebruik maken van dit content management systeem. Eens samen sparren over de mogelijkheden? We horen het graag!

Auto Hoogenboom website gemaakt met Craft CMS, Ajax en Bootstrap.

Benieuwd?

Nieuwsgierig naar onze ervaringen met Craft CMS? Bekijk onze projecten.

Onze projecten

Meer weten over Craft CMS?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op