IT Innovation Partner

Een Craft CMS website bouwen

 • Cloud / Schaalbaar ook voor high traffic sites
  Cloud / Schaalbaar ook voor high traffic sites
 • Multi-site en multi-language vanuit één backend
  Multi-site en multi-language vanuit één backend
 • Goede beveiliging
  Goede beveiliging
 • Extreem flexibel qua CMS-inrichting
  Extreem flexibel qua CMS-inrichting
 • Live Preview
  Live Preview
 • Sinds kort ook Headless
  Sinds kort ook Headless
 • Alleen maatwerk mogelijk
  Alleen maatwerk mogelijk
 • Eenmalige licentiekosten
  Eenmalige licentiekosten
Scroll

Wat is Craft CMS?

Craft CMS is een content management systeem dat content managers de mogelijkheid geeft eenvoudig hun website te beheren. Het framework is in 2012 voor het eerste gereleased en wordt steeds populairder onder internetbureaus en bedrijven.

Craft CMS onderscheidt zich vooral in flexibiliteit en de mogelijkheid om snel complexe lay-outs te ontwikkelen. Hierdoor ben je in staat om makkelijk een een website te bouwen met Craft CMS.

Functionaliteiten

Een van de meest unieke functionaliteiten van Craft is dat de website als het ware op het framework wordt gebouwd. Dit betekent dat Craft CMS de basis vormt van de website en alle componenten en vormgeving los daarvan worden opgebouwd.

Er wordt geen gebruik gemaakt van thema’s die geïnstalleerd en aangepast of omgebouwd moeten worden. Dit zorgt voor minder onnodige code en dus makkelijker onderhoud en efficiëntere realisatie. 

Omdat het CMS op elke website op unieke wijze wordt toegepast, is de code lastiger te bereiken voor hackers. Dit betekent dat de algehele veiligheid van jouw website én persoonlijke gegevens standaard beter beveiligd zijn. Het bouwen van een website met Craft CMS is dus iets meer werk, maar je houdt er wel een stabiele en veilige website aan over.

Voordelen

Live preview

Direct weten hoe jouw wijzigingen eruit zien op je website? Dat kan! Met de “Live preview”-functionaliteit van Craft CMS kun je jouw wijzigingen direct zien verschijnen terwijl je typt. Craft is één van de weinigen die live preview goed doet.

Modulair design

De Craft CMS website wordt opgebouwd in componenten waardoor deze eenvoudig te verwisselen, verwijderen of toe te voegen zijn op elke willekeurige pagina. Dit maakt jouw website volledig dynamisch en kan je zelf op basis van deze componenten pagina's bouwen!

Craft CMS maatwerk

Craft CMS maakt geen gebruik van kant-en-klare thema’s. De visuele uitstraling van jouw website wordt op maat gemaakt. Hierdoor is elke website dat met Craft CMS is gebouwd uniek! Daarnaast zijn de mogelijkheden veel ruimer. We worden niet gelimiteerd door de standaard van het CMS!

Gebruiksvriendelijk beheerportaal

Het beheer paneel van Craft CMS is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk opgebouwd. Je kan verschillende gebruikersgroepen definiëren, assets beheren en zelfs foto’s bewerken! De asset manager in craft werkt eenvoudig, indien goed ingericht door de ontwikkelaar.

Maatwerk

Al met al is Craft CMS dus een echte maatwerk oplossing dat, ondanks het gebruik van een framework, toch een unieke visuele uitstraling kan bevatten. Als je een website bouwt met Craft CMS is alles mogelijk, omdat er geen restricties zijn van een bestaand thema of template.

Waarbij je met andere systemen afhankelijk bent van externe plug-ins om wijzigingen of aanvullingen toe te passen, biedt Craft CMS deze mogelijkheid al standaard aan. Echter, wordt Craft CMS niet gratis aangeboden voor professionele websites.

Craft CMS heeft daarnaast vele plugins beschikbaar die gratis te installeren zijn.

Craft CMS kosten

Craft CMS biedt een flexibele prijsstructuur die is ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen, van individuele ontwikkelaars tot grote ondernemingen.

Craft Solo

Craft Solo is volledig gratis.Ideaal voor individuele ontwikkelaars die werken aan persoonlijke projecten of kleine websites. Deze versie is perfect voor hobbyisten of ontwikkelaars die Craft CMS willen leren kennen zonder financiële investering. Beperkt tot één gebruiker, biedt voldoende functies om een volledige website te beheren.

Craft Team

Craft team kost $279 per project. Geschikt voor kleine teams of startups die samenwerken aan een project. Dit plan biedt tot vijf gebruikersaccounts, waardoor meerdere teamleden aan de website kunnen werken. Inclusief één jaar updates, jaarlijkse verlenging voor $99, tot vijf gebruikers, basisondersteuning voor ontwikkelaars.

Craft Pro

Craft pro kost $399 per project. Ontworpen voor professionele ontwikkelaars en bedrijven die een robuuste en schaalbare oplossing nodig hebben. Ideaal voor middelgrote tot grote websites die complexe functionaliteiten vereisen.Inclusief één jaar updates, jaarlijkse verlenging voor $99, onbeperkt aantal gebruikers, geavanceerde functies zoals aanpasbare dashboards en uitgebreide rechtenbeheer.

Craft Enterprise

De prijs van Craft Enterprise is op aanvraag. Bedrijven en organisaties met specifieke behoeften en eisen, zoals uitgebreide beveiliging en aangepaste licenties. Dit plan biedt premium ondersteuning en maatwerkoplossingen. Aanvullende functies zoals SAML SSO, dedicated support, en aangepaste licentieovereenkomsten.

Craft CMS biedt flexibele opties voor verschillende soorten gebruikers, van individuele ontwikkelaars tot grote ondernemingen, die op zoek zijn naar een robuuste en uitbreidbare CMS-oplossing.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Wil jij een Craft CMS website laten bouwen door een Craft CMS expert?

Wij helpen jou graag verder! Als Craft CMS expert en specialist hebben wij jarenlange ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van websites die gebruik maken van dit content management systeem.
Neem contact op met Elham!

Onze Craft CMS projecten

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant