IT Innovation Partner

Drupal 7

Dit is Drupal 7: van zijn flexibiliteit tot de naderende End of Life. Deze gids biedt je een diepgaande blik op waarom Drupal 7 jarenlang het voorkeurs-CMS was en hoe je kunt overstappen naar nieuwere versies. Of je nu je huidige systeem wilt optimaliseren of voorbereidt op een upgrade, hier vind je alle essentiële informatie.
Scroll

Drupal 7 wordt het meest gebruikt

Drupal 7 is een van de meest gebruikte versies van Drupal vanwege zijn lange beschikbaarheid en stabiliteit sinds de release in 2011. Veel websites zijn gebouwd met Drupal 7 vanwege de uitgebreide functionaliteit en flexibiliteit die het biedt. Daarnaast heeft Drupal 7 een grote community van ontwikkelaars die een breed scala aan modules en thema's hebben gecreëerd, waardoor het voor veel organisaties een betrouwbare en aanpasbare keuze was. Het overgaan naar nieuwere versies vraagt aanzienlijke migratie-inspanningen, wat veel gebruikers terughoudend maakt om te updaten.

Drupal 7 End of Life

Drupal 7 EOL (End of Life) betekent dat deze versie van het Drupal CMS geen officiële ondersteuning meer ontvangt van de Drupal-community na een specifieke datum. Dit omvat het stoppen van beveiligingsupdates, onderhoudsupdates, en ondersteuning door de community, wat leidt tot verhoogde veiligheidsrisico's voor websites die nog op deze versie draaien. Het is daarom aangeraden om naar een nieuwere versie van Drupal te migreren.

Hoe lang wordt drupal 7 ondersteund? (Drupal 7 end of life 2025 update

Het support voor Drupal 7 is meerdere keren verlengd. Oorspronkelijk stond de EOL gepland voor november 2021, maar dit is eerst uitgesteld tot november 2022, vervolgens tot november 2023, en meest recentelijk is de EOL vastgesteld op 5 januari 2025. Deze verlengingen zijn doorgevoerd om organisaties meer tijd te geven om te migreren en vanwege de grote hoeveelheid websites die nog steeds op Drupal 7 draaien.

Drupal 7 migreren

Het direct migreren van Drupal 7 naar Drupal 11 is technisch complex omdat er veel veranderingen en verbeteringen zijn doorgevoerd in latere versies zoals Drupal 8, 9, en 10. Elk migratieproces brengt echter unieke uitdagingen met zich mee, afhankelijk van de specifieke eisen en configuraties van de website.

Om van Drupal 7 naar een nieuwere versie te migreren, kun je verschillende benaderingen overwegen:

  • Directe migratie: Rechtstreeks migreren van Drupal 7 naar Drupal 9 of 10. Dit vereist een zorgvuldige planning en vaak het herschrijven van modules en thema's.
  • Stapsgewijze migratie: Eerst migreren naar Drupal 8, wat soms gemakkelijker is omdat Drupal 8 als tussenstap dient naar Drupal 9 of 10. Vervolgens kun je vanuit Drupal 8 verder migreren naar een nog nieuwere versie.
  • Gebruik maken van Migratie Tools: Er zijn verschillende tools beschikbaar die kunnen helpen bij de migratie, zoals de Migrate module die in Drupal 8 en hoger is ingebouwd.
  • Inhuren van experts: Overweeg het inhuren van specialisten die ervaring hebben met Drupal migraties om een soepele overgang te garanderen.

Elk van deze methodes heeft zijn eigen voordelen en vereist verschillende niveaus van technische kennis en voorbereiding. Drupal migraties zijn essentieel voor het up-to-date houden van je website met de nieuwste beveiligings- en functie-updates. Of je nu overstapt van Drupal 7 naar Drupal 9 of 10, of van een ander CMS naar Drupal, elke migratie vereist zorgvuldige planning en uitvoering om data-integriteit en functionaliteit te behouden.

Drupal 7 support

Voor Drupal 7 is vooral technische Drupal support nodig om de website veilig en operationeel te houden. Dit omvat regelmatige beveiligingsupdates, bug fixes, en ondersteuning bij het updaten van modules en thema's. Omdat Drupal 7 zijn End of Life nadert, wordt het ook belangrijk om migratieondersteuning te hebben, zodat gebruikers kunnen overstappen naar een nieuwere versie van Drupal zonder dat hun site functionaliteit verliest of veiligheidsrisico's loopt. Het is daarom raadzaam om support te zoeken bij een erkende Drupal partner of technische partner, om een soepele en veilige migratie te garanderen.

Drupal support en onderhoud

Zit je nog op Drupal 7?

Heb je support en onderhoud nodig voor je Drupal website? Weet je niet hoe je het migratieproces moet aanpakken? Wij kunnen je graag verder! Neem contact op.
Neem contact op.

Onze projecten:

Bekijk alle projecten

Lees verder over: