IT Innovation Partner

Het Symfony PHP Framework

Ontdek de veelzijdigheid van het Symfony framework! We vertellen je graag meer over hoe Symfony development kan verbeteren met zijn flexibele architectuur, beveiliging en herbruikbare componenten. Leer hoe dit krachtige PHP-framework een solide basis biedt voor complexe webapplicaties en hoe het naadloos integreert met andere systemen. Perfect voor moderne, schaalbare projecten.
Scroll

Wat is Symfony?

Symfony, een open source PHP framework, heeft sinds de release in 2005 een flinke weg afgelegd en is uitgegroeid tot een betrouwbaar en volwassen framework.

Naast SensioLabs (de oprichters en sponsors van Symfony) kunnen ook ontwikkelaars en gebruikers hun steentje bijdragen. Wij vertellen je waarom het gebruik van een framework als Symfony voordelig kan zijn voor jouw project.

Waarom je met een framework wilt werken?

Wat is precies een PHP framework? Het is een verzameling van herbruikbare componenten die bepaalde taken uitvoeren om de ontwikkeling van softwaretoepassingen te vergemakkelijken. Door gebruik te maken van een framework geef je jouw website of applicatie een sterke en stabiele basis.

Daarnaast bespaar je op deze manier ontzettend veel tijd en ontwikkelingskosten. Doordat je gebruik kunt maken van bestaande componenten, hoef je niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden om problemen op te lossen of functionaliteiten toe te voegen.

Het framework wordt regelmatig geüpdatet, waardoor de beveiliging van de algehele basis wordt gewaarborgd. Dankzij de beschikbare documentatie van Symfony is het eenvoudig om voorkomende problemen op te lossen, zonder dat er eerst uitgebreid onderzoek moet worden gedaan.

Voordelen

We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje:

Kwaliteit

Symfony maakt gebruik van ‘unit tests’ en ‘coding standards’ waardoor jouw website of applicatie voldoet aan de hoogste eisen.

Eenvoudig testen

Om stabiliteit te garanderen is het belangrijk dat er goed getest wordt. Functionele testen kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd.

Performance

De snelheid van je website of applicatie is erg belangrijk. Symfony biedt tal van mogelijkheden om dit te optimaliseren.

Structuur

Symfony biedt een goede basis voor jouw website of applicatie. Hiernaast is het eenvoudig om op te schalen en te optimaliseren.

Symfony en Drupal

Symfony CMS en Drupal hebben een sterke relatie, omdat Drupal 8 en latere versies gebruikmaken van Symfony-componenten. Dit maakt Drupal flexibeler, robuuster en onderhoudsvriendelijker. Symfony's herbruikbare componenten en best practices verbeteren de structuur en beveiliging van Drupal, wat resulteert in krachtige, schaalbare weboplossingen. De integratie zorgt ervoor dat je als developer beter kunt werken met verschillende platforms.

Heb jij Symfony nodig?

Het is niet altijd nodig om gebruik te maken van een PHP framework. Wanneer je een simpele website wilt laten maken kun je ook eenvoudig gebruik maken van een CMS (Content Management Systeem) zoals Wordpress of Craft. Zo'n CMS biedt vaak voldoende mogelijkheden en functionaliteiten om een mooie website te maken die bij jouw wensen past.

Bovendien zal dit een veel goedkopere oplossing zijn, doordat je direct gebruik kunt maken van een kant-en-klaar pakket aan functionaliteiten, zodat je deze niet hoeft te laten ontwikkelen.

Wanneer je op zoek bent naar een specifieke of maatwerk oplossing raden we aan om gebruik te maken van een framework. Symfony biedt hierbij een ijzersterke basis om op verder te bouwen. Hiernaast kan uiteraard altijd een integratie gemaakt worden met bijvoorbeeld een (Headless) CMS of ander systeem.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Wil jij werken met Symfony?

Wil je weten of het Symfony PHP Framework past bij jouw project? We geven je graag advies.
Neem contact op met Elham!

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant