IT Innovation Partner

Een website met WordPress CMS laten bouwen

 • Geschikt voor mobiele weergave
  Geschikt voor mobiele weergave
 • Veelzijdige mogelijkheden
  Veelzijdige mogelijkheden
 • WordPress webshop mogelijk
  WordPress webshop mogelijk
 • Veel jaarlijks onderhoud
  Veel jaarlijks onderhoud
 • Traag bij veel plugins
  Traag bij veel plugins
 • Slechte compatibiliteit tussen plugins en thema's
  Slechte compatibiliteit tussen plugins en thema's
Scroll

WordPress CMS

WordPress is een content management systeem (CMS). Oorspronkelijk was WordPress bedoeld als blog, maar tegenwoordig wordt dit geliefde framework vooral gebruikt voor het maken van makkelijke websites.

Meer dan 60% van alle websites die een CMS gebruiken maken gebruik van WordPress. We vertellen je graag wat meer over de voor- en nadelen van een Wordpress website.

Website of webshop?

WordPress is een open source CMS, hiermee is het mogelijk om je WordPress versie aan te passen naar eigen wensen. Daarnaast zijn er talloze programmeurs die dagelijks het platform doorontwikkelen. Wordpress heeft ontzettend veel gratis en premium plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw website naar een hoger niveau te tillen.

Eén van de meest bekende plugins die WordPress aanbiedt is WooCommerce, dé beste e-commerce plugin om je webshop te bouwen in het WordPress CMS. 

WordPress staat ook bekend om de gebruiksvriendelijkheid. De user interface wordt al jaren geprezen. Deze is erg eenvoudig van opzet, waardoor content en webpagina's altijd eenvoudig kunnen worden bijgewerkt. Het is met Wordpress ook mogelijk om zonder enige technisch kennis een website of webshop te beginnen.

Echter zitten er wel veel limitaties aan een WordPress webshop. Wil jij een stapje verder gaan en ben je op zoek naar een website of webshop op maat, dan raden wij je aan om deze te laten maken door professionals.

Voordelen

We zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje:

Doorontwikkeling

Jaarlijks brengt WordPress een aantal grote updates uit. WordPress gaat steeds mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webdesign, veiligheid en zoekmachine optimalisatie.

Uitbreidbaar

WordPress is een alleskunner. Met de talloze plugins en tools kun je jouw website helemaal naar wens inrichten. WordPress is geschikt voor een bedrijfswebsite, webshop, persoonlijke website of een portfolio.

Responsive

Mobiel, tablet en laptop? WordPress websites zijn standaard responsive. Hierdoor kunnen bezoekers jouw website makkelijk bezoeken op hun mobiele devices.

Hoge vindbaarheid

WordPress is zoekmachine vriendelijk. Op het platform vind je talloze externe plugins die jou erbij kunnen helpen om je website en/of webshop online vindbaar te maken.

Maatwerk thema

WordPress is zeer geschikt voor het bouwen van maatwerk thema's. Naast standaard templates en thema's biedt het platform ook de mogelijkheid om jouw website helemaal zelf te ontwerpen en te programmeren. Daarnaast is het relatief goedkoop om een website of webshop te bouwen ten opzichte van andere CMS systemen aangezien het platform gratis te gebruiken is.

Het nadeel is wel dat je moet zorgen voor een eigen webhosting om je WordPress website op te laten draaien. Gelukkig zijn er talloze hosting-providers die een one-click-install van WordPress aanbieden. De kosten voor thema's lopen uiteen. Er zijn veel gratis thema's beschikbaar, en hoewel deze vrij simpel en standaard zijn opgebouwd, kan dit al voldoende zijn voor een eenvoudige website.

Professionele en uitgebreidere thema's kunnen op websites als Themeforest voor een paar tientjes aangeschaft worden. Voor een maatwerk website met een origineel en eigen ontwerp kunnen de kosten al gauw oplopen tot enkele duizenden euro's. Wil jij een maatwerk WordPress thema bouwen? Schakel ons dan in!

Plugin en risico's

Zoals eerder vermeld zijn er veel (gratis) plugins beschikbaar voor Wordpress websites. Een nadeel is dat deze plugins vaak door verschillende makers zijn gebouwd, waardoor niet alle plugins altijd even goed met elkaar kunnen werken, zeker niet binnen een kant-en-klaar thema.

Hiernaast kunnen (te veel) plugins jouw WordPress website vertragen en instabiel maken. Zoals eerder benoemd is het Wordpress CMS altijd in ontwikkeling. Jouw geïnstalleerde plugins zijn niet altijd direct compatibel met de allerlaatste versie van Wordpress. Bij het updaten van jouw CMS is het dus belangrijk om goed te controleren of de plugins waarvan je gebruikt maakt ook goed functioneren in de nieuwere versie van het framework.

Wanneer je van plan bent om gebruik te maken van plugins en extensies, raden we dan ook aan om een maatwerk website te laten bouwen, zodat alles naadloos en probleemloos op elkaar aansluit.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Website bouwen met WordPress?

Ben je op zoek naar een professioneel ontworpen en/of ontwikkelde website/webshop met WordPress? Of heb je behoefte aan een technische koppeling of maatwerk plugin/thema? We vertellen jouw wat het beste bij jouw bedrijf past.
Elham helpt je graag verder!

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant