Starten met je eigen webshop

Wil je gaan starten met een online webshop, dan zul je een goede webshop naam moeten bedenken. Een sterke merknaam geeft je een voorsprong op je concurrentie en is eigenlijk het waardevolste bezit van je merk. Je wilt natuurlijk een webshop naam die mensen goed onthouden, echter een webshop naam verzinnen is niet eenvoudig omdat de meeste goede namen al bezet zijn.

Hoe bedenk je dan een pakkende webshop naam? Om je te helpen zetten we hieronder een aantal tips neer die je kan gebruiken bij het bedenken van dé perfecte naam voor je webshop.

Marktonderzoek

Begin met een marktonderzoek om erachter te komen welke namen gebruikt worden door je concurrenten. Aan de hand hiervan kan je iets verzinnen wat helemaal anders is. Verzin een webshop naam die past bij je niche zonder dat hij op die van je concurrenten lijkt.

Als je kleding verkoopt, vermijd dan bijvoorbeeld woorden zoals “mode” of “fashion”, omdat veel concurrenten waarschijnlijk deze woorden in hun webshop naam gebruiken.

Kort en krachtig

Een korte, krachtige webshop naam is makkelijk te onthouden, uit te spreken en past goed in de header van je webshop homepagina. Maar hoe verzin je een korte webshop naam? Je kunt dit doen door zelf een woord te verzinnen of een bestaand woord aan te passen.

Ook kun je verschillende combinaties van korte woorden proberen. Je kan tevens kijken naar woorden die een persoonlijke betekenis voor je hebben. Kijk wel uit met webshop namen die te persoonlijk zijn, die zijn namelijk lastiger te verkopen in de toekomst.

Authentiek

Niet elke webshop naam die je verzint kan wettelijk goedgekeurd worden. Vul je gekozen naam in bij de Kamer van Koophandel en controleer of hij voorkomt in het handelsregister. Check vervolgens in een zoekmachine of die naam resultaten oplevert in de zoekresultaten. Bij een te algemene naam is het namelijk lastiger om naar voren te komen op Google. Doe dit ook op social media.

Wil je naast je webshop ook gaan verkopen op online marktplaatsen zoals Ebay of Amazon? Kijk dan ook daar of je naam niet al bestaat. Hierdoor voorkom je verwarring met een ander bedrijf.

Wees creatief

Het bekendste topleveldomein is .com en vaak komt het voor dat jouw webshop naam niet meer beschikbaar is met dat domein. Niet getreurd, er zijn talloze andere TLD's die wel beschikbaar zijn zoals .store of .shop. Voor webshopnaam ideeën kun je gebruik maken van de volgende opties: 

  • [jouwmerk][branche]
  • [werkwoord][jouwmerk]
  • [my/your][jouwmerk]
  • shop[jouwmerk]
  • get [jouwproduct]
  • [jouwmerk][belangrijksteproduct]
  • [jouwmerk][branche]

Inspiratie nodig?

Heb je hulp nodig bij het bedenken van de juiste naam voor je webshop? Dat snappen we helemaal. Daarom hebben we hieronder wat webshop namen neergezet die je kan gebruiken ter inspiratie voor jouw webshop naam:

Andrelon

Dit shampoo merk is vernoemd naar de oprichters André en Lonneke. Hoe eenvoudig!

Max Factor

Dit bekende make-up merk is ook vernoemd naar de Poolse oprichter: Maksymilian Faktorowicz.

Johma

Dit salade merk is opgericht door Johan en zijn vrouw die het merk hebben vernoemd naar de doopnamen van hun zoon: Johan en Martin.

IKEA

De oprichter van IKEA nam zijn eerste twee letters van zijn voor-en achternaam: Ingvar Kamprad. Daarna koos hij de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, wat de naam is van de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.

Adidas

De oprichter van het Duitse sportmerk is Adolf Dassler. Zijn bijnaam was Adi en hierdoor ontstond de merknaam Adidas.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Klaar om een webshop te bouwen?

Heb jij al een naam voor je webshop bedacht, maar ben je juist op zoek naar een partij die een professionele webshop voor je kan maken? Neem dan met ons contact op.
Elham helpt je graag verder!

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant