IT Innovation Partner

Retrofitlab

Retrofitlab is gespecialiseerd in het ‘retrofitten’ van koplampen op zowel auto’s als motoren. Retrofitten houdt in dat je de huidige verlichting van je voertuig vervangt met moderne verbeterde verlichting. Ze hebben niet alleen veel Nederlandse klanten, maar ook klanten uit andere Europese landen zoals Finland en Frankrijk. 
  • Platform webshop
    Shopify
  • Datum project
    Januari 2021 - Augustus 2021
Scroll

De opdracht

Het idee voor Retrofitlab ontstond in 2011 toen de oprichter Wouter op zoek was naar goede belichting op het internet. Toen hij erachter kwam dat het retrofitten erg populair was in de VS en er mooie resultaten mee te behalen waren, zag hij een gat in de markt. Zo besloot hij om een nieuwe webshop te starten voor de Europese markt om zo de ervaring van verlichting voor elke liefhebber van motorvoertuigen te verbeteren.

Retrofitlab wilde graag de online winkel ervaring van de klant verbeteren door een nieuwe front-end op de webshop te bouwen. Ook wilde ze de mobiele versie vernieuwen om hier de klantervaring te verbeteren. Daarnaast waren ze op zoek naar een manier om de conversie op de webshop te verhogen. Door de vele verschillende Europese klanten, moet de webshop ook beschikbaar zijn in meerdere talen en valuta’s.

Op het gebied van automatisering wilde Retrofitlab tevens wat aanpassingen doorvoeren. Zo waren processen zoals voorraadbeheer, inkopen en het beheren van producten erg tijdrovend. Ze konden niet alle data makkelijk bereiken in de website die ze hadden. Daarom werd aan ons gevraagd om bij de nieuwe webshop het voorraadbeheer uit te breiden zodat er naast magazijnlocaties ook meer inzicht is in de voorraad en de waarde ervan. Zo kunnen ze meteen inkopen bij leveranciers.

Mockup website Retrofitlab

De oplossing

We hebben voor Retrofitlab een Shopify webshop ontwikkelt die beschikbaar is in meerdere valuta’s en talen om zo nog meer doelgroepen aan te spreken. Om de huisstijl van Retrofitlab goed naar voren te laten komen hebben we gebruik gemaakt van een template en deze op maakt gemaakt.

Daarnaast hebben we de webshop ook gekoppeld met Channable waardoor de producten ook op andere platforms zoals Amazon, Ebay en Bol.com kunnen worden aangeboden. Met de Twinfield koppeling kunnen ze nu alle relevante boekhoud informatie makkelijk bijhouden.

Het resultaat

Met de geautomatiseerde boekhouding kan Retrofitlab nu nog sneller orders beheren en verwerken. Ook kunnen ze met de nieuwe webshop een grotere doelgroep aanspreken door de meertaligheid en de toegevoegde valuta’s.

Met de koppelingen naar Amazon, Ebay en Bol.com kunnen ze meer verkopen en ook wordt de verkoopdata meteen doorgespeeld naar de webshop. 

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een Shopify webshop?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten