IT Innovation Partner

Camper Pay

Met de mobiele Camper Pay app worden zowel camperaars als camperplaats eigenaren ontzorgd. Zo hebben camperplaats eigenaren een beter overzicht van betalingen en camperplekken. Daarnaast kunnen de camperaars gemakkelijk betalen en doorrijden zonder te wachten en andere camperaars op te houden.
  • Programmeertaal
    GateGuard Relais, API, PHP
  • Datum project
    Maart 2021 - doorlopend
Scroll

De opdracht

Al eerder sloegen wij samen met onze partner Christiaan Drent van Blue Water App de handen ineen en ontwikkelde we een mobiele app waarmee je makkelijk een plekje in de haven kon betalen. Dat werd een succes! Daarom kwam Blue Water App terug met een nieuw idee voor camperaars.

Camperplaats eigenaren hebben namelijk verschillende zaken waar ze tegenaan lopen. Het is erg lastig om het overzicht te bewaren van wie er wel of niet betaald heeft, als er de gehele dag wisselingen plaatsvinden van camperplaatsen. Daarnaast is het inhuren van personeel die de camperplaatsen regelt duur gezien de gemiddelde prijs van een camperplaats. Betaalautomaten voor de camperindustrie zijn er amper aangezien dit veel geld kost om zomaar aan te schaffen. 

Het systeem is gratis te gebruiken, de camperplaats houders betalen alleen een percentage per elke transactie. Het idee achter Camper Pay is simpel: je komt aan met de camper bij een camperplaats en je betaalt je plekje met de app. Na de betaling open je de slagboom via de code die je in de app krijgt. Langer blijven is geen probleem. Er kan gemakkelijk betaald worden voor de bijkomende dagen en je ontvangt een nieuwe code om de slagboom te openen

Christiaan Drent vertelt: "Camperaars rijden vaak naar een plek waar ze dan denken, “hier kunnen we wel stoppen” en dan kunnen ze makkelijk met de app betalen. 

Mockup Camper Pay mobiele app

De oplossing

Naast dat je in de app kunt betalen, kun je ook de slagboom van de camperplaats met de app openen. We hebben een API van Gate Guard relais gekoppeld met het systeem van Camper Pay. Daar worden requests heen gestuurd om de Gate Guard (de slagboom) te bedienen en deze schakelcontacten te openen.

Een API is het communicatie stuk tussen de Gate Guard en het systeem van Camper Pay die data ophaalt van het ene naar het andere systeem. Zo zorg je er dus voor dat de verschillende systemen met elkaar kunnen praten.

Gate Guard relais is een potentiaal vrij contact, wat betekent dat het zelf geen stroom of spanning heeft, maar het wel een stroomkring kan onderbreken.

"De samenwerking is hartstikke goed. Ik ken de jongens al jaren en je kunt echt op elkaar bouwen. Als er bijvoorbeeld bugs zijn denk ik: schiet mij maar lek hoe dit kan. Dan kan ik gelukkig altijd bij Notive terecht. In de toekomst gaan we gewoon door met mooie projecten! Onze samenwerking is intens en waardoor de kwaliteit van projecten zeer goed is." - Christiaan Drent

Het resultaat

Met de mobiele Camper Pay app worden zowel camperaars als camperplaats eigenaren ontzorgd. Zo hebben camperplaats eigenaren een beter overzicht van betalingen en camperplekken. Daarnaast kunnen de camperaars gemakkelijk betalen en doorrijden zonder te wachten en andere camperaars op te houden. Camperaars kunnen hierdoor nog meer genieten van het rondtrekken met de camper en camperplaats eigenaren kunnen sneller en makkelijker plaatsen verhuren!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een mobiele app laten ontwikkelen?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten