Camper Pay

De opdracht

Al eerder sloegen wij samen met onze partner Chris Drent van Blue Water App de handen ineen en ontwikkelde we een mobiele app waarmee je makkelijk een plekje in de haven kon betalen. Dat werd een succes! Daarom kwam Blue Water App terug met een nieuw idee voor camperaars.

Camperplaats eigenaren hebben namelijk verschillende zaken waar ze tegenaan lopen. Het is erg lastig om het overzicht te bewaren van wie er wel of niet betaald heeft, als er de gehele dag wisselingen plaatsvinden van camperplaatsen. Daarnaast is het inhuren van personeel die de camperplaatsen regelt duur en voor de prijs van een gemiddelde camperplaats is dit relatief gezien duur. Betaalautomaten voor de camperindustrie zijn er amper, dus dit kost erg veel geld om zomaar aan te schaffen. Met de app heb je dus en alles geautomatiseerd en heb je relatief weinig kosten.

Het business model zit het hem hier in de transacties. Het systeem is gratis te gebruiken, alleen betalen camperplaats houders een percentage per transactie. Het idee achter Camper Pay is simpel, je komt aan met de camper bij een camperplaats en je betaald je plekje met de app. Na de betaling kan je de slagboom openen via de code die je in de app krijgt. Als je langer blijft dan je hebt betaald, moet je eerst de bijkomende dagen betalen zodat je weer een code krijgt om de slagboom te openen.

"Het systeem is schaalbaar en elke camperplaats kan meedoen."

Chris Drent vertelt: "Camperaars rijden vaak naar een plek waar ze dan denken, hier kunnen we wel stoppen en dan kunnen ze makkelijk met de app betalen. Zo speelt Camper Pay in op ad hoc in de vrijetijdsindustrie. Het is dus niet voor de camping business, omdat alles daar op lange termijn afspraken gaat."

Camper Pay Mobile App

Koppeling met een API

Naast dat je in de app kunt betalen, kun je ook de slagboom van de camperplaats met de app openen. We hebben namelijk een API van GateGuard relais gekoppeld met het systeem van Camper Pay, zodat daar requests heen gestuurd kunnen worden om de GateGuard (de slagboom) te bedienen en deze schakelcontacten kan openen. Een API is het communicatie stuk tussen de GateGuard en het systeem van Camper Pay die data ophaalt van het ene naar het andere systeem. Zo zorg je er dus voor dat de verschillende systemen met elkaar kunnen praten. GateGuard relais is een potentiaal vrij contact, wat betekent dat het zelf geen stroom of spanning heeft, maar het wel een stroomkring kan onderbreken.

Chris Drent over de samenwerking: "De samenwerking is hartstikke goed. Ik ken de jongens al jaren en je kunt echt op elkaar bouwen. Als er bijvoorbeeld bugs zijn denk ik: schiet mij maar lek hoe dit kan. Dan kan ik gelukkig altijd bij Notive terecht. In de toekomst gaan we gewoon door met mooie projecten! Onze samenwerking is intens en waardoor de kwaliteit van projecten zeer goed is."

Resultaat

Met de mobiele Camper Pay app worden zowel camperaars als camperplaats eigenaren ontzorgd. Zo hebben camperplaats eigenaren een beter overzicht van betalingen en camperplekken en kunnen camperaars makkelijk betalen en doorrijden zonder te wachten en andere camperaars op te houden. Camperaars kunnen hierdoor nog meer genieten van het rondtrekken met de camper en camperplaats eigenaren kunnen sneller en makkelijker plaatsen verhuren!

Download de app
Chris-drent

Chris Drent

"Notive heeft een fantastisch team die te allen tijde zorgt dat het systeem goed draait"

Ook een app of API-koppeling bouwen?

Wij bouwen graag jouw app of koppeling!

Neem contact op