IT Innovation Partner

eWarehousing App

Optimale fulfilment met onze handscanner software
  • Programmeertaal
    Java, Android, eWarehousing WMS
  • Datum project
    2017 - heden
Scroll

De opdracht

Het vinden van het juiste product in een magazijn met duizenden unieke artikelen kan een foutgevoelig proces zijn. Zo kan het voorkomen dat artikelen lastig te vinden zijn, routes inefficiënt worden gelopen of pick-orders incompleet op de paktafel belanden. Om het fulfilment proces zo foutloos mogelijk te laten verlopen worden bij de warenhuizen van eWarehousing mobiele handscanner ingezet.

Om order-pickers op de werkvloer te ondersteunen en ontlasten hebben we in opdracht van eWarehousing een mobiele app voor de handscanners mogen ontwikkelen die de gebruiker helpt bij het uitvoeren van de taken binnen het fulfilment proces. 

Mockup handscanner eWarehousing

De oplossing

De software is op maat gemaakt voor de Android barcode handscanners die in het warenhuis gebruikt worden. De handscanners worden gedreven door de mobiele applicatie die in direct contact staat met het door ons ontwikkelde Warehouse Management Systeem (WMS).

Hierdoor hebben de order-pickers de zekerheid dat het juiste artikel wordt gescand, de correcte transportkar wordt gebruikt en zij na een onderbreking probleemloos hun werkzaamheden kunnen vervolgen. De barcodes van de gescande artikelen worden teruggekoppeld naar het WMS, waarna de voorraad- en orderstatus direct geüpdatet worden.

De handscanner software begeleidt eWarehousing werknemers in het uitvoeren van de operaties binnen het fulfilment proces. Onze applicatie haalt de benodigde gegevens op uit het WMS en laat de producten in de snelste volgorde zien, waardoor de order-picker zo effectief mogelijk te werk kan gaan. De app weet precies welk artikel gescand moet worden, waar deze zich bevindt, wat de volgende bestemming van de pick taak is of bij welke paktafel de order afgeleverd moet worden.

Het resultaat

Dankzij de directe koppeling tussen de handscanner software en het WMS zijn ouderwetse orderlijsten verleden tijd. De applicatie vereenvoudigd de werkzaamheden en verhoogd de efficiënte van het proces doordat er gebruik gemaakt wordt van de juiste techniek.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een mobiele app laten bouwen?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten