Damen Die Aan Het Configureren Is

Fairboost 3D configurator

De opdracht

FairBoost faciliteert event- en beursorganisaties bij het realiseren van uniforme standbouw en benodigde items. Govert-Jan kwam er bij zijn vorige werkgever achter dat er veel tijd wordt besteed aan het calculeren en opnieuw tekenen van stands en het inventariseren van extra wensen van klanten en alle betrokkenen. Govert-Jan vertelt: “Er werd een heel groot evenement gehouden met 350 standhouders en jaar in jaar uit werd dat door 2 project managers gedaan. Ze waren een jaar lang bezig met de voorbereidingen voor het jaar daarop, terwijl de stands veel al bestonden uit standaard afmetingen. Toen zijn we begonnen met de e-commerce webshop die het standaard handboek verving. Eerst moesten mensen namelijk door het handboek spitten om bestellingen te doen. De webshop draaide heel goed en de werkdruk naar projectmanagers werd direct verlaagd.”

Govert-Jan vertelt dat er ook al exposanten waren die in andere 3D programma’s hun stands aan het vormgeven waren en zelf konden zien wat ze kregen. Toen kwam hij op het idee om die informatie te combineren in een 3D configurator.

"Bij Notive waren de lijntjes juist heel kort en met Ferry en Mitchell kon ik goed sparren"

Hiervoor zat Govert-Jan bij een andere partij. Dat liep best moeizaam vertelt hij. “Een vriend van mij had een paar klusjes met Ferry en Mitchell gedaan. Die had goede ervaringen met ze dus toen had ik ze uitgenodigd voor een gesprek. In deze industrie heb je heel vaak dat bedrijven opschalen en dan krijg je clubs binnen een bedrijf en zo wordt het heel lastig om de klant centraal te zetten. Bij Notive waren de lijntjes juist heel kort en met Ferry en Mitchell kon ik goed sparren.”

Samen met FairBoost zijn we de samenwerking aangegaan en zo hebben we de 3D configurator ontwikkelt, waarmee je je eigen beursstand kan ontwerpen. Hiermee is het mogelijk om zonder tussenkomst van een standbouwer of ontwerper een beursstand in te richten. Na het ontwerpen kan de stand direct besteld en op de beurs geleverd worden. Uiteindelijk hebben we een Magento webshop ontwikkeld en daarboven op de 3D configurator gebouwd.

Mock-up van de Fairboost 3D Configurator met Magento en Three.js

Modules binnen Magento

We hebben modules geschreven binnen Magento waardoor stands bekend werden in het platform zodat mensen kunnen koppelen aan stand nummers en alle informatie van zo'n stand. Hierna hebben we aan elk product wat je kan bestellen voor een stand een 3D model gehangen. Als je bijvoorbeeld een tv bestelt krijg je ook te zien hoeveel stroom je bij de beurs moet kopen zodat je de tv kan aanzetten. We hebben dus nog een applicatielaag gebouwd om meer vrijheden te krijgen dan Magento aanbiedt. Op het moment dat je de producten toevoegt aan je stand komen ze ook in je winkelwagen te staan.

Na de start van FairBoost in 2017 is het project constant in ontwikkeling. Govert-Jan: “Als we een vraagstuk hebben leggen we dat bij jullie neer. We zijn gestart met Magento en daaromheen is alles op maat gebouwd. Zo heb je een stukje controle en aan de andere kant kan je alle deadlines van een evenement opvolgen. Een evenement heeft namelijk een harde deadline. Exposanten zijn met van alles en nog wat bezig en vergeten dan de technische dingen van de stand. Ons bedrijf zorgt er dan voor dat als ze alles bestelt hebben ze een uitnodiging krijgen naar de Graphic Upload Tool, die nog in ontwikkeling is, en die geeft dan aan wat er gevraagd wordt inclusief de aannemers specificaties. Zij kunnen dan met die informatie aan de slag.”

Govert-Jan over de samenwerking: “Ik denk dat wij een aparte samenwerking hebben, omdat we elkaar heel goed kunnen vertellen wat we vinden. Soms heb je wel eens een discussie en dat vind ik juist wel leuk. Dat is goed voor Notive en voor mij, omdat ik denk dat heel veel klanten verwachtingsmanagement heel belangrijk vinden. Zeker in jullie branche. Heel veel mensen hebben geen diepgaande technische kennis om te snappen wat zo’n traject kost qua tijd en geld. Als je dus samen continue overlegd weet je wat er speelt en word je niet onverwachts overvallen met facturen bijvoorbeeld. Het verwachtingsmanagement bij jullie is dus zeer goed, omdat je samen afstemt wat je kan verwachten en wat je gaat bouwen.”

Resultaat

Een online beursstand configurator die inzetbaar is bij een grote reeks aan beurzen die samenwerken met FairBoost. Samen met FairBoost en haar partners kunnen de klanten snel en eenvoudig online de stand ontwerpen en worden 3D tekeningen werkelijkheid gemaakt.

Voor FairBoost is dit een flinke automatiseringsslag. Het scheelt veel tijd voor de organisatie want anders zouden ze alle standaard stand producten moeten intekenen en daarna de beurs pas contacteren. Nu is dat allemaal verplaatst naar 1 webshop door onze 3D configurator!

Na de livegang van het project blijven we doorontwikkelen. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van een Graphic Upload Tool die het mogelijk maakt om grafische beelden te uploaden.

Govert-jan

Govert-Jan van den Dool

"Het verwachtingsmanagement bij jullie is zeer goed, omdat je samen afstemt wat je kan verwachten en wat je gaat bouwen.”

Wil jij ook een Magento webshop of applicatie bouwen?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op