IT Innovation Partner

HEY Bracelet

Met de HEY Bracelet is het mogelijk om in contact te blijven met jouw geliefde. Heb je een relatie op afstand of heb je jouw familie graag bij je? Met HEY Bracelet kan het!
  • Programmeertaal
    React Native, HEY backend, Bluetooth
  • Datum project
    Doorlopend project
Scroll

De opdracht

Deze armband kan, door middel van haptische feedback, een aanraking simuleren. Door ons back-end systeem is de applicatie in staat om bluetooth signalen van de ene armband op te vangen en te vertalen naar commando's voor de andere armband. Zo blijf je in contact met je partner of geliefde door middel van de app en armband.

De HEY Bracelet is dankzij een kickstarter op de markt gebracht en staat nog in de kinderschoenen. Na de launch-periode zijn er verschillende nieuwe problemen naar voren gekomen, en om deze te verhelpen zijn wij ingeschakeld om zowel de Android & iOS ontwikkelingen over te nemen.

Zo deed de armband het bijvoorbeeld niet als je je telefoon in je zak had en deze niet actief was. Hierdoor kon je geen signalen doorgeven met de armband.

Mockup HEY Bracelet mobiele app

De oplossing

Bij een slimme armband hoort natuurlijk een slimme app. De grootste uitdaging van de app was de communicatie met de armband en het zenden/ontvangen van de juiste signalen. De wearable is in staat verschillende aanrakingen te onderscheiden en vertalen.

De aanraking wordt vervolgens aan de ander doorgegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van Low Energy Bluetooth. Na onze optimalisatie konden onder andere aanrakingen weer doorgegeven worden, ondanks dat je telefoon niet actief was.

Het resultaat

Een stabielere applicatie waarin een aantal kritieke bugs in korte tijd zijn opgepakt, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk is verbeterd. Dankzij onze integratie met Bluetooth Low Energy is de applicatie ook nog eens duurzamer in gebruik, waardoor de batterij van zowel jouw telefoon als armband langer meegaat.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een mobiele app laten ontwikkelen?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Elham helpt je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten