Sfeerplaat voor de technisch geoptimaliseerde Hey Bracelet app.

Jouw geliefde, altijd bij je dankzij Hey Bracelet!

De opdracht

Met de HEY Bracelet is het mogelijk om in contact te blijven met jouw geliefde. Heb je een relatie op afstand of heb je jouw familie graag bij je? Met HEY Bracelet kan het!

De HEY Bracelet is een armband die, door middel van haptische feedback, een aanraking kan simuleren. Door ons back-end systeem is de applicatie in staat om bluetooth signalen van de ene armband op te vangen en te vertalen naar commando's voor de andere armband. Zo blijf je in contact met je partner of geliefde door middel van de app en armband.

De HEY Bracelet is dankzij een Kickstarter op de markt gebracht en staat nog in de kinderschoenen. Na de launch-periode zijn er verschillende nieuwe problemen naar voren gekomen, en om deze te verhelpen zijn wij ingeschakeld om zowel de Android & iOS ontwikkelingen over te nemen. Zo deed de armband het bijvoorbeeld niet als je je telefoon in je zak had en deze niet actief was. Hierdoor kon je geen signalen doorgeven met de armband.

Drie schermen van de HEY Bracelet App

Een slimme app

Bij een slimme armband hoort natuurlijk een slimme app. De grootste uitdaging van de app was de communicatie met de armband en het zenden en ontvangen van de juiste signalen. De wearable is in staat verschillende aanrakingen te onderscheiden en vertalen. De aanraking wordt vervolgens aan de ander doorgegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van Low Energy Bluetooth.

Na onze optimalisatie konden onder andere aanrakingen weer doorgegeven worden, ondanks dat je telefoon niet actief was.

Resultaat

Een stabielere applicatie waarin een aantal kritieke bugs in korte tijd zijn opgepakt, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk is verbeterd. Dankzij onze integratie met Bluetooth Low energie is de applicatie ook nog eens duurzamer in gebruik, waardoor de batterij van zowel jouw telefoon als armband langer meegaat.

Hey Review

Meer over deze case?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op