Volledige technische ontzorging vor Tailie

Altijd de perfecte pasvorm zonder zorgen

De opdracht

Door middel van Tailie bestel je nooit meer de verkeerde kledingmaat. Dankzij het Tailie Paspoort kan jij jouw kledingmaten online opslaan en gebruiken tijdens het bestellen van nieuwe kleding. Dit was de wens van Tailie, een wens die Notive mocht uitvoeren op technisch vlak. Een behoorlijke uitdaging!

De app van Tailie is door Born05 ontworpen en wij kregen de opdracht om deze te bouwen. Born05 is een branding agency die Tailie hebben geholpen met het uitwerken van de branding. In de app kan de gebruiker zich opmeten, door op zijn eigen foto's volgens een specifieke instructie meetpunten te plaatsen. Door middel van Tailie's wiskundige berekeningen kan dan de perfecte maat gevonden worden. Uiteindelijk kunnen kledingmerken de Tailie plugin installeren op hun webshop zodat bezoekers makkelijk hun maat kun berekenen middels de Talie app.

De website en app van Tailie

Nooit meer slecht passende kleding

Wij hebben vanuit een bestaand prototype het complete Tailie ecosysteem opgebouwd, waarin brands hun kleding kunnen invoeren, hiervoor de juiste maten worden gecalculeerd en winkels gebruik kunnen maken van deze data om de Tailie plugin aan te bieden. Hiermee kunnen gebruikers inloggen en met hun Tailie Paspoort (in de app gemaakt) de juiste kledingmaat krijgen.

We hebben plugins voor allerlei verschillende webshops gebouwd die je kan installeren op je webshop. Zo krijg je bij je producten een knopje: ‘get my size’ waarop klanten kunnen klikken om de juiste maat te berekenen. Klanten kunnen dan via de Tailie app een barcode inscannen op de webshop waardoor ze meteen de juiste maat van het kledingstuk te zien krijgen.

Die plugin hebben we nu gebouwd voor Shopify, Prestashop, Woocommerce en Magento omdat die plugins nodig waren voor de salestrajecten.

Resultaat

Een app die gebruikersgemak biedt voor de gebruiker en een portal dat door Tailie zelf gebruikt kan worden. Het is mogelijk om voor een kledingstuk exact de juiste maat te krijgen, met een uitwerking welke schaalbaar is en meerdere van deze complexe formules gelijktijdig kan uitvoeren. Samen vinden we jouw perfect passende kledingstuk in een handomdraai!

Na de uitrol van het project blijven we doorontwikkelen. Tailie wilt in de toekomst alleen nog gebruik maken van een QR code op de webshop zodat je meteen de juiste kledingmaat in je scherm ziet. Ook gaan we kijken naar de mogelijkheid om de EAN codes op het kaartje van producten in winkels te scannen zodat je op je telefoon meteen de juiste maat ziet.

Meer over deze case?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op