IT Innovation Partner

Website migreren

In het digitale tijdperk is verandering onvermijdelijk. Of je nu van hostingprovider verandert, een rebranding ondergaat, of overstapt naar een nieuw CMS, een zorgvuldige planning en uitvoering zijn een essentieel onderdeel van een website migratie. We vertellen je graag meer over succesvolle website migraties.
Scroll

Wat is een website migratie?

Website migratie verwijst naar het proces waarbij een website van de ene omgeving naar de andere wordt verplaatst. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals het veranderen van domeinnamen, het verplaatsen naar een nieuw hostingplatform, of het overstappen naar een ander contentbeheersysteem (CMS). Het doel? Om je digitale voetafdruk te optimaliseren en je bedrijf toekomstbestendig te maken.

Wat is migratie van data?

Data is het hart van elke website. Data migratie betreft het veilig en efficiënt overbrengen van alle essentiële gegevens van het ene systeem naar het andere. Of het nu gaat om gebruikersaccounts, productinformatie of historische data, bij Notive zorgen we ervoor dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien.

Waarom een nieuwe website?

In een tijdperk waarin technologie en gebruikersverwachtingen in een razend tempo evolueren, is stilstaan geen optie. De digitale wereld is dynamisch en verandert voortdurend. Een nieuwe website is niet alleen een kans om een frisser en moderner design te introduceren, maar ook om te profiteren van de nieuwste technologische innovaties. Verbeterde functionaliteiten kunnen de interactie met bezoekers versterken, terwijl een geoptimaliseerde gebruikerservaring de betrokkenheid en tevredenheid kan verhogen. Bovendien biedt replatforming de mogelijkheid om je merk opnieuw te positioneren, waardoor je je kunt onderscheiden in een steeds concurrerendere digitale markt.

Wat levert een nieuwe website op?

  • Technologische Updates: In een online landschap dat voortdurend verandert, is het essentieel om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën. Dit zorgt niet alleen voor een veiligere website door de nieuwste beveiligingsupdates, maar ook voor een platform dat voldoet aan de huidige webstandaarden.
  • Prestatieverbetering: Een snellere website betekent niet alleen betere laadtijden, maar ook een hogere tevredenheid onder bezoekers. Dit kan leiden tot langere bezoektijden en een hogere conversieratio.
  • Rebranding: Een merk moet evolueren om relevant te blijven. Door een nieuwe merkidentiteit te introduceren, kun je je bedrijf opnieuw positioneren en een sterkere connectie met je doelgroep creëren.
  • SEO Overwegingen: Een geoptimaliseerde website kan de organische zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren. Dit betekent meer verkeer, betere rankings en uiteindelijk meer conversies.

Een WordPress website migreren

WordPress heeft zich gevestigd als een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke contentbeheersystemen (CMS) ter wereld. Het heeft talloze bedrijven, van startups tot gevestigde ondernemingen, in staat gesteld om een solide digitale voetafdruk te creëren. Maar zoals elk groeiend bedrijf kan bevestigen, zullen er momenten zijn waarop de behoeften veranderen. Misschien heb je geavanceerdere functionaliteiten nodig, wil je een uniekere gebruikerservaring bieden, of zoek je naar betere integratiemogelijkheden die WordPress niet standaard biedt.

Bij het overzetten van een WordPress website naar een ander platform komen diverse uitdagingen kijken. Het gaat niet alleen om het verplaatsen van content. Plugins, die extra functionaliteiten aan je site toevoegen, moeten mogelijk worden vervangen of aangepast. Thema-instellingen, die de look-en-feel van je site bepalen, moeten mogelijk opnieuw worden geconfigureerd of op maat worden gemaakt voor het nieuwe platform. En dan is er nog de cruciale taak om ervoor te zorgen dat alle SEO-inspanningen - van permalinks tot meta-tags - correct worden gemigreerd om de zoekmachine rankings te behouden.

Bij Notive zijn we niet alleen bekend met de technische aspecten van dergelijke migraties, maar begrijpen we ook de zakelijke implicaties. We zorgen voor een gestructureerde aanpak, van het eerste overleg tot de daadwerkelijke migratie en daarbuiten, om ervoor te zorgen dat de transitie naadloos verloopt en je nieuwe platform klaar is om je bedrijf naar nieuwe digitale hoogten te stuwen.

Veelvoorkomende uitdagingen van website migraties

Elke website migratie brengt zijn eigen set van uitdagingen met zich mee. Het is essentieel om deze potentiële obstakels te herkennen en erop voorbereid te zijn:

  • Downtime: Niemand wil dat zijn website onbereikbaar is, zelfs niet voor een korte periode. Downtime kan leiden tot verlies van verkeer en inkomsten. Het is daarom raadzaam om de migratie tijdens daluren uit te voeren, bijvoorbeeld in de late avonduren of tijdens het weekend, wanneer het bezoekersverkeer het laagst is.
  • Verlies van SEO-Rankings: Een van de grootste zorgen bij website migratie is het potentiële verlies van zoekmachine rankings. Door het gebruik van 301-redirects kun je zoekmachines informeren over de verandering van URL-structuur. Het updaten van je sitemap en het indienen ervan bij zoekmachines zoals Google kan ook helpen bij het behouden van je SEO-positie.
  • Gebroken Links: Niets frustreert bezoekers meer dan klikken op een link die nergens heen leidt. Gebroken links kunnen ook je SEO schaden. Het gebruik van link-checking tools kan je helpen om alle links te controleren en ervoor te zorgen dat ze correct naar de bedoelde pagina's leiden.
  • Compatibiliteitsproblemen: Met zoveel verschillende browsers en apparaten die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het cruciaal dat je nieuwe website op allemaal goed functioneert. Dit betekent dat je de website grondig moet testen in verschillende browsers (zoals Chrome, Firefox, Safari) en op verschillende apparaten (zoals desktops, tablets, smartphones) om ervoor te zorgen dat alle gebruikers een consistente en positieve ervaring hebben.

Door deze uitdagingen te herkennen en proactief aan te pakken, kun je veelvoorkomende valkuilen van website migratie vermijden en zorgen voor een soepele overgang naar je nieuwe platform.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Website overzetten?

Heb je hulp nodig bij je website migratie? Neem contact met ons op voor vrijblijvend deskundig advies en ondersteuning.
Neem contact op!

Projecten waar wij trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant