IT Innovation Partner

De Lijsten Fabriek

De Lijsten Fabriek bestaat inmiddels al 14 jaar en levert wissellijsten, baklijsten, posters en canvas werken aan ruim 60.000 particulieren en bedrijven. Ook voor het inlijsten van kunstwerken kun je bij ze terecht. Zo hoef je nooit meer je favoriete foto af te snijden door de op maat gemaakte lijsten van De Lijsten Fabriek.
  • Programmeertaal
    Lightspeed, REST API, Django, Python
  • Datum project
    April 2020 - Juli 2021
Scroll

De opdracht

In verband met de teruglopende markt via fysieke locaties van lijstenmakers voor op maat gemaakte lijsten zijn ze begonnen met de start van de webshop van De Lijsten Fabriek. Later is daar een showroom en inlijst/print service bij gekomen.

Nu maken ze lijsten in alle formaten die een klant maar kan bedenken. Ook bieden ze verschillende voorzetplaten waaronder museumglas, passe partouts en als de klant dat wil kunnen ze het direct laten inlijsten.

De webshop in Lightspeed bestond al. Destijds had De Lijsten Fabriek gekozen voor Lightspeed, omdat het in de cloud was en je het snel kon inrichten in combinatie met de uitstekende SEO-mogelijkheden. Het design van de webshop en de visuals hebben ze zelf gedaan. Ronald Nolens (eigenaar De Lijsten Fabriek) was eigenlijk op zoek naar een partij die voor hen Lightspeed maatwerk calculaties kon maken.

Hij vertelt: “In Lightspeed heb je de mogelijkheid om producten in te voeren met bijvoorbeeld 30 standaard maten, maar wij bieden ook maatwerk lijsten aan en dat kon je niet calculeren op de webshop. We waren dus op zoek naar een partij die het mogelijk kon maken om maatwerk lijsten aan te bieden op onze Lightspeed webshop.”

Ronald ging op zoek naar een Lightspeed partner en kwam toen bij Notive uit. Hij vertelt: “Notive is één van de aanbevolen partners voor Lightspeed maatwerk en template ontwikkeling. Uiteindelijk hebben we voor Notive gekozen, omdat jullie met een voorstel kwamen waarmee onze bestaande website makkelijk kon blijven draaien en waarbij we op de achtergrond een platform konden ontwikkelen waar maatwerk calculaties en orders verwerkt konden worden. Best of both worlds dus, waardoor voor ons de investering ook iets lager werd, omdat we gewoon door konden gaan met de bestaande webshop. Jullie waren de enige partij die met een voorstel kwamen om deze “middleware” te maken.”

Mockup webshop De Lijsten Fabriek

De oplossing

We hebben voor De Lijsten Fabriek diverse verbeteringen in de huisstijl doorgevoerd zodat de klantervaring op desktop en mobiel moderner en beter werd. Daarnaast hebben we op maat gemaakte functionaliteiten toegevoegd met betrekking tot het filteren en zoeken van producten, producten die je op maat kan bestellen, het automatiseren van orderstatussen en het versturen van orders in CSV bestanden naar leveranciers.

De backend applicatie die is ontwikkeld, is in het web-framework Django gemaakt en geschreven in de programmeertaal Python.

“De samenwerking is prima. Uiteindelijk was ik erg blij met de oplevering. Inmiddels zijn er ook al weer wat aanpassingen uitgevoerd.” - Ronald Nolens

Het resultaat

Door middel van de applicatie die fungeert als backend/middleware voor de Lightspeed webshop, kunnen de klanten van De Lijsten Fabriek nu makkelijk filteren op producten om nog sneller het juiste product te vinden. Ook is het nu gemakkelijker om een order status te wijzigen van order CSV bestanden naar leveranciers via de mail.

Ronald over de toekomst van de samenwerking: “Het project staat inmiddels al een tijdje live en in de toekomst denk ik zeker dat er dingen bij gaan komen, omdat we nog heel veel functionaliteiten bedacht hebben waarvan we denken dat dat goed past bij de markt. We gaan dus zeker door met de samenwerking.”

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Op zoek naar Lightspeed maatwerk?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Elham helpt je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle cases