IT Innovation Partner

Shopify kosten

Shopify, het populaire e-commerce platform dat het opzetten van webshops eenvoudig maakt. Of je nu nieuw bent of je huidige platform wilt upgraden, hier vind je inzicht in de essentiële kosten, onvoorziene uitgaven en mogelijkheden om te besparen. Lees in dit artikel alles over Shopify prijzen en hoe uitbreiding de groei van je webshop kan stimuleren.
Scroll

Wat zijn de kosten van Shopify?

Er zijn verschillende prijzen voor de verschillende Shopify abonnementen. Daarom is het eerst handig om te bepalen of je van plan bent om veel functies te gaan gebruiken in je Shopify webshop. Immers zijn de kosten van Shopify hoger naarmate je meer functies wil gaan gebruiken. In totaal telt Shopify 5 verschillende prijzen voor 5 abonnementen. Hieronder lichten we de kosten van deze Shopify abonnementen toe en vertellen we je welke functionaliteiten je voor deze prijs kunt gebruiken.

Shopify abonnementen

Welk Shopify abonnement het best geprijsd is, hangt sterk af van je transactievolume en de functies die je wilt gaan gebruiken. 

Shopify Starter

De kosten van Shopify Lite bedragen €5 per maand. Je krijgt hierbij geen Shopify webshop, maar kunt alleen producten verkopen via Facebook of een bestaande website. Ook kan je alleen creditcard betalingen ontvangen, waardoor je veel orders van klanten die met een andere betaalmethode willen betalen misloopt. De kosten van dit Shopify abonnement zijn dus goedkoop, maar uiteindelijk kan je er niet veel mee.

Shopify Basic

De kosten van Basic Shopify bedragen €21 per maand. Hiervoor krijg je wel een Shopify webshop, maar kan je maar met 2 medewerker accounts toegang krijgen tot het beheercentrum en Shopify POS (point of sale, oftewel een app waarin je je voorraad kan beheren over alle kanalen). Je kunt onbeperkt producten toevoegen op max. 4 voorraadlocaties. Je betaalt voor payments buiten Shopify om 2% transactiekosten.

Shopify Standaard

De kosten van een Shopify abonnement bedragen €59 per maand. Je krijgt hiervoor toegang met 5 medewerkers accounts tot je webshop. Verder betaal je voor payments buiten Shopify om 1% fee en kan je je webshop in 2 talen ontwerpen. De belangrijkste reden dat er voor dit plan wordt gekozen, is de functie die ervoor zorgt dat je contactgegevens kan verzamelen van mensen die hun bestelling niet afmaken. 

Shopify Advanced

De kosten van een Shopify Advanced abonnement bedragen €289 per maand. Bij deze prijs zitten wel 15 medewerkers accounts inbegrepen voor je Shopify webshop. Alle beschikbare functies kan je gebruiken bij dit Shopify abonnement. Je kan de verzending door derden laten regelen en geavanceerde rapporten van je Shopify webshop downloaden. Je haalt de kosten van dit Shopify abonnement er dus goed uit als je webshop veel omzet maakt en je geen hoge transactiekosten wilt betalen zoals bij de voorgaande Shopify abonnementen.

Shopify Plus

De kosten van een Shopify Plus abonnement bedragen ongeveer €2.000 per maand. Dit abonnement is zeer geschikt voor enterprises die niet veel tijd willen besteden aan het beheren van bestellingen, maar juist willen automatiseren. De kosten van deze Shopify variant zijn voor een groot deel te danken aan de opslag van 200 TB waarmee je een robuuste Shopify webshop kan maken. Je Shopify webshop wordt ook volledig gehost en ook heb je geen transactiekosten. De kosten van dit Shopify abonnement zijn dus zeer respectabel in vergelijking met wat je krijgt.

Shopify Plus is een geavanceerd en schaalbaar e-commerce platform dat is ontworpen voor grotere bedrijven en ondernemingen

Wat is Shopify Plus?

Shopify Plus is een geavanceerde versie van het Shopify e-commerce platform, speciaal ontworpen voor grotere en snelgroeiende bedrijven. Het biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, schaalbaarheid en premium ondersteuning om te voldoen aan de complexe behoeften van grotere ondernemingen.
Ontdek meer over Shopify Plus

Hoe duur is Shopify per maand?

Indien je de voorkeur geeft aan flexibiliteit en niet gebonden wilt zijn aan een jaarabonnement bij Shopify, is het ook mogelijk om te kiezen voor een maandelijks abonnement. Hieronder vind je de maandelijkse kosten van Shopify, afhankelijk van het gekozen abonnement:

 • Basic € 28,- 
 • Shopify € 78,-
 • Advanced € 384,-

Door te kiezen voor een maandelijks abonnement heb je de vrijheid om op elk moment je abonnement aan te passen aan de behoeften van je bedrijf. Of je nu net begint of al een gevestigde speler bent in e-commerce, Shopify biedt verschillende abonnementsopties om aan te sluiten bij jouw groei en doelen. Let op dat deze kosten exclusief eventuele transactiekosten, app-kosten en extra services zijn die je mogelijk nodig hebt om je online winkel te beheren en te laten groeien.

Bespaar 25% op Shopify kosten

Bij het nemen van beslissingen voor je e-commerce onderneming is het slim om niet alleen te kijken naar de huidige kosten, maar ook naar potentiële besparingen op de lange termijn. Wist je dat je aanzienlijk kunt besparen op je Shopify kosten door te kiezen voor een jaarabonnement? Ontdek hoe je met dit strategische besluit niet alleen financieel voordeel behaalt, maar ook je webshop verder kunt ontwikkelen.

Wanneer je er voor kiest om op jaarbasis een abonnement bij Shopify af te sluiten bespaar je 25% op maandelijkse kosten. We hebben wat je bespaard per maand en jaar op een rijtje gezet.

Per maand bespaar je met een jaar abonnement:

 • Basic € 7,-
 • Shopify € 19,-
 • Advanced € 95,-

Jaarlijks komt dit uit op:

 • Basic € 84,-
 • Shopify € 228,-
 • Advanced € 1140,-

Naast het financiële voordeel van jaarabonnementen biedt Shopify ook de mogelijkheid om je webshop op te schalen en te groeien. Deze besparing kan worden gebruikt voor investeringen in marketing, productontwikkeling en andere strategieën om de groei van je webshop te stimuleren.

Is Shopify duur?

Nadat je de prijzen hebt gezien is het niet gek dat je je afvraagt: “Is Shopify duur?”. Het is belangrijk om te benadrukken dat de kosten van Shopify in context moeten worden gezien. Hoewel deze bedragen op het eerste gezicht wellicht als investering klinken, biedt Shopify krachtige tools en functionaliteiten die je helpen bij het opzetten, beheren en laten groeien van je online winkel. Het platform biedt een laagdrempelige gebruikersinterface, betrouwbare hosting, veiligheidsmaatregelen en een scala aan apps en integraties om aan je specifieke behoeften te voldoen.

Hoeveel procent pakt Shopify?

Wanneer bezoekers op je Shopify webshop een aankoop doen en dit niet via Shopify Payments verloopt, dan worden er transactiekosten berekend. Het percentage dat Shopify berekent van de aankoop, hangt af van het soort abonnement dat is gekozen. Er kan 0% tot 2,9% van het gehele aankoop bedrag berekend. Aanvullend wordt er nog € 0,25 tot € 0,39 extra per transactie berekend. Zie hieronder voor de specifieke kosten die gemaakt worden per transactievorm per abonnement:

Online Europese creditcard:

 • 1.9% + € 0,25 voor Basisabonnement
 • 1.8% + € 0,25 voor Standaardabonnement
 • 1.6% + € 0,25 voor Advanced-abonnement

Online internationale/Amex creditcard:

 • 2.9% + € 0,25 voor Basisabonnement
 • 2.8% + € 0,25 voor Standaardabonnement
 • 2.6% + € 0,25 voor Advanced-abonnement

Sofort:

 • 1.4% + € 0,25 voor Basisabonnement
 • 1.4% + € 0,25 voor Standaardabonnement
 • 1.4% + € 0,25 voor Advanced-abonnement

Bancontact:

 • 0% + € 0,39 voor Basisabonnement
 • 0% + € 0,39 voor Standaardabonnement
 • 0% + € 0,39 voor Advanced-abonnement

iDEAL:

 • 0% + € 0,29 voor Basisabonnement
 • 0% + € 0,29 voor Standaardabonnement
 • 0% + € 0,29 voor Advanced-abonnement

Creditcard-/debetkaarttarieven POS:

 • 1.4% voor Basisabonnement
 • 1.25% voor Standaardabonnement
 • 1.1% voor Advanced-abonnement

Wat heeft invloed op Shopify kosten?

Naast de standaardkosten van het gekozen Shopify abonnement kunnen er nog meer mogelijke extra kosten bij komen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit en schaal van je e-commerce onderneming. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Shopify Maatwerk Ontwikkeling

Het implementeren van aangepaste thema's of specifieke functionaliteiten om een unieke gebruikerservaring te creëren kan extra kosten met zich meebrengen.

Shopify Apps en Integraties

Het gebruik van apps om specifieke behoeften aan te pakken, zoals voorraadbeheer, klantrelatiebeheer en conversie-optimalisatie, kan extra uitgaven met zich meebrengen. Let op eventuele abonnementskosten.

Marketing

Het opbouwen van zichtbaarheid en het aantrekken van klanten vereist mogelijk investeringen in digitale marketingstrategieën, zoals advertenties, SEO en sociale media campagnes.

Het is raadzaam om deze factoren in je budgetplanning op te nemen om ervoor te zorgen dat je een realistisch beeld hebt van de totale kosten bij het opzetten en laten bouwen van je Shopify webshop.

Hoe maak je een website op Shopify?

Het opzetten van een Shopify webshop begint met het aanmaken van een Shopify-account en het selecteren van een geschikt abonnement op basis van je behoeften.

Vervolgens kies je een aantrekkelijk thema voor je webshop, pas je de indeling en kleuren aan, en voeg je producten toe met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen.

Configureer je betalings- en verzendopties, stel belastingen in en voeg de benodigde pagina's toe, zoals een contactpagina en beleidspagina's. Test ten slotte je webshop en zorg ervoor dat alles soepel werkt voordat je deze live lanceert voor het publiek.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Advies over Shopify?

Wil jij een Shopify website laten maken en ben je op zoek naar een partij gespecialiseerd in Shopify? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.
Onze Business Developer Elham helpt je graag verder!

Onze Shopify projecten

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant