IT Innovation Partner

Artificial Intelligence

Je ziet het tegenwoordig overal terugkomen, artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie. Teksten schrijven, het creëren van afbeeldingen en zelfs het bieden van advies.
  • Automatiseren van werkprocessen
    Automatiseren van werkprocessen
  • Snel, accuraat en altijd beschikbaar
    Snel, accuraat en altijd beschikbaar
Scroll

Wat is AI?

Artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie wordt gebruikt voor vele verschillende doeleinden. Het zijn computers die ‘slimmer’ worden door te leren, begrijpen en verwerken. Ze worden gevoed met data, leren hiervan en geven vervolgens een reactie. We komen het nu vaak tegen in de vorm van ChatGTP, maar ook binnen Google Cloud Services speelt AI een grote rol.

Verschillende types

Google Cloud Services kent verschillende lagen in artificial intelligence. De meest bekende laag zijn Reactive Machines. Deze machine reageert op een vooraf ingestelde set van regels. Zolang de omgeving van de machine en de ingestelde set van regels niet wijzigt, zal deze machine altijd in alle situaties dezelfde reactie geven. Reactive machines kunnen dus niet leren van het verleden of van de toekomst.

Daarnaast heb je ook Limited Memory, het type dat in staat is om data op te slaan en zichzelf met die data te verbeteren op basis van ervaring. Limited memory AI kan complexe taken uitvoeren en data uit het verleden gebruiken om voorspellingen te creëren. Dit type AI wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in zelfbesturende auto’s.

Er is sprake van Theory of Mind als een machine net als een mens keuzes kan maken. Deze machines moeten dus menselijke emoties kunnen herkennen en onthouden om hun gedrag daarop aan te passen. Verwacht wordt dat dit type AI in vergelijking met andere types het beste kan omgaan met mensen, gezien hun vaardigheid om emoties te herkennen en gedrag aan te passen.

Ten slotte heb je ook Self Aware. Bij dit type gaat het erom dat de machine niet alleen emoties van anderen kan herkennen en onthouden, maar ook eigen emoties kan peilen. Deze vorm van AI is nog niet volledig succesvol ontwikkeld, omdat er nog geen hardware of algoritmes zijn die dit ondersteunen.

Voor Data scientists

Vertex AI: Een uniform machine learning-platform helpt u bij het bouwen, implementeren en schalen van effectievere AI-modellen.

Vertex AI Workbench: Een enkele ontwikkelomgeving voor de gehele data science-workflow.

Voor Developers

AutoML: Het trainen van hoogwaardige aangepaste machine learning-modellen met minimale inspanning en expertise op het gebied van machine learning.

Natural Language: Leidt inzichten af ​​uit ongestructureerde tekst met behulp van Google machine learning.

Dialogflow: Creëer een gesprek ervaring op verschillende apparaten en platforms.

Media Translation: Voeg real-time audio vertaling toe aan uw inhoud en toepassingen.

Speech-to-text: Zet tekst om in natuurlijk klinkende spraak met behulp van een API die wordt aangedreven door de AI-technologieën van Google.

Timeless Insights API: Grootschalige tijdreeks prognoses en onregelmatigheid detectie in realtime.

Translation AI: Maak uw inhoud en apps meertalig met snelle, dynamische machinevertaling.

Video AI: Maak krachtige content en boeiende video-ervaringen mogelijk.

Vision AI: Haal inzichten uit uw afbeeldingen in de cloud of met AutoML Vision of gebruik vooraf getrainde Vision API-modellen om objecten te detecteren, tekst te begrijpen en meer.

AI Infrastructuur

Deep Learning Containers: Vooraf geconfigureerde en geoptimaliseerde containers voor deep learning-omgevingen.

Deep Learning VM Image: Vooraf geconfigureerde VM's voor deep learning-toepassingen

GPU’s: Krachtige GPU's op Google Cloud voor machine learning, wetenschappelijk computergebruik en 3D-visualisatie.

TensorFlow Enterprise: Betrouwbaarheid en prestaties voor AI-applicaties met ondersteuning op ondernemingsniveau en beheerde services.

TPU’s: Train en voer machine learning-modellen sneller uit dan ooit tevoren.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook aan de slag met AI?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Projecten waar wij trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant