IT Innovation Partner

Rolgordijnwinkel.nl

Rolgordijnen komen in allerlei soorten en maten, en Rolgordijnwinkel.nl biedt deze raamdecoratie op maat online aan in hun webshop.
  • Programmeertaal
    WordPress, WooCommerce, Bootstrap
  • Datum project
    Mei 2017 - doorlopend
Scroll

De opdracht

We weten inmiddels dat webshops hartstikke in zijn, maar tegenwoordig lopen digitale aankopen ook op mobiel storm. In 2017 vond al 47% van de digitale aankopen in Nederland plaats op mobiel!

Rolgordijnwinkel.nl klopte bij ons aan met de vraag of wij voor hen een responsive versie van hun webshop konden ontwerpen en bouwen, zodat deze ook op tablet en mobiel goed bruikbaar is.

Mockup website Rolgordijnwinkel

De oplossing

Wij hebben een een uitbreiding op de WooCommerce webshop ontwikkeld, waarin we de website volledig responsive hebben gemaakt aan de hand van een Bootstrap Grid. Deze schaalbaarheid maakt het mogelijk om ook op mobiel en tablet van een gebruiksvriendelijke webshop te kunnen genieten.

Hiernaast hebben wij in samenwerking met een ander internetbureau ook hun SEO (Search Engine Optimalisation) op de schop genomen, waarbij wij ervoor gezorgd hebben dat de vernieuwde webshop technisch geoptimaliseerd is voor een hoge ranking in zoekmachines.

Voor de zoekmachineoptimalisatie hebben we rekening gehouden met de wijze waarop URL's opgebouwd worden, het optimaliseren en comprimeren van afbeeldingen, title tags en meta-omschrijvingen, interne links, en nog veel meer.

Om de bestaande WordPress website te verbeteren hebben we deze omgebouwd naar een schaalbare webshop die gebruiksvriendelijk is op mobiel, tablet en desktop. Verder hebben we extra functionaliteiten toegevoegd zoals het automatisch aanvullen van de postcode bij de check-out en algehele technische verbetering van de formulieren, om zo ook de conversie te verhogen!

Het resultaat

Voor Rolgordijnwinkel.nl hebben we hun bestaande WordPress webshop met WooCommerce een upgrade gegeven waarbij responsiveness, gebruiksvriendelijkheid en technische zoekmachine optimalisatie centraal staan.

Dankzij onze responsive optimalisatie hebben we het aantal mobiele verkopen en de klanttevredenheid met betrekking tot de mobiele gebruikerservaring aanzienlijk kunnen verhogen!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Jouw webshop ook verbeteren?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten