IT Innovation Partner

Clan de Banlieue

Clan de Banlieue is een Nederlands streetwear merk dat is opgericht in 2014. Momenteel wordt het door Footlocker in heel Europa verkocht en heeft het ook twee flagship stores in Rotterdam en Amsterdam.
  • Platform webshop
    Lightspeed
  • Datum project
    Doorlopend project
Scroll

De opdracht

Het verkopen van de eerste T-shirts begon via Instagram. In die tijd waren er nog niet veel merken die Instagram gebruikte en ook niet voor dit doeleinde. Dit maakte Banlieue dan ook een koploper in de branche. Het succes van Banlieue zit hem volgens Eva Luna, e-commerce manager bij Banlieue, in de mentaliteit die zij als organisatie dragen.

“Onze webshop draaide dus eerst in WooCommerce, maar binnen dat e-commerce platform waren er heel weinig mogelijkheden voor het customizen van je webshop.”

Na het openen van fysieke winkels merkte Banlieue dat ze toe waren aan een webshop om daar de producten te verkopen. Wij kregen daarom de opdracht om een webshop te ontwerpen voor Banlieue.

Voorheen maakte Banlieue gebruik van WooCommerce, een webshop plugin binnen WordPress CMS. Het nadeel van WooCommerce CMS is dat het beperkte mogelijkheden biedt tot het customizen van een webshop en het beheren en wijzigen van de voorraden van verschillende winkels.

Mockup webshop Clan de Banlieue

De oplossing

Om meer mogelijkheden te hebben tot uitbreiding is er voor gekozen om de nieuwe webshop te ontwikkelen in Lightspeed. Daarnaast maakte Banlieue al gebruik van het Lightspeed kassasysteem in de fysieke winkels, dus dat sluit goed aan.

Met de ontwikkeling van een Lightspeed webshop konden de verkopen uit de winkel meteen gesynchroniseerd worden met de verkopen uit de webshop. Zo is de voorraad altijd accuraat.

In het begin van de samenwerking met Banlieue is er gekozen voor een webshop design wat simplicity uitstraalt. Op deze manier wordt de aandacht naar de kleding en producten getrokken. Doordat Banlieue op zijn jongvolwassene doelgroep wilt inspelen is er goed nagedacht over een responsive ontwerp, zodat het geschikt is voor mobiele weergave.

"Ook de mobiele app laten we door Notive bouwen. Wij gaan een app ontwikkelen die draait om veel meer dan alleen verkopen!” - Eva Luna

Het resultaat

Met een nieuw webshop design en een koppeling met het Lightspeed kassasysteem kan Banlieue efficiënt te werk gaan en zullen voorraadstanden en orders zowel online als offline altijd up-to-date en betrouwbaar zijn!

Banlieue is in de afgelopen jaren erg gegroeid en hierdoor kan de webshop niet achter blijven. Daarom bouwen wij ook een mobiele app! Eva Luna geeft aan dat ze in de app een omgeving willen creëren waar enkel Banlieue zichtbaar is.

Het moet een app worden waar je naast het kopen van je outfit, ook op de hoogte gehouden wordt van waar Banlieue mee bezig is. Zo kun je er stories lezen, early of exclusieve toegang krijgen tot bijvoorbeeld de laatste nieuwe kleding collecties.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Op zoek naar een webshop of mobiele app?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten