IT Innovation Partner

Replatforming checklist: is het tijd om te migreren?

Heeft jouw webshop te maken met uitdagingen op het gebied van functionaliteit, schaalbaarheid, of sluit het niet langer aan bij de behoeften van je bedrijf? Met deze snelle checklist kom je erachter of het tijd is om over te stappen naar een nieuw e-commerce platform!
Scroll

Replatforming checklist

Lees de checklist rustig door en onthoud of noteer voor jezelf de punten waar jij als webshophouder tegen aanloopt.

  1. Functionaliteit Beoordeel of je huidige e-commerce platform alle benodigde functionaliteiten biedt om aan je bedrijfsbehoeften te voldoen. Zijn er specifieke functies of tools die je mist en die je bedrijfsgroei belemmeren?
  2. Schaalbaarheid Overweeg of je huidige platform schaalbaar genoeg is om met de groei van je bedrijf om te gaan. Kan het platform het aantal producten, bestellingen en gebruikers efficiënt beheren?
  3. Gebruiksvriendelijkheid Beoordeel de gebruiksvriendelijkheid van je huidige platform. Is het gemakkelijk te gebruiken en te beheren, zowel voor jou als voor je team? Vereist het veel technische kennis om wijzigingen aan te brengen?
  4. Ondersteuning en updates Controleer of je huidige platform regelmatig updates en ondersteuning biedt. Worden er nieuwe functies en verbeteringen geïntroduceerd om aan de veranderende behoeften van de e-commerce industrie te voldoen?
  5. Aanpassingsmogelijkheden Beoordeel de aanpassingsmogelijkheden van je huidige platform. Kun je het uiterlijk en de functionaliteit van je webshop gemakkelijk aanpassen aan je merkidentiteit en specifieke behoeften?
  6. Integraties Controleer of je huidige platform de integraties biedt die je nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen. Kun je naadloos integreren met belangrijke tools zoals betalingsgateways, voorraadbeheer, CRM-systemen, marketingautomatisering en verzendpartners?
  7. Kosten Evalueer de totale kosten van je huidige platform, inclusief licenties, hosting, add-ons en eventuele andere verborgen kosten. Is het kostenmodel van je huidige platform gunstig in vergelijking met alternatieve platforms?
  8. Veiligheid en betrouwbaarheid Controleer of je huidige platform voldoende veiligheidsmaatregelen heeft om de gegevens van je klanten en bedrijf te beschermen. Is het platform betrouwbaar en worden er regelmatig back-ups gemaakt
  9. Markttrends en innovatie Houd de markttrends en innovaties in de gaten. Zijn er nieuwe e-commerce platforms die geavanceerdere functies, betere gebruikerservaring en betere ondersteuning bieden?
  10. Toekomstplannen Evalueer je toekomstplannen voor je bedrijf. Zal je huidige platform in staat zijn om je te ondersteunen bij het realiseren van je groeidoelstellingen op de lange termijn?

Resultaat replatforming

Nadat je onze replatforming checklist hebt doorgenomen, heb je nu helder inzicht in je huidige e-commerce platform. De score geeft je richting bij het overwegen van een mogelijke overstap:

1-3 punten: Geen directe noodzaak tot overstappen. 4-6 punten: Tijd om opties te verkennen voor toekomstige overwegingen. 7-10 punten: Serieus overwegen om te replatformen.

Deze score geeft een indicatie of je huidige platform aansluit bij je groeiplannen, prestatie-eisen en marktvereisten. Houd er rekening mee dat replatforming een strategische keuze is, gebaseerd op verschillende factoren, inclusief technologische behoeften en gebruikerservaring.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Hulp nodig met migreren?

Overweeg jij om van platform te migreren? Onze digitale architecten, developers en designers staan al klaar om je bij elke stap te ondersteunen.

Bekijk onze replatform projecten

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant