IT Innovation Partner

Nederlandse Onderwatersport Bond

De Nederlandse Onderwatersport Bond heeft zich ontwikkeld tot dé organisatie voor iedereen die zich wil verdiepen in de onderwaterwereld. Als je op een laagdrempelige en plezierige manier bekend wilt worden met onderwater gaan, dan is de NOB de plek daarvoor. De NOB beschikt over de juiste duikopleidingen en specialisaties, die je kan volgen bij een NOB-vereniging of duikschool. Bij de sportbond zijn sportverenigingen en leden aangesloten. Zij kunnen artikelen bestellen voor via de webshop.
  • Platform webshop
    Shopify
  • Datum project
    December 2021 - Januari 2022
Scroll

De opdracht

De NOB maakte voorheen gebruik van Magento 1. Dit e-commerce platform is momenteel op ‘End Of Life’. Per 30 juni 2020 is het onderhouden van het platform gestopt. Er wordt geen support meer verleend en er worden ook geen beveiligingspatches meer aangeboden. Dit leidt tot extra kwetsbaarheid tegen cyberaanvallen en hacking.

De EOL-datum werd in 2018 twee jaar vooruitgeschoven om gebruikers wat meer rust te geven. Nu de datum toch is aangebroken zit de NOB en vele Magento 1 gebruikers nu met de handen in het haar.

De NOB was met spoed opzoek naar een Shopify expert. Na het eerste gesprek blijkt het al gauw een match te zijn tussen de NOB en Notive. De uitdaging zat hem in de planning, deze ging namelijk dwars door het feestseizoen.

Mockup webshop Nederlandse Onderwatersport Bond

De oplossing

De webshop moest eenvoudig en efficiënt zijn, en snel opgeleverd worden. We hebben gewerkt met het e-commerce platform Shopify. Uit de Shopify webshop thema’s is een passend thema gekozen voor bij de wensen van de NOB. Vervolgens hebben we het thema naar de juiste huisstijl ontwikkeld.

Met de huisstijl hebben we het inrichten van de pagina’s vormgegeven. We hebben met het Shopify platform de NOB het gemak gegeven om eenvoudig omzetgegevens te generen, en ook gemakkelijk teksten en artikelen te beheren. Om het klantproces soepeler te laten verlopen, hebben we Shopify payments geïmplementeerd en de webshop gekoppeld aan hun domeinnaam.

"Ik heb de samenwerking als heel plezierig mogen ervaren. Ik was blij verrast!" - NOB

Het resultaat

Ondanks het korte tijdsbestek heeft Notive de wensen van de NOB kunnen waarmaken! De NOB heeft nu een stabiele webshop waar ze zich niet meer zorgen hoeven te maken over dergelijke haperingen. Door over te stappen van Magento 1 naar Shopify is de beveiliging van de webshop enorm vergroot en zal EOL bij Shopify geen kwestie zijn.

Een passend thema met de huisstijl erin verwerkt resulteert in een gebruiksvriendelijke en gepaste webshop. De klantervaring is verbeterd door stappen in het aankoopproces aan te passen. In de toekomst is het ook nog mogelijk om uit te breiden door middel van applicatie integraties of om het design aan te passen. De vernieuwde webshop voorziet nu de leden van hun benodigdheden direct vanuit de bond, zonder enige moeite!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een Shopify webshop?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten