Verwenboxen

Een automatiserende koppeling voor Verwenboxen

De opdracht

Op zoek naar een cadeau- of verwenbox? Dan zit je bij Verwenboxen goed! Het platform biedt wel 600 boxen aan die zowel food als non-food zijn. Je weet altijd wat er in een box zit voor een all-in prijs.

Verwenboxen had eerst een Lightspeed webshop die zij zelf op hebben gezet. Het beheer van zowel de producten, voorraad als orders wordt momenteel handmatig gedaan door Verwenboxen. Producten en voorraad wordt aangeleverd door de leveranciers en Verwenboxen zet deze via de admin van Lightspeed in de webshop. De orders verzamelen ze en sturen ze handmatig via de email terug naar de leveranciers zodat deze uitgeleverd kan worden. Dit kost Verwenboxen enorm veel tijd en geld en daarom kwamen zij met de vraag aan ons om zowel producten- en voorraad import als orders export te automatiseren.

Verwenboxen

Uitbouwen in Shopify

We hebben de webshop gebouwd in Shopify waar Verwenboxen zelf de front-end heeft gedaan en wij, waar nodig, deze hebben aangepast. In Shopify kan je namelijk meer uitbouwen en ook is het platform meer schaalbaar. Je hebt bijvoorbeeld geen API limieten waardoor je geen limiet qua data hebt in een bepaald tijdsbestek zoals bij Lightspeed. Verder hebben we de koppeling gemaakt die bestaat uit het importeren van producten vanuit een csv bestand. Die heeft een connectie met een f2p server wat een plek is waar je je bestanden kwijt kan. Iemand die zijn producten in de shop van Verwenboxen wil zetten die kan zo'n bestand dus uploaden zodat deze automatisch wordt ingelezen in onze middleware en die maakt de producten aan via de API van Shopify in de webshop. Mike controleert uiteindelijk of het goed is. Als een consument een bestelling doet krijgt de leverancier uiteindelijk een mailtje met de bestelling in een csv bestand. Aan het einde van de maand krijgt de leverancier dan een csv bestand met alle orders van de maand.

Resultaat

Met de nieuwe Shopify webshop en koppeling kunnen leveranciers nieuwe artikelen met bijbehorende voorraden uploaden en krijgen ze automatisch order informatie door. Ze krijgen een overzicht van de geplaatste orders inclusief artikel, klant en adres en ook krijgen ze per maand een overzicht van het aantal geplaatste orders. Dit scheelt een hoop tijd voor Verwenboxen, omdat ze het nu niet meer zelf hoeven te doen.

Verwenboxen importeert nu 600 producten. In de toekomst wil Verwenboxen 90% geautomatiseerd hebben en 10% menselijk houden. Ook willen ze uitrollen naar Europa. Wij kijken er naar uit om Verwenboxen ook in de toekomst te helpen groeien.

Meer over deze case?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op