IT Innovation Partner

Verwenboxen

Op zoek naar een cadeau- of verwenbox? Dan zit je bij Verwenboxen goed! Het platform biedt wel 600 boxen aan die zowel food als non-food zijn. Je weet altijd wat er in een box zit voor een all-in prijs.
  • Platform webshop
    Shopify
  • Datum project
    Februari 2021 - doorlopend
Scroll

De opdracht

Verwenboxen had eerst een Lightspeed webshop die zij zelf op hebben gezet. Het beheer van zowel de producten, voorraad als orders wordt momenteel handmatig gedaan door Verwenboxen. Producten en voorraad wordt aangeleverd door de leveranciers en Verwenboxen zet deze via de admin van Lightspeed in de webshop.

Ze verzamelen de orders en sturen deze handmatig via de email terug naar de leveranciers zodat deze uitgeleverd kan worden. Dit kost Verwenboxen enorm veel tijd en geld, daarom kwamen zij met de vraag aan ons om zowel producten- en voorraad import als orders export te automatiseren.

Mockup website Verwenboxen

De oplossing

We hebben de webshop gebouwd in Shopify waar Verwenboxen zelf de front-end heeft gedaan en waar nodig wij deze hebben aangepast. In Shopify kan je namelijk meer uitbouwen en is ook het platform meer schaalbaar. Je hebt bijvoorbeeld geen API limieten waardoor je geen limiet qua data hebt in een bepaald tijdsbestek zoals bij Lightspeed.

Verder hebben we de koppeling gemaakt die bestaat uit het importeren van producten vanuit een CSV bestand. Die heeft een connectie met een FTP server; een plek waar je je bestanden kwijt kan. Iemand die zijn producten in de shop van Verwenboxen wil zetten, kan zo'n bestand uploaden zodat deze automatisch wordt ingelezen in onze middleware.

Vervolgens maakt onze middleware de producten aan via de API van Shopify in de webshop. Als een consument een bestelling doet, ontvangt de leverancier een mail met de bestelling in een CSV bestand. Aan het einde van de maand krijgt de leverancier een CSV bestand met alle orders van de maand.

Het resultaat

Met de nieuwe Shopify webshop en koppeling kunnen leveranciers nieuwe artikelen met bijbehorende voorraden uploaden en krijgen ze automatisch de orderinformatie door. Daarnaast ontvangen ze een overzicht van de geplaatste orders inclusief artikel, klant en adres en per maand een overzicht van het aantal geplaatste orders. Tijdbesparend voor Verwenboxen dus, omdat ze dit nu niet meer zelf hoeven te doen.

Verwenboxen importeert nu 600 producten. In de toekomst wil Verwenboxen 90% geautomatiseerd hebben en 10% menselijk houden. Daarnaast willen ze ook uitrollen naar Europa. Wij kijken er naar uit om Verwenboxen ook in de toekomst te helpen groeien.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Op zoek naar een Shopify webshop?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Elham helpt je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten