IT Innovation Partner

Shopify migratie

Shopify is een van de meest populaire e-commerce platforms ter wereld. Of je nu een bestaande online winkel hebt of overweegt om een nieuwe te starten, de migratie naar Shopify kan een belangrijke stap zijn in de groei van je bedrijf. Maar wat houdt een Shopify migratie precies in? En waarom zou je kiezen voor Shopify?
Scroll

Wat is Shopify?

Shopify is een wereldberoemd e-commerce platform dat bedrijven de tools biedt om online winkels te creëren en te beheren. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor het een populaire keuze is voor zowel kleine ondernemers als grote ondernemingen.

Met Shopify kun je je webshop eenvoudig opzetten en aanpassen aan je unieke merkidentiteit. Kies uit honderden professioneel ontworpen Shopify thema's en pas ze aan met je eigen logo, kleurenschema en afbeeldingen. Bovendien biedt Shopify een appstore met duizenden apps en extensies, waarmee je de functionaliteit van je webshop kunt uitbreiden en aanpassen aan je specifieke behoeften. De opties van Shopify zijn enorm omdat Shopify ook de mogelijkheid biedt om maatwerk ontwikkeling toe te passen op jouw webshop. Hierdoor is het gemakkelijk om elke kant op te gaan met je webshop, automatiseer processen en bespaar kosten.

Shopify neemt ook de zorgen over hosting en beveiliging uit handen. Je webshop wordt gehost op razendsnelle servers, zodat je klanten een soepele winkelervaring hebben. Bovendien worden alle Shopify-winkels standaard geleverd met SSL-certificering, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor transacties.

Waarom migreren naar Shopify?

Als je webshop niet meer functioneert naar jouw behoefte of de doelen van je bedrijf dan is het niet gek dat je op zoek bent naar een nieuwe e-commerce platform. Replatforming biedt de mogelijkheid om je webshop naar een niveau te brengen en het Shopify e-commerceplatform is een sterke kandidaat! 

Gebruiksvriendelijkheid

Shopify's intuïtieve interface maakt het voor iedereen gemakkelijk om een online winkel te beheren, ongeacht technische vaardigheden.

Schaalbaarheid

Of je nu een startup bent of een gevestigd bedrijf, Shopify kan met je meegroeien, ondersteunend van enkele producten tot duizenden.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Met 24/7 monitoring, SSL-certificaten en een toegewijd ondersteuningsteam, biedt Shopify een veilige omgeving voor je online business.

Voordelen van het migreren naar Shopify

Shopify biedt een breed scala aan functies die speciaal zijn ontworpen om het beheer van een online winkel zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Enkele voordelen van Shopify zijn:

 1. Optimale prestaties Dankzij Shopify's geavanceerde infrastructuur kunnen winkels snelle laadtijden en een soepele winkelervaring bieden.
 2. Mobiel responsief In een tijdperk waar mobiel winkelen de norm wordt, zijn Shopify-winkels geoptimaliseerd voor alle apparaten.
 3. Integratiemogelijkheden Van marketing tot boekhouding, Shopify biedt integraties met honderden apps om uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen.
 4. Wereldwijde betalingsoplossingen Accepteer betalingen van over de hele wereld met Shopify's diverse betalingsgateways.

Migreren met een Shopify Partner: Kosten en tijdlijn

Het kiezen voor een migratie naar Shopify is een belangrijke stap in de groei en evolutie van uw online bedrijf. Door samen te werken met een gecertificeerde Shopify Partner profiteer je van deskundige begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces. Hier is wat je kunt verwachten:

Kosten

De kosten van een Shopify migratie kunnen variëren op basis van verschillende factoren:

 • Complexiteit van je huidige winkel: Het overzetten van een eenvoudige winkel met een beperkt aantal producten en klantgegevens zal minder kosten dan een grote, complexe winkel met duizenden producten en aangepaste functies.
 • Aanpassingen en maatwerk: Als je winkel specifieke functies of een uniek ontwerp vereist dat niet standaard beschikbaar is in Shopify, kunnen er extra kosten zijn voor ontwikkeling en aanpassing.
 • Training en ondersteuning: Hoewel Shopify gebruiksvriendelijk is, kan het zijn dat je of jouw team training nodig heeft om het platform volledig te begrijpen. Dit kan ook invloed hebben op de kosten.

Gemiddeld variëren de kosten voor een migratie met een Shopify Partner tussen de €2.000 en €10.000.

Tijdlijn

De tijdlijn voor een Shopify migratie hangt af van de omvang en complexiteit van de taak:

 • Voorbereidingsfase: Dit omvat het in kaart brengen van je huidige winkel, het identificeren van essentiële functies en het plannen van de migratie. Dit kan enkele dagen tot een week duren.
 • Migratiefase: Hier worden alle gegevens, producten, klantinformatie en andere essentiële elementen overgezet naar Shopify. Afhankelijk van de omvang van de winkel kan dit 1 tot 6 weken duren.
 • Testfase: Voordat je nieuwe Shopify winkel live gaat, is het essentieel om alles grondig te testen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Dit kan een week duren.

Over het algemeen kan het volledige migratieproces tussen de 2 en 8 weken duren, afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften.

Veelgestelde vragen over Shopify migratie

Is mijn data veilig tijdens de migratie?

Absoluut. Notive zorgt voor een veilige overdracht van al je essentiële gegevens.

Kan ik mijn huidige website-ontwerp behouden?

Ja, hoewel Shopify zijn eigen thema's heeft, kan Notive je winkel aanpassen om deze in lijn te brengen met je huidige ontwerp.

Wat gebeurt er met mijn huidige SEO-inspanningen?

We zorgen ervoor dat alle SEO-instellingen behouden blijven tijdens de migratie, zodat je winkel zijn positie in zoekmachines behoudt.

Kun je een website importeren naar Shopify?

Ja, het is mogelijk om een website naar Shopify te importeren. Shopify biedt tools voor:

 • Gegevensimport: Importeer producten, klanten, bestellingen en voorraad via CSV of direct vanuit andere e-commerceplatforms.
 • Thema-import: Kies een Shopify-thema dat lijkt op je huidige ontwerp en pas het aan je merk aan.
 • HTML/CSS-import: Voor volledige ontwerpcontrole kun je je bestaande HTML- en CSS-bestanden naar Shopify overbrengen.

Met deze opties kun je een soepele overgang van je huidige website naar Shopify waarborgen.

Zonder gedoe overstappen naar Shopify? Daar zijn wij voor!

Een webshop verhuizen voelt als een hele klus, toch? Maar maak je geen zorgen, bij Notive hebben we dit vaker gedaan. Ons team staat klaar om al je producten, klantgegevens en bestellingen moeiteloos naar Shopify te brengen. Geen problemen met de techniek of slapeloze nachten door verloren gegevens. Gewoon een vlotte overgang. Dus, leun achterover en laat ons het zware werk doen. Voor je het weet, draait je shop als een zonnetje op Shopify!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Migreren naar Shopify

Wil je migreren naar Shopify of denk er aan om een Shopify webshop te laten maken? Ons ervaren team staat klaar om jouw migratie naar Shopify naadloos te laten verlopen. Neem contact op voor vrijblijvend advies.
Neem contact op!

Projecten waar wij trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant