The Old Man Header

Koppeling tussen ASPOS en Shopify voor The Old Man

De opdracht

Intussen bestaat The Old Man als meer dan 30 jaar en hebben ze 8 unieke winkels verspreid over het centrum van Amsterdam: The Old Man Dam, The Old Man South, The Old Man Smoke, The Old Man Knifes & Tools, TOM's Skateshop, Volcom Amsterdam, The Dam By Vans, DC Store Amsterdam en Oakley Amsterdam. Naast al deze fysieke winkels in Amsterdam heeft The Old Man ook een webshop waar ze bekende merken aanbieden voor onder andere de wintersport, watersport en skate/longboards. De focus ligt op de verkoop van boardsports merken, maar ook verkopen ze accessoires en verzorgende producten.

The Old Man was op zoek naar een integratie tussen het systeem wat zij in de winkels gebruiken, genaamd ASPOS en hun Shopify webshop. The Old Man gebruikt het omnichannel retail platform ASPOS waar ze gebruik maken van een Point of Sale systeem, waardoor alle verkopen vanuit een punt worden geregeld. Nu waren ze op zoek naar een integratie waardoor alle verkopen uit de webshop en uit de winkel gesynchroniseerd met elkaar worden, zodat ze geen foutieve verkopen hadden.

Daarom hebben wij voor The Old Man een integratie gemaakt tussen het ASPOS systeem (Valk solutions) en hun Shopify webshop. De integratie door middel van het Notive Middleware zorgt ervoor dat alle orders die binnenkomen via de webshop gesynchroniseerd worden met het ASPOS systeem. Tevens zorgt de integratie er ook voor dat alle (nieuwe) producten en voorraad die worden aangemaakt/geüpdatet in ASPOS ook verschijnen in de webshop.

Aspos The Old Man

Realtime updates door webhooks

De gegevens worden bijna realtime geüpdatet mede doordat Shopify gebruik maakt van Webhooks. Webhooks is een API die je kunt installeren aan je Shopify webshop om bepaalde gebeurtenissen in je winkel te ontvangen. Zo kun je bijvoorbeeld een actie starten als een klant wat in zijn winkelmandje stopt. Wanneer een bezoeker een bestelling plaatst worden direct de ordergegevens opgenomen in het Notive middleware en vervolgens direct naar het ASPOS systeem gepushed. Hierdoor is de voorraad van de fysieke winkel en de online webshop met elkaar gesynchroniseerd waardoor het nooit kan voorkomen dat er meer wordt verkocht dan er in voorraad is!

Resultaat

Dankzij de integratie van het Notive Middleware tussen Shopify en ASPOS worden alle orders en producten eenvoudig en snel gesynchroniseerd. Wijzigingen hoeven niet meer handmatig in beide systemen te worden gedaan en nieuwe productend die in de winkel worden aangemaakt verschijnen ook automatisch in de webshop! Door deze efficiënte oplossing is er meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Bekijk webshop

Meer weten over Shopify of koppelingen?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op