IT Innovation Partner

iDEAL 2.0: De toekomst van betalen in e-commerce

iDEAL, al jaren een van de meest populaire betaalmethode in Nederland, introduceert een vernieuwde versie: iDEAL 2.0. iDEAL 2.0 belooft de manier waarop we online betalen te verbeteren, met geavanceerde functies en een verbeterde gebruikerservaring. Wat betekent dit voor jouw webshop? Lees snel verder.
Scroll

Wat is iDEAL 2.0?

iDEAL 2.0 is een modernisering van de traditionele iDEAL-betaalmethode. Het biedt een verbeterde, gebruiksvriendelijke interface en nieuwe functies zoals iDEAL QR, iDEAL Checkout en iDEAL Snel betalen. Deze functies maken het betalingsproces sneller en eenvoudiger, wat resulteert in hogere conversiepercentages voor webshops.

iDeal 2.0 in e-commerce 

iDEAL 2.0 biedt diverse voordelen voor e-commerce bedrijven:

  • iDEAL QR: Consumenten kunnen betalingen snel goedkeuren door een QR-code te scannen met hun bankapp.
  • iDEAL Checkout: Klanten kunnen hun bezorggegevens delen via iDEAL, wat het afrekenproces versnelt en vereenvoudigt.
  • iDEAL Snel betalen: Automatische selectie van de favoriete bank van de klant zorgt voor een snellere afhandeling van betalingen.

Hoe werkt het nieuwe iDEAL?

Het nieuwe iDEAL werkt via een centraal platform dat banken en betaalproviders verbindt. Consumenten kunnen betalingen starten vanuit hun vertrouwde bankomgeving, maar de afhandeling wordt door iDEAL 2.0 efficiënter geregeld. Het proces verloopt als volgt:

  1. De consument kiest iDEAL als betaalmethode bij het afrekenen.
  2. De consument wordt doorgestuurd naar de nieuwe iDEAL omgeving waar hij/zij de bank selecteert.
  3. Via een push notificatie of QR-code wordt de betaling bevestigd.
  4. De betaling wordt real-time verwerkt en bevestigd bij de merchant.

De nieuwe iDEAL stroomlijnt het betaalproces door het gebruik van QR-codes en geautomatiseerde bankselectie. Klanten kunnen hun voorkeuren opslaan, waardoor terugkerende betalingen eenvoudiger worden. Ook is er een optie voor one-click payments en Buy Now, Pay Later.

iDEAL 2.0 en Shopify

Voor Shopify gebruikers betekent de integratie van iDEAL 2.0 een verbeterde klantbeleving en hogere conversie. Door de eenvoudig te implementeren iDEAL 2.0 plugins kunnen Shopify-winkels hun klanten een snellere en meer betrouwbare betaaloptie bieden.

iDEAL 2.0 biedt aanzienlijke voordelen voor e-commerce platformen zoals Shopify. De verbeterde snelheid en veiligheid van transacties kunnen het vertrouwen van consumenten vergroten en de conversieratio's verbeteren. Met de integratie van iDEAL 2.0 in Shopify kunnen webshops profiteren van:

  • Snellere afhandeling van betalingen.
  • Lagere kans op fouten en fraude dankzij verbeterde verificatiemethodes.
  • Een naadloze gebruikerservaring die zorgt voor hogere klanttevredenheid.

Wat vervangt iDEAL?

iDEAL 2.0 vervangt de bestaande iDEAL infrastructuur die sinds de introductie in 2005 grotendeels ongewijzigd is gebleven. De nieuwe versie is ontworpen om te voldoen aan de moderne eisen van online betalingen, waaronder mobiele compatibiliteit en real-time transactieverwerking.

Waarom verdwijnt iDEAL?

De originele versie van iDEAL verdwijnt, omdat deze niet meer voldoet aan de hedendaagse standaarden voor online betalingen. Met de opkomst van nieuwe technologieën en veranderende consumentenverwachtingen is het essentieel dat betalingssystemen zich aanpassen. iDEAL 2.0 biedt, verbeterde veiligheid, snelheid en gebruiksgemak, wat cruciaal is in de steeds concurrerender wordende e-commerce markt.

Conclusie

iDEAL 2.0 vertegenwoordigt een significante vooruitgang in het betalingsverkeer voor e-commerce. Met verbeterde functionaliteiten en een gebruiksvriendelijke interface biedt het zowel consumenten als bedrijven een naadloze en efficiënte betaalervaring. Webshops en Shopify gebruikers die iDEAL 2.0 implementeren, kunnen rekenen op hogere klanttevredenheid en conversiepercentages.

Business developer Elham

Boost jouw webshop met iDEAL 2.0

Klaar om je webshop naar een nieuw niveau te brengen? Of benieuwd wat iDeal 2.0 precies voor jouw bedrijf betekend? Neem gelijk contact met ons op. We nemen graag alle mogelijkheden met je door. Ons team van experts staat al klaar.
Neem contact op

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Lees verder over: