IT Innovation Partner

Een Shopify webshop laten bouwen

Het runnen van een succesvolle online winkel begint met een aantrekkelijke, goed presterende website. Shopify staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke e-commerceplatform, maar hoe kun je ervoor zorgen dat je het maximale uit dit platform haalt? Het antwoord is simpel: laat een professionele Shopify webshop maken. In deze gids nemen we je mee door het complete proces.
Scroll

Kan je Shopify gebruiken in Nederland? 

Shopify is beschikbaar en kan worden gebruikt in Nederland. Het platform ondersteunt Nederlandse winkeliers bij het opzetten en beheren van hun webshops. Het biedt lokale betalingsmogelijkheden, taalondersteuning en andere functies die specifiek relevant zijn voor de Nederlandse markt. Shopify is een populaire keuze onder Nederlandse ondernemers die een e-commercebedrijf willen starten!

Waarom kiezen voor Shopify?

Voordat we in de details duiken, laten we eens kijken waarom Shopify de juiste keuze is voor jouw e-commercebehoeften. Shopify biedt een schaalbaar, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform met krachtige functies. Het is perfect voor zowel beginnende ondernemers als gevestigde merken. Met Shopify kun je:

 • Eenvoudig producten toevoegen en beheren.
 • Profiteren van responsieve en aanpasbare thema's.
 • Gebruiksvriendelijke betalingsverwerking instellen.
 • Gemakkelijk je webshop
 • Je klanten een naadloze winkelervaring bieden.

Dit maakt Shopify een uitstekende keuze voor het lanceren van een webshop. Maar om het echt te laten schitteren, is professionele hulp vaak noodzakelijk.

Voordelen van een Shopify expert

Je Shopify webshop laten bouwen door Shopify expert brengt enorm veel voordelen met zich mee. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet: 

Deskundig Advies

Shopify experts zijn doorgewinterde professionals met diepgaande kennis van het platform. Ze kunnen waardevol advies geven over de beste aanpak voor jouw specifieke behoeften en doelen.

Maatwerkoplossingen

Met de juiste Shopify expert kun je op maat gemaakte webshops ontwerpen en ontwikkelen die perfect aansluiten bij jouw merk en bedrijf. Ze kunnen ook Shopify maatwerk-apps en integraties bouwen om aan specifieke eisen te voldoen.

Technische Ondersteuning

Je kan de juiste technische ondersteuning verwachten gedurende het hele proces, van ontwikkeling tot lancering en daarna. Ze staan klaar om eventuele technische problemen op te lossen en vragen te beantwoorden.

Efficiënte Migratie

Als je overstapt naar Shopify vanaf een ander platform, kan een Shopify expert je helpen bij een soepele migratie van gegevens, inclusief producten, klanten en bestellingen, om ervoor te zorgen dat je niet vastloopt in het proces.

Optimalisatie en Groei

Na de lancering blijven Shopify experts beschikbaar om je te helpen bij het optimaliseren van je webshop en het implementeren van groeistrategieën. Ze kunnen nieuwe functies, automatisering en verbeteringen voorstellen om je bedrijf te laten groeien.

Samenwerken met een Shopify expert kan de weg effenen voor een succesvolle en bloeiende webshopervaring. Het biedt niet alleen expertise en maatwerk, maar ook gemoedsrust, wetende dat je in goede handen bent tijdens elke fase van je e-commerce avontuur.

Waar moet ik opletten bij het kiezen van een Shopify expert?

Bij het kiezen van een Shopify-expert om je webshop te laten maken, is het cruciaal om zorgvuldig te evalueren welke partner het beste bij jouw behoeften past. 

Ten eerste, bekijk de ervaring en het trackrecord van de expert. Vraag om voorbeelden van eerdere Shopify-projecten die ze hebben afgerond en controleer of deze overeenkomen met jouw visie. 

Daarnaast is communicatie van groot belang. Zorg ervoor dat je gemakkelijk kunt communiceren met de expert en dat ze jouw ideeën en doelen begrijpen. 

Vraag ook naar de ondersteuning die ze bieden na de lancering van je webshop, omdat dit van vitaal belang is voor het oplossen van eventuele problemen en het laten groeien van je e-commerceactiviteiten. 

Tot slot, bespreek duidelijk de kosten en het budget om onverwachte verrassingen te voorkomen. Met de juiste Shopify expert aan je zijde, kun je een webshop creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook efficiënt werkt en aan jouw bedrijfsdoelen voldoet.

Shopify webshop laten bouwen: Het Ontwikkelingsproces

Het ontwikkelproces van een Shopify-webshop is een zorgvuldig en stapsgewijs proces dat begint met een duidelijke visie en eindigt met een goed functionerende webshop die klaar is om klanten te verwelkomen. 

Hier is een gedetailleerde blik op de belangrijkste stappen in dit proces:

 1. Doel en Planning: Het begint allemaal met het identificeren van je doelen. Wat wil je bereiken met je webshop? Wie is je doelgroep? Welke producten of diensten ga je aanbieden? In deze fase wordt ook een gedetailleerd projectplan opgesteld met taken, mijlpalen en deadlines.
 2. Thema- en Ontwerpaanpassingen: Het kiezen van het juiste Shopify-thema is cruciaal. Afhankelijk van je merk en doelstellingen kan het nodig zijn om aanpassingen te maken aan het gekozen thema om het uniek te maken en aan te passen aan je behoeften.
 3. Ontwikkeling en Functionaliteit: Hier begint de technische ontwikkeling van je webshop. Het omvat het instellen van productpagina's, het integreren van betalingsgateways, het opzetten van voorraadbeheer, enzovoort. Ook het implementeren van eventuele specifieke functionaliteiten die je webshop nodig heeft, vindt hier plaats.
 4. Testen en Debuggen: Naarmate de ontwikkeling vordert, is het belangrijk om uitgebreid te testen om eventuele fouten op te sporen en te corrigeren. Dit omvat het testen van de gebruikerservaring, de functionaliteit van de webshop en de responsiviteit op verschillende apparaten.
 5. Inhoud en Productinvoer: Hier voer je alle benodigde inhoud in, inclusief productbeschrijvingen, afbeeldingen en prijzen. Het is belangrijk dat de inhoud foutloos en goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO).
 6. Lancering: Voordat je je webshop lanceert, moet je ervoor zorgen dat alles klaar is. Dit omvat het instellen van je domeinnaam, het oplossen van eventuele laatste bugs en het maken van een back-up van je website. Vervolgens kun je de webshop lanceren voor het grote publiek.
 7. Marketing en Promotie: Zodra je webshop live is, is het tijd om aan de slag te gaan met marketing en promotie. Dit omvat sociale media marketing, e-mailcampagnes, pay-per-click advertenties en andere strategieën om verkeer naar je webshop te leiden.
 8. Onderhoud en Groei: Een Shopify-webshop is nooit 'af'. Het vereist continu onderhoud, updates en optimalisaties om te blijven groeien en presteren. Dit omvat het volgen van analyses, het luisteren naar klantenfeedback en het aanpassen van je strategie op basis van de resultaten.

Met een goed doordachte planning en een ervaren ontwikkelingspartner kun je een effectieve en winstgevende webshop lanceren die voldoet aan je zakelijke doelen en de behoeften van je klanten.

Het is mogelijk om een website te importeren naar Shopify. Shopify biedt verschillende tools en mogelijkheden om een soepele migratie van je bestaande website naar hun platform te realiseren.

Wat kost Shopify webshop?

De kosten voor het laten maken van een Shopify webshop variëren sterk, afhankelijk van de complexiteit en omvang van het project. Hier zijn enkele kosten die je kunt verwachten:

 • Ontwikkelingskosten: Dit omvat het honorarium voor ontwikkelaars en ontwerpers. Prijzen kunnen variëren op basis van ervaring en locatie.
 • Thema's: Als je een premium thema wilt gebruiken, moet je hiervoor betalen.
 • Apps en integraties: Sommige functies kunnen extra kosten met zich meebrengen als je specifieke apps of integraties nodig hebt.

Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen en te begrijpen dat investeren in een professionele webshop de moeite waard is.

Conclusie

Een Shopify webshop laten bouwen is een investering in de toekomst van je online bedrijf. Met de juiste ontwikkelingspartner kun je een webshop krijgen die naadloos werkt, er geweldig uitziet en resultaten oplevert. Neem de tijd om de juiste beslissingen te nemen en begin vandaag nog met het proces.

Beheer en ondersteuning bij een Shopify webshop laten maken

Shopify webshop laten maken?

Wil je meer weten over het laten maken van een Shopify webshop of ben je klaar om te beginnen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe Notive je kan helpen bij het bouwen van een winstgevende webshop.
Neem contact op

Ontdek onze Shopify projecten

Bekijk alle projecten

Misschien vind je dit ook interessant