IT Innovation Partner

Verkopen via Facebook Shops

 • Groot 'potentiële klanten' bereik
  Groot 'potentiële klanten' bereik
 • Overzichtelijke statistieken
  Overzichtelijke statistieken
 • Social Sharing
  Social Sharing
 • Kan klanten mislopen die niet Facebook gebruiken
  Kan klanten mislopen die geen Facebook gebruiken
Scroll

Verkoop jouw producten via Facebook

Een groot gedeelte van onze vrije tijd brengen we door op social media zoals Facebook. Uit onderzoek blijkt dat wij in Nederland per dag gemiddeld meer dan 100 minuten op sociale platformen aan het scrollen, delen en aan het ‘liken’ zijn. Facebook biedt meer dan alleen dat.

Facebook is namelijk met meer dan 1 miljard gebruikers het geschikte platform om jouw producten te verkopen. Door gericht te adverteren, juiste content te delen en een bedrijfspagina te maken, kan je op een efficiënte manier jouw doelgroep bereiken. Facebook shops is dus een relevant verkoopplatform!

Facebook shops maakt het gemakkelijk voor bedrijven om een online winkel op te zetten die klanten kunnen bereiken via Facebook. Een Facebook shop maken is gratis en simpel. Je hebt hiervoor een Facebook-account en een Facebook-bedrijfspagina nodig.

Naast deze twee vereisten moet de winkel fysieke producten verkopen. Helaas is er nog geen manier om digitale of downloadbare producten te verkopen via Facebook shopping.

Voordelen

Social Sharing

De opties “Vind ik leuk”, “Reageren” en “Delen” zitten niet alleen voor het plezier in Facebook. Echter is de verborgen betekenis ervan handig voor verkopers. Als verkoper heb je status updates en afbeeldingen van je producten die je online verkoopt op Facebook staan. Door het delen, reageren en liken van deze afbeeldingen neemt de populariteit toe en zal het bereik van de shop groter worden.

Product visability

Een groot voordeel van een Facebook shop is dat deze makkelijk te bereiken is voor gebruikers van het sociale platform. Hierdoor wordt het gemakkelijk om potentiële kopers te bereiken. De grootste problemen van verkopers zijn vaak het vinden van een bekend en goed platform om hun product op te verkopen en promoten. Met het gebruik van een Facebook shop wordt dit probleem weggenomen.

Direct contact met klanten

Doordat Facebook een groot platform is brengt het klanten en verkopers samen. Klanten kunnen tijdens het winkelen direct contact opnemen met de verkoper doormiddel van Messenger of Whatsapp. Hierdoor kunnen twijfels bij de klant over producten direct worden weggenomen.

Betere analyse

Wanneer de shop is bijgewerkt met de producten start het verkopen. Van elke potentiële klant die op de shop komt worden de activiteiten bijgehouden. Zo krijg je inzicht in je consumenten zoals tijd op je shop, hoe ze op je shop kwamen, leeftijd en andere demografische gegevens.

Facebook combineren met je webshop

Heb je al een webshop online staan via een van de populaire platformen zoals Shopify of BigCommerce? Dan is er goed nieuws! Op deze platformen is een Facebook add-on te vinden waarmee je je platform direct koppelt met je Facebook shop.

Alle producten worden geëxporteerd en in de Facebook shop automatisch voor je geïmporteerd. Alle onderdelen worden gesynchroniseerd en wijzigingen in de Shopify of BigCommerce shop worden ook meegenomen op de Facebook shop.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Wil je online verkopen via Facebook Shops?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.

Projecten waar we trots op zijn

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant