IT Innovation Partner

Dockparts

Dockparts is dé webshop voor iedereen die een boot of jacht heeft. Het bedrijf biedt een ruim assortiment aan met dock accessoires en materialen voor zowel zakelijke als particuliere klanten.
  • Platform webshop
    Lightspeed
  • Datum project
    Maart 2020 - April 2020
Scroll

De opdracht

Bij Dockparts terecht voor bijvoorbeeld bumpers of een op maat gemaakte drijvende steiger. Niet alleen verkopen ze producten, maar ook geven ze advies hoe je bijvoorbeeld het beste je boot kan aanmeren in de jachthaven. Het bedrijf heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de watersport en is één van de grootste spelers op gebied van water constructie.

Arian de Jong, eigenaar van Dockparts, was op zoek naar een manier om Dockparts ook online vindbaar te maken. Hij had nog geen webshop voor zijn bedrijf en was daarom op zoek naar een geschikt platform om de producten van Dockparts online aan de man te brengen. Hij was op zoek naar een e-commerce platform die hij ook makkelijk zelf kan beheren. 

Mockup webshop Dockparts

De oplossing

Voor Dockparts bleek de beste optie een Lightspeed webshop te zijn. Wij hebben gekozen voor een Lightspeed template dat past bij de branche waar Dockparts zich in bevindt. Deze template hebben wij met onze expertise zo aangepast dat deze aansluit bij de huisstijl en producten van Dockparts.

Daarnaast hebben we gekozen voor blauwtinten en hebben we in de header van de homepage bewegende foto's toegevoegd zodat de productcategorieën meteen duidelijk vindbaar zijn voor bezoekers.

Ook staan de USP's van Dockparts vermeld op de productpagina's, zodat bezoekers niet hoeven te zoeken naar informatie over verzending of montage. Dit zorgt ervoor dat bezoekers sneller overgaan tot aankoop en dus voor meer conversie!

Het resultaat

Met de nieuwe Lightspeed webshop kan Dockparts gemakkelijk hun producten aanbieden aan klanten. Met het ontworpen design komt de huisstijl van Dockparts mooi naar voren en ook worden producten duidelijk weergeven. Met de product vergelijk feature en de wishlist kunnen klanten ook makkelijk producten met elkaar afwegen.

Zo hebben we Dockparts geholpen om hun naamsbekendheid ook online uit te breiden en zo meer omzet te behalen uit hun bedrijf!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Ook een Lightspeed webshop bouwen?

Onze business developer bespreekt graag de mogelijkheden.
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten