De mogelijkheden van Lightspeed thema design

Jouw webshop is het visitekaartje van je bedrijf. Bezoekers vormen binnen vijf seconden een mening over het design van je webshop. Kan ik hier vinden wat ik zoek? Is het betrouwbaar? De visuele vormgeving van de webshop kan bepalen of de bezoeker antwoord vindt op deze vragen, of niet. Wanneer je webshop een professioneel en passend design heeft zal dit positief bijdragen aan jouw online succes.

Om jouw Lightspeed webshop eigen te maken kun je kiezen uit drie strategieën:

  1. Gebruik maken van een kant-en-klaar Lightspeed thema
  2. Een bestaand thema laten optimaliseren en aanpassen naar wens
  3. Het laten ontwikkelen van een compleet uniek design

Kant-en-klare thema's

Voor een vliegensvlugge lancering van je Lightspeed webshop kan je gebruik maken van een van de vijftig aanpasbare thema’s. Deze thema’s zijn gratis of tegen een maandelijkse vergoeding te installeren op je Lightspeed webshop. Elk thema kun je naar eigen wens instellen. Zo kun je vaak het lettertype, kleurenpalet en gebruik van afbeeldingen zelf bepalen.

De meeste betaalde thema’s van Lightspeed zijn ontwikkeld door derden en worden maandelijks getest en geüpdatet. Een nadeel van een kant-en-klaar thema van Lightspeed is dat je weinig creatieve vrijheid hebt.

Je bent namelijk afhankelijk van de functionaliteiten die in het thema zitten ingebakken. Daarnaast loop je ook het risico dat jouw concurrent hetzelfde thema gebruikt als jij.

Aangepaste thema's

Als je merkt dat de mogelijke aanpassingen binnen jouw geïnstalleerde Lightspeed thema te kort komen, dan kun je ervoor kiezen om het thema aan te laten passen op gebied van HTML en CSS.

Op deze manier kunnen er op veel grotere schaal wijzigingen toegepast worden op het thema en kun je de vormgeving beter laten aansluiten op jouw eigen doelgroep en aanbod.

Een nadeel is dat je het recht op updates en support van de makers verliest zodra je aan het thema gaat sleutelen. Bovendien wordt het thema steeds instabieler naarmate er meer aanpassingen aan worden gedaan. Hierom raden we aan om aanpassingen aan een Lightspeed thema uit te laten voeren door een Lightspeed specialist.

Maatwerk design

Je kunt er ook voor kiezen om een maatwerk Lightspeed design te laten ontwerpen en ontwikkelen. Je kunt de Lightspeed webshop zo laten bouwen dat deze perfect aansluit op de software van Lightspeed.

Zo behoud je wel alle functionaliteiten en voordelen aan de achterkant, maar heb je een uniek eigen Lightspeed ontwerp aan de voorkant. Door een gebruiksvriendelijk design te laten ontwerpen en ontwikkelen, kan je dus conversie verhogen!

Waar je bij een thema betaalt voor een verzameling aan functionaliteiten en onderdelen, waarvan je misschien maar de helft gebruikt, wordt een maatwerk Lightspeed design op maat gemaakt voor jouw shop. Je betaalt dus alleen voor de functionaliteiten en onderdelen die jij wilt.

Voordelen maatwerk design

Ondanks de grotere investering zal een maatwerk design in Lightspeed op de lange termijn voordeliger zijn. We zetten enkele voordelen op een rijtje:

Volledig geoptimaliseerd

Een maatwerk design in Lightspeed is uniek ontworpen en geoptimaliseerd voor jouw doelgroep en aanbod.

Uniek en modern ontwerp

Wees je concurrenten een stap voor met een modern en gebruiksvriendelijk design van jouw Lightspeed webshop.

Maatwerk functionaliteiten

Alle functionaliteiten en onderdelen die jij wenst.

Geen thema kosten

Je hoeft niet maandelijks te betalen voor het thema.

Conclusie

Er zijn dus verschillende mogelijkheden beschikbaar wat betreft het webshop design van Lightspeed. Hierbij kan je zelf bepalen hoeveel tijd, geld en moeite je wilt investeren. Een volgende stap is het bepalen van de functionaliteiten en eventuele integraties van jouw webshop.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Je eigen Lightspeed thema designen?

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande Lightspeed webshops. Wil jij jouw webshop naar een hoger niveau tillen? Wij bespreken graag de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie!
Neem contact op met Elham!

Onze Lightspeed websites

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant