Sfeerafbeelding van een medewerker van eWarehousing

Ons WMS brengt een nieuwe standaard in fulfilment

De opdracht

eWarehousing is gespecialiseerd in e-fulfilment en nemen alle logistieke aspecten van webwinkels uit handen. Ze bieden een opslagplek voor producten van veel webshops en zorgen daarnaast dat orders op tijd worden verzonden. Zo hoeven webshop eigenaren zelf geen bedrijfspand of personeel te betalen.

Om het logistieke proces van eWarehousing te verbeteren waren ze op zoek naar een systeem waarin ze alle data van orders, verzending, verplaatsing, voorraadstanden en andere zaken in 1 keer kunnen zien. Daarom hebben we een compleet maatwerk Warehouse Management System (WMS) ontwikkeld. Deze data wordt overzichtelijk en duidelijk samengebracht in één overkoepelend systeem dat naadloos aansluit op de wensen en capaciteiten van eWarehousing.

Mock-up van het eWarehousing WMS

Inzicht in het voorraadbeheer

Door onderlinge communicatie tussen verschillende systemen, worden orders van externe webshops zoals onder andere Magento of Wordpress Woocommerce direct aangemaakt in het eWarehousing WMS en kan de bestelling zo snel mogelijk verwerkt worden en de deur uit richting consument! Deze vereenvoudiging en versnelling van de logistiek is van groot voordeel voor zowel eWarehousing als de aangesloten webshophouders als de consument.

Onze unieke WMS software brengt complexe data van inkomende en uitgaande orders samen tot een overzichtelijk dashboard. Hiernaast kan productinformatie zoals artikelnummers en EAN-codes eenvoudig ingezien worden in het systeem. Voorraadstanden printen of doormailen? Dat is geen probleem! Om administratie te vereenvoudigen hebben we ervoor gezorgd dat voorraadstanden en andere gegevens eenvoudig geëxporteerd kunnen worden met een druk op de knop!

Resultaat

Dankzij het door ons ontwikkelde WMS weten orderpickers, inslagmedewerkers en packers precies welke producten waarheen moeten en kunnen dagelijks duizenden orders foutloos worden verwerkt. De logistieke software zorgt ervoor dat orderpickers snel, efficiënt en nauwkeurig hun taken kunnen uitvoeren middels een Android handscanner die aangesloten is op het systeem.

Het resultaat is een geautomatiseerd warehouse management systeem dat continu in ontwikkeling is. De samenhang van data van inkomende en uitgaande orders resulteert in voorraadbeheer dat altijd up-to-date is en eenvoudig schaalbaar is naar grotere capaciteiten. Dankzij de directe koppeling met de Android handscanners, is de efficiëntie en algehele capaciteit van het logistieke proces van eWarehousing aanzienlijk verhoogd.

eWarehousing illustratie gemaakt door Infilmer en Patswerk

Jouw logistieke proces optimaliseren?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op