IT Innovation Partner

Fashionbrands

Fashionbrands is het moederbedrijf van onder andere de high-end modewinkels Donna Guy en Aspact die je kan vinden op de populaire winkelstraat de Lijnbaan in Rotterdam. De populaire kledingwinkels verkopen goed onder de jeugd en zijn in de wijde omtrek bekend.
  • Programmeertaal
    Django, Python, Celery, RabbitMQ, Lightspeed API, Avelon API
  • Datum project
    6 maanden
Scroll

De opdracht

In de fysieke winkels maakt Fashionbrands gebruik van het Retail Management Systemen Avelon. Dit RMS zorgt ervoor dat alle product data zoals maten, prijzen en gerelateerde productinformatie makkelijk te beheren zijn. Ook kan je hierin alle voorraad en verkopen zien.

Fashionbrands wilde niet alleen in de fysieke winkels verkopen, maar ook online. Daarom hebben ze ons gevraagd om voor Donna Guy, Aspect en Dsquared2 de webshop te bouwen.

Mockup Fashionbrands

De oplossing

Handmatig alle informatie vanuit Avelon over producten, voorraad en verkopen overzetten naar de webshop kost te veel arbeid en tijd. Daarom hebben wij een koppeling gebouwd die deze informatie ophaalt en doorzet naar de webshop. Daarnaast koppelt deze ook de orders van de webshop weer terug naar Avelon zodat ze daar uitgeleverd kunnen worden.

Om te beginnen is ervoor gekozen om alle webshops in Lightspeed te bouwen. Lightspeed biedt een light weight oplossing voor het bouwen van webshops. Vervolgens is er een bestaande Lightspeed template gekozen en deze hebben we met onze expertise aangepast aan de stijl van Fashionbrands. Zo zijn er drie strakke webshops neergezet met de nadruk op de productfoto's.

We hebben de opbouw van de koppeling efficiënt gemaakt zodat communicatie zonder vertraging tussen de twee systemen mogelijk is. Bovendien blijft Avelon (het RMS) de leidende factor voor alle productgegevens. Door middel van de integratie hoeven er geen gegevens handmatig gekopieerd te worden.

Het resultaat

Dankzij de koppeling tussen Lightspeed en Avelon RMS wordt alle productdata eenvoudig en snel gesynchroniseerd met de webshop. Wijzigingen in productgegevens hoeven niet meer handmatig worden overgenomen en ingevoerd in de Lightspeed backend, maar worden automatisch verwerkt door de maatwerk koppeling. Dit scheelt Fashionbrands veel tijd en zo kunnen ze nog makkelijker hun producten on- en offline verkopen.

Ook kunnen klanten nu ook de producten van Aspact, Donna Guy en Dsquared2 online bestellen via de door ons gebouwde webshops in Lightspeed. Hiermee bereiken ze een grotere doelgroep en kunnen ze hun naamsbekendheid en omzet vergroten.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Op zoek naar API koppelingen?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Elham helpt je graag verder!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle projecten