Fashionbrands Header

Lightspeed koppeling voor Fashionbrands

De opdracht

Fashionbrands is het moederbedrijf van onder andere de high-end modewinkels Donna Guy en Aspact die je kan vinden op de populaire winkelstraat de Lijnbaan in Rotterdam. De populaire kledingwinkels verkopen goed onder de jeugd en zijn in de wijde omstreek bekend.

In de fysieke winkels maakt Fashionbrands gebruik van het Retail Manegement Systemeen Avelon. Dit RMS zorgt ervoor dat alle product data zoals maten, prijzen en gerelateerde productinformatie makkelijk te beheren zijn. Ook kan je hierin alle voorraad en verkopen zien. Fashionbrands wilde niet alleen in de fysieke winkels verkopen, maar ook online. Daarom hebben ze ons gevraagd om voor Donna Guy, Aspect en Dsquared2 de webshop te bouwen.

Handmatig alle informatie vanuit Avelon over producten, voorraad en verkopen over zetten naar de webshop is niet te doen, dit zou te veel arbeid en tijd kosten. Daarom hebben wij een koppeling gebouwd die deze informatie ophaalt en doorzet naar de webshop. Daarnaast koppelt deze ook de orders van de webshop weer terug naar Avelon zodat ze daar uitgeleverd kunnen worden.

Aspact

Naadloos geïntegreerd

Er is gekozen om alle webshops in Lightspeed te bouwen, omdat de klant snel op gang te helpen. Lightspeed biedt een light weight oplossing voor het bouwen van webshops. Er is gekozen voor een bestaande Lightspeed template en deze hebben we met onze expertise aangepast aan de stijl van Fashionbrands. Zo zijn er drie strakke webshops neergezet met de focus op de product foto's.

We hebben de opbouw van de koppeling efficiënt gemaakt zodat communicatie zonder vertraging tussen de twee systemen mogelijk is. Bovendien blijft Avelon (het RMS) de leidende factor voor alle productgegevens. Door middel van de integratie hoeven er geen gegevens handmatig gekopieerd te worden.

Resultaat

Dankzij de koppeling tussen Lightspeed en Avelon RMS wordt alle productdata eenvoudig en snel gesynchroniseerd met de webshop. Wijzigingen in productgegevens hoeven niet meer handmatig worden overgenomen en ingevoerd in de Lightspeed backend, maar worden automatisch verwerkt door de maatwerk koppeling. Dit scheelt Fashionbrands veel tijd en zo kunnen ze nog makkelijker hun producten on- en offline verkopen.

Ook kunnen klanten nu ook de producten van Aspact, Donna Guy en Dsquared2 online bestellen via de door ons gebouwde webshops in Lightspeed. Hiermee bereiken ze een grotere doelgroep en kunnen ze hun naamsbekendheid en omzet vergroten.

Meer weten over maatwerk Lightspeed?

We vertellen je er graag meer over!

Neem contact op