IT Innovation Partner

Shopify thema's

Als je een webshop met Shopify wilt gaan bouwen, kan je kiezen uit verschillende thema’s ofwel templates die Shopify aanbiedt om jouw website mee te stijlen. Deze thema’s staan in de Shopify Theme store en lopen zeer uiteen. Zo kan je er bijvoorbeeld gratis templates downloaden die Shopify zelf heeft ontwikkelt, maar je kunt ook betaalde thema’s downloaden die ontwikkeld zijn door externe ontwerpers. Als je kiest voor een gratis template van Shopify, heb je weinig ruimte om jouw huisstijl compleet door te voeren op je webshop. Als je jouw webshop volledig wilt designen naar jouw branding, kan je het beste een maatwerk thema laten ontwikkelen door experts. In dit artikel vertellen we je alles over Shopify thema’s.
Scroll

Ondersteuning voor templates

Voordat je een thema kiest, moet je eerst weten welk ondersteuningsniveau beschikbaar is. Wil je eenvoudige aanpassing doen zoals het veranderen van het lettertype? Dan kan je ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van je thema. Als je een gratis Shopify thema gebruikt, kan het ondersteuningsteam van Shopify je helpen met tutorials en kleine wijzigingen.

Als je geen gratis Shopify thema gebruikt, is het ontwikkeld door een externe ontwikkelaar en moet je dus met hem contact opnemen. Externe ontwikkelaars van Shopify thema’s kunnen geen aanpassingen van het thema voor jou uitvoeren, waardoor je genoodzaakt bent om een Shopify-expert in te huren.

De beste oplossing om een maatwerk thema te ontwikkelen die past bij jou bedrijf is dus om een bureau in te huren die jouw design thema kan maken.

Maatwerk Shopify thema

Als je op zoek bent naar een Shopify thema die volledig aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf, kan je er voor kiezen om een maatwerk Shopify thema te laten ontwikkelen door experts. Onze UX designers hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van custom templates en bekijken graag samen met jou hoe je idee tot werkelijkheid kan worden gebracht.

Gratis thema's

Als je nog geen huisstijl hebt ontwikkelt voor jouw webshop kan je ook een gratis thema van Shopify gebruiken. Shopify biedt wel 9 gratis thema’s aan die je kan gebruiken voor jouw webshop. Hieronder lichten we ze kort toe:

Dawn

Een minimalistisch design waarin je jouw producten kan laten shinen. Dit thema is makkelijk op te zetten, zodat je snel je website kan releasen.

Refresh

Een bold thema dat ideaal is om jouw brand story te laten zien.

Craft

Een authentiek thema dat jouw vakmanschap laat zien. Dit thema is gemakkelijk op te zetten door het toevoegen van diverse blokken.

Sense

Een energiek, modern en speels thema waarin de focus ligt op het naar voren brengen van product details. Extra aandacht dus voor wat jouw producten uniek maakt!

Ride

Een strak, modern thema die standaard een donkere achtergrond heeft waardoor de kleuren uit jouw foto’s spatten. 

Taste

Een minimalistisch en modern thema die enkel bestaat uit zwarte en witte elementen. Met jouw productfoto’s breng je leven in dit design.

Studio

Een thema ontworpen voor kunstenaars en het tonen van collecties. Door de mozaïek-achtige blokken maak je van jouw producten een gallery wall op je webshop.

Crave

Een eigenzinnig thema met een uitgesproken en speels design. Snel en gemakkelijk shoppen vanaf je mobiel wordt werkelijkheid door de layouts en checkout opties die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik.

Colorblock

Een simpel en bold thema dat ontworpen is om kledingstukken uit te lichten. Dit thema is minder geschikt om veel producten en productinformatie te tonen.

Origin

Een simpel thema voor webshops met weinig producten.

Publisher

Een artistiek, eigenzinnig thema dat veel grote blokken voor afbeeldingen en producten biedt.

Dawn theme
Refresh theme
Craft theme
Sense theme
Ride theme
Taste theme
Studio theme
Crave theme
Colorblock theme
Origin theme
Publisher theme

Conclusie

Een gratis Shopify thema is dus niet geschikt als je met je webshop wilt opvallen en je eigen maatwerk design wilt doorvoeren. Ook brengt het gebruiken van betaalde thema’s moeilijkheden met zich mee, sinds de designers van die thema’s geen aanpassingen voor jou kunnen doorvoeren.

Als je dus echt wilt opvallen met een uniek design in de huisstijl van jouw bedrijf, kun je het best een custom Shopify thema laten ontwikkelen door experts.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Shopify thema laten maken?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je.
Elham helpt je graag verder!

Onze Shopify webshops

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant