Shopify Themas

Shopify thema's

De thema's van Shopify

Elham 1
Elham - 5 minuten


Als je een webshop met Shopify wilt gaan bouwen, kan je kiezen uit verschillende thema’s ofwel templates die Shopify aanbiedt om jouw website mee te stijlen. Deze thema’s staan in de Shopify Theme store en lopen zeer uiteen. Zo kan je er bijvoorbeeld gratis templates downloaden die Shopify zelf heeft ontwikkelt, maar je kunt ook betaalde thema’s downloaden die ontwikkeld zijn door externe ontwerpers. Als je kiest voor een gratis template van Shopify, heb je weinig ruimte om jouw huisstijl compleet door te voeren op je webshop. Als je jouw webshop volledig wilt designen naar jouw branding, kan je het beste een maatwerk thema laten ontwikkelen door experts. In dit artikel vertellen we je alles over Shopify thema’s.

Ondersteuning voor Shopify templates

Voordat je een thema kiest, moet je eerst weten welk ondersteuningsniveau beschikbaar is. Wil je eenvoudige aanpassing doen zoals het veranderen van het lettertype? Dan kan je ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van je thema. Als je een gratis Shopify thema gebruikt, kan het ondersteuningsteam van Shopify je helpen met tutorials en kleine wijzigingen. Als je geen gratis Shopify thema gebruikt, is het ontwikkeld door een externe ontwikkelaar en moet je dus met hem contact opnemen. Externe ontwikkelaars van Shopify thema’s kunnen geen aanpassingen van het thema voor jou uitvoeren, waardoor je genoodzaakt bent om een Shopify-expert in te huren. De beste oplossing om een maatwerk thema te ontwikkelen die past bij jou bedrijf is dus om een bureau in te huren die jouw design thema kan maken.

Een Shopify thema customizen

Heb je een template gevonden wat goed past bij jouw webshop, maar is het nog niet geheel naar jouw smaak? Ons User Experience team kan jou helpen om je webshop te customizen naar jouw zin. Neem nu contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Een maatwerk Shopify thema ontwikkelen


Als je op zoek bent naar een Shopify thema die volledig aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf, kan je er voor kiezen om een maatwerk Shopify thema te laten ontwikkelen door experts. Onze UX designers hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van custom templates en bekijken graag samen met jou hoe je idee tot werkelijkheid kan worden gebracht.


Gratis Shopify themes

Als je nog geen huisstijl hebt ontwikkelt voor jouw webshop kan je ook een gratis thema van Shopify gebruiken. Shopify biedt wel 9 gratis thema’s aan die je kan gebruiken voor jouw webshop. Hieronder lichten we ze kort toe:


  • Boundless: Dit thema is gericht op fotografie en is zeer geschikt voor mobiele apparaten en winkels die middelgrote tot grote voorraden hebben.
  • Minimaal: Minimaal is geschikt voor elk apparaat door het responsive thema. Je hebt veel features zoals extra opmaakopties of navigatie stijlen waardoor je flexibiliteit hebt.
  • Supply: Dit is een strak Shopify thema dat geschikt is voor webshops met grote voorraden en diverse collecties. Met dit thema kan je meerdere homepage collecties toevoegen en zelfs een integratie toevoegen met de app product recensies.
  • Debut: Dit thema is geschikt voor alle winkels door de flexibiliteit. Het is een gepolijst thema waarmee je snel een webshop kan opzetten.
  • Simple: Met dit thema kan je perfect je producten presenteren. Het heeft een responsive ontwerp voor mobiel en maakt gebruik van beeldanimaties, zijbalk navigatie en ook kan je inzoomen op productafbeeldingen.


Shopify theme Simple


  • Venture: Dit Shopify thema is gericht op grootschalige webshops met veel voorraad. Het beschikt over een diavoorstelling zonder marges en ook heeft het een reclamebalk.
  • Brooklyn: Dit thema is goed afgestemd op een moderne kledingwinkel. Met de diavoorstelling op de homepage kan je goed je producten weergeven en ook heb je een dynamisch product raster.
  • Narrative: De focus bij dit Shopify theme ligt op het beeld waarmee je een verhaal kan vertellen. Op de homepage heb je een diavoorstelling waar je een afbeelding met tekst en een video kan toevoegen. Het is daarom echt een boetiek thema.
  • Express: Dit thema is geschikt voor winkels met een kleine tot middelgrote voorraad, omdat het een beperkte productfotografie aanbiedt. Je hebt maar een pagina waar je je product op kan aanbieden en een inklapbare winkelwagen optie.


Shopify theme Express


Een gratis Shopify thema is dus niet geschikt als je met je webshop wilt opvallen en je eigen maatwerk design wilt doorvoeren. Ook brengt het gebruiken van betaalde thema’s moeilijkheden met zich mee, sinds de designers van die thema’s geen aanpassingen voor jou kunnen doorvoeren. Als je dus echt wilt opvallen met een uniek design in de huisstijl van jouw bedrijf, kun je het best een custom Shopify thema laten ontwikkelen door experts.

Laurentmuller Visual

Benieuwd naar onze ontwikkelde maatwerk webshops?

Ontdek onze ontworpen webshops hier

Bekijk webshops

Shopify thema laten maken?

Wij helpen jou graag!

Neem contact op