IT Innovation Partner

De 10 beste Shopify apps voor e-commerce

Heb je een Shopify webshop? Dan kan je duizenden apps, plugins en extensies gebruiken om je webshop en omzet te verbeteren. Deze apps worden ontwikkeld door Shopify, maar wij ontwikkelen ze ook zelf! Elke week worden er weer nieuwe apps aangeboden en daardoor kan het soms lastig zijn om de juiste app te kiezen voor jouw webshop. Om je een handje te helpen hebben we de 10 beste Shopify apps voor e-commerce op een rijtje gezet. Zelf een app of extensie ontwikkelen? Neem dan contact op met ons!
Scroll
Google Shopping
Hubspot CRM
Plug in SEO
Bulk Image Edit
SendinBlue
Product reviews
Free Shipping Bar
SMART Bundle Upsell
Firepush

Shopify apps

Apps zijn belangrijk om je Shopify webshop goed te laten werken. Helaas kan je er ook te veel gebruiken waardoor je webshop juist trager wordt. Ook werken niet alle apps even goed samen met elkaar of zijn ze niet veilig. Het is daarom belangrijk om een back-up van je webshop te maken voordat je een nieuwe app test. Daarbuiten kan je ook reviews lezen van anderen voordat je een app gaat gebruiken.

1. Google Shopping

Dankzij deze app kan je jouw Shopify store makkelijk koppelen aan een Google Merchant Center. Hierdoor synchroniseer je jouw producten met Google Shopping en kan je zelf je SEO titels en beschrijvingen toepassen.

2. Hubspot CRM

Met deze app synchroniseer je jouw online winkel gegevens en gebruik je deze om marketingcampagnes te personaliseren en te automatiseren. Je kan bezoekers die hun winkelmandje onbetaald achterlaten bijvoorbeeld herinneren met een e-mail om zo de aankoop te stimuleren.

3. Plug in SEO

Heb jij moeite met het bijhouden van de SEO voor jouw webshop? Met de Plug in SEO app kan je makkelijk zien wat je verbeterpunten zijn op basis van paginatitels, meta descriptions, sitesnelheid, de structuur van pagina's en meer. Ook krijg je automatisch een e-mail met problemen en verbeteringen.

4. Oberlo

Met deze dropshipping app kan je makkelijk producten van AliExpress importeren naar je webshop toe. Je hoeft geen rekening te houden met verzending, opslag of de verpakking. Ook de inventaris en de prijzen worden steeds bijgewerkt.

5. Bulk Image Edit

Google neemt de grootte van je afbeelding mee in de ranking van je webshop. Met deze handige app kan je eenvoudig formaten van je foto's aanpassen waardoor ze geoptimaliseerd worden voor SEO.

6. SendinBlue

Met deze krachtige e-mailmarketing app kan je sms- en e-mailcampagnes maken, aflevering percentages verbeteren en statistieken bijhouden. Je krijgt toegang tot een omnichannel strategie en kan meer verbinding maken met je doelgroep.

7. Product reviews

Het merendeel van de consumenten leest eerst product reviews voordat ze een aankoop voltooien. Met deze app voeg je eenvoudig product reviews toe die klanten kunnen invullen. Ook krijg je zo automatisch SEO-vriendelijke beoordelingsscores.

8. Free Shipping Bar

Voor de klant kunnen verzendkosten een grote rol spelen in het aankoopproces. Met deze app kan je bovenaan je website een bar plaatsen met daarin de aanbieding van gratis verzending vanaf een aankoopbedrag wat je zelf bepaalt. Je kan zelfs die aanbieding automatisch laten reageren op het bedrag dat shoppers in hun mandje hebben.

9. SMART Bundle Upsell

Deze plugin is gebaseerd op gamification en ziet welke producten klanten bekijken en verleidt ze daarna tot gerelateerde aankopen. Je bepaalt zelf voor welke productcategorieën je de bundels inzet.

10. Firepush

Met deze gratis app kun je verkopen, conversie en de customer lifetime van je klanten verhogen door middel van web push, sms en email marketing. Zet krachtige marketingcampagnes op via browser push notificaties, e-mail kanalen en sms. Zo bereik je klanten opnieuw met slimme targeting zoals kortingscodes.

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Meer weten over Shopify?

Naast bovenstaande apps zijn er nog veel meer handige apps om jouw webshop en omzet te verbeteren. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste app voor jouw webshop.

Onze Shopify projecten

Bekijk alle projecten

Mogelijk vind je dit ook interessant