de-lijsten-fabriek

De Lijsten Fabriek

De opdracht

De Lijsten Fabriek bestaat inmiddels al 14 jaar en levert aan ruim 60.000 particulieren en bedrijven wissellijsten, baklijsten, posters en canvas werken. Ook voor het inlijsten van kunstwerken kun je bij ze terecht. Zo hoef je nooit meer je favoriete foto af te snijden door de op maat gemaakte lijsten van De Lijsten Fabriek.

Ronald Nolens, oprichter van De Lijsten Fabriek vertelt over het ontstaan van zijn bedrijf: “In verband met de teruglopende markt via fysieke locaties van lijstenmakers voor op maat gemaakte lijsten zijn we begonnen met de start van de webshop van De Lijsten Fabriek. Later is daar een showroom en inlijst en print service bij gekomen. Nu maken we lijsten in alle formaten die een klant kant kan bedenken. Die maken we met verschillende voorzetplaten waaronder museumglas, passe partouts en als de klant dat wil kunnen ze het direct laten inlijsten.”


“We waren op zoek naar een partij die het mogelijk kon maken om maatwerk lijsten aan te bieden op onze Lightspeed webshop.”

De webshop in Lightspeed bestond al. Destijds had De Lijsten Fabriek gekozen voor Lightspeed, omdat het in de cloud was en je het snel kon inrichten in combinatie met de uitstekende SEO-mogelijkheden. Het design van de webshop en de visuals hebben ze zelf gedaan. Ronald was eigenlijk op zoek naar een partij die voor hen Lightspeed maatwerk calculaties kon maken. Hij vertelt: “In Lightspeed heb je de mogelijkheid om je producten in te voeren met bijvoorbeeld 30 standaard maten, maar wij bieden ook maatwerk lijsten aan en dat kon je niet calculeren op de webshop. We waren dus op zoek naar een partij die het mogelijk kon maken om maatwerk lijsten aan te bieden op onze Lightspeed webshop.”

Ronald ging op zoek naar een Lightspeed partner en kwam toen bij Notive uit. Hij vertelt: “Notive is een van de aanbevolen partners voor Lightspeed maatwerk en template ontwikkeling. Uiteindelijk hebben we voor Notive gekozen, omdat jullie met een voorstel kwamen waarmee onze bestaande website makkelijk kon blijven draaien en waarbij we op de achtergrond een platform konden ontwikkelen waar maatwerk calculaties en orders verwerkt konden worden. Best of both worlds dus waardoor voor ons de investering ook iets lager werd, omdat we gewoon door konden gaan met de bestaande webshop. Jullie waren de enige partij die met een voorstel kwamen om deze “middleware” te maken.”

De Lijsten Fabriek Webshop

Lightspeed maatwerk calculaties

We hebben voor De Lijsten Fabriek diverse verbeteringen in de huisstijl doorgevoerd zodat de klantervaring op desktop en mobiel moderner en beter werd. Daarnaast hebben we op maat gemaakte functionaliteiten toegevoegd met betrekking tot het filteren en zoeken van producten, producten die je op maat kan bestellen, het automatiseren van order statussen en het versturen van orders in CSV bestanden naar leveranciers. De backend applicatie die is ontwikkeld is in het web-framework Django gemaakt en geschreven in de programmeertaal Python.

Ronald over de samenwerking: “De samenwerking is prima. Ik werk samen met Danny de projectmanager en de eerste programmeur Raymond en dat is goed verlopen. Uiteindelijk was ik erg blij met de oplevering. Inmiddels zijn er ook al weer wat aanpassingen uitgevoerd.”

Resultaat

Door middel van de applicatie die fungeert als backend/middleware voor de Lightspeed webshop kunnen de klanten van De Lijsten Fabriek nu makkelijk filteren op producten om nog sneller het juiste product te vinden. Ook kan De Lijsten Fabriek makkelijker een order status wijzigen van order CSV bestanden naar leveranciers via de mail.

Ronald over de toekomst van de samenwerking: “Het project staat inmiddels al een tijdje live en in de toekomst denk ik zeker dat er dingen bij gaan komen, omdat we nog heel veel functionaliteiten bedacht hebben waarvan we denken dat dat goed past bij de markt. We gaan dus zeker door met de samenwerking.”

Bekijk webshop
ronald-de-lijsten-fabriek

Ronald Nolens

“Door Notive kunnen wij nu ook maatwerk lijsten aanbieden aan onze klanten.”

Meer over deze case?

We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Neem contact op