IT Innovation Partner

Shopify webshop voor Timeless Art

Sil en Anita hebben al jaren ervaring in de antiek en kunstmarkt. Samen reizen ze door Europa op zoek naar nieuwe vintage en brocante schatten. In 2017 opende ze hun winkel in het hartje van Venray.
  • Platform webshop
    Shopify
  • Datum project
    Oktober 2020 - Januari 2021
Scroll

De opdracht

Op 1 mei 2013 begon het avontuur in een grote schuur ‘de boshuuze’ achter het woonhuis. Daar opende ze in september 2017 hun winkel in het hartje van Venray. Geen jaar later werd ook de webshop onder dezelfde naam gelanceerd. Op 1 januari 2020 werd het concept in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe bedrijfsnaam: Timeless Art.

Eind 2020, tegelijkertijd met de verhuizing naar een stijlvolle showroom werden wij door Sil en Anita gevraagd om ook op het gebied van e-commerce wijzigingen door te voeren. Ze hadden al een webshop in Lightspeed, maar waren op zoek naar een platform waarmee ze ook koppelingen met andere partijen konden maken zodat ze op nog meer plekken hun producten kunnen verkopen. Ook merkte ze dat hun oude webshop aan verandering toe was en wensten ze een nieuw design.

Mockup webshop Timeless Art

De oplossing

Wij hebben Sil en Anita geholpen door de overstap te realiseren van een Lightspeed webshop naar Shopify webshop. We hebben gekozen voor een Shopify webshop, omdat de mogelijkheden tot uitbreiding hier groter zijn en het platform schaalbaarder is. Hierdoor kan de webshop makkelijk worden gekoppeld met andere partijen die de producten willen verkopen. De data van de Shopify webshop moet daarom 1 op 1 overzetbaar zijn naar andere platforms.

We hebben een Shopify template uitgekozen waar we een maatwerk design van hebben gemaakt. De nieuwe Shopify webshop heeft hierdoor nieuwe moderne uitstraling gekregen met een aantal nieuwe functies om de conversie te verbeteren. Zo stelt het nieuwe filtersysteem bezoekers in staat om gerichter te zoeken naar producten in de webshop. Bezoekers kunnen nu filteren op designer, kleur of uit welk decennia het product komt. 

Een ander vraagstuk waar we een goede basis voor hebben gelegd, is het aanbieden van producten op meerdere platformen. Waar de eigenaren van Timeless Art momenteel nog veel tijd besteden aan het plaatsen van nieuwe producten op meerdere platformen zijn wij bezig om er voor te zorgen dat dit straks nog maar op een plek hoeft door middel van onze Notive Middleware.

Dit stukje maatwerk zorgt ervoor dat alle producten gesynchroniseerd worden met de andere platformen. De import en export van data verloopt van de Lightspeed naar de Shopify webshop zoals product-en klantgegevens.

Het resultaat

Met de nieuwe webshop komen de producten van Timeless Art goed tot hun recht in de moderne en strakke uitstraling die past bij de 'vintage' look. Ook zijn er veel mogelijkheden tot uitbreiding van de webshop door de gunstige API's van Shopify.

Timeless Art kan niet alleen verkopen op hun eigen webshop, maar ook kunnen ze hun producten aan andere webshops aanbieden waardoor hun omzet en naamsbekendheid wordt vergroot!

Onze business developer gaat graag met je in gesprek

Een Shopify webshop of koppeling bouwen?

Ons team van digitale architecten, developers en designers staat klaar voor je!
Neem contact op met Elham!

Misschien vind je dit ook interessant

Bekijk alle producten